Haberler

Kantinciler Eğitim İçin Bir Araya Geldi

Türkiye Kantin İşletmeleri Esnaf Dernekleri Federasyonu (TKİEDF) Başkanı Vahap Osmanoğlu, kantinlerde yasak olan yiyeceklerin dışarıdan alınıp içeriye girmesinin önlenmesi gerektiğini söyledi.

Türkiye Kantin İşletmeleri Esnaf Dernekleri Federasyonu (TKİEDF) Başkanı Vahap Osmanoğlu, kantinlerde yasak olan yiyeceklerin dışarıdan alınıp içeriye girmesinin önlenmesi gerektiğini söyledi.

TKİEDF tarafından üyelerine yönelik hizmet içi eğitim semineri, Antalya'da Kremlin Otel'de başladı.

TKİEDF Başkanı Vahap Osmanoğlu, seminer öncesinde AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye'deki kantincilere hizmet içi eğitim vermek için bir araya geldiklerini, eğitime 55 ilden 550 kantincinin katıldığını söyledi.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın kantincilerle ilgili yeni yönetmelik çıkardığını belirten Osmanoğlu, "Yönetmelik taslağı hazırlandı. Resmi Gazete'de yayınlanmak için Başbakanlığa gitti, bugün yarın yayınlanır. Biz de bu yönetmelikle ilgili kantincilerimizi bilgilendireceğiz. Okullar açılınca da uygulamaya geçilecek" dedi.

Osmanoğlu, bu yıl eğitimlerin ilkini düzenlediklerini, bundan sonra her yıl devam edeceğini ifade ederek, katılımcılara Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı'ndan gelen uzman kişilerce "Mesleki gelişim ve yasal mevzuatların işletmelerdeki uygulamaları" hakkında bilgi verileceğini anlattı.

Kantinlerin artık Türk Standartları'na göre düzenlendiğini, standartlara uymayan kantinlerin kapandığını vurgulayan Osmanoğlu, "Kantinlerimiz gayet hijyenik. Kantinler artık gelişigüzel, merdiven altı değil, modern mekanlar haline geldi" diye konuştu.

Kantinlerde cips, asitli içecek ve kızartmaların yasak olduğunu, ancak çocukların okul dışından satın alarak içeriye getirebildiklerine dikkati çeken Osmanoğlu, "Yasağın bir anlamı yok. Kayıt altında olana yasak getiriliyor, kayıt altında olmayana yasak yok. Bu kantincilere haksız bir uygulama. Madem ki yasak var, hepsine gelsin. Kantinlerde yasak olan yiyeceklerin dışarıdan alınıp içeriye girmesi önlenmeli" diye konuştu.

Osmanoğlu, kantinlerin gıda konusunda en çok denetlenen yerler olduğunu, Milli Eğitim Bakanlığı, İl Sağlık Müdürlüğü, okul aile birliği, zabıta, esnaf odaları, dernekler tarafından sürekli denetimler yapıldığını kaydetti.

Seminer, 6 Şubat'ta sona erecek.

Muhabir: Şamil Kahveci - Yusuf Karadağ

Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu - ANTALYA

Kaynak: AA / Yerel

Antalya Türkiye Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title