Haberler

Kanseri İki Kez Sevgiyle Yendi

Adana’da baba olacağı haberini öğrendikten kısa bir süre sonra kan kanseri olduğuyla yıkılan ve doktorların ’3 ay yaşarsın’ dediği Murat Karacaoğlan, ilk başlarda eşinden bile gizlediği hastalığını büyük bir mücadeleyle yendi.

Adana'da baba olacağı haberini öğrendikten kısa bir süre sonra kan kanseri olduğuyla yıkılan ve doktorların '3 ay yaşarsın' dediği Murat Karacaoğlan, ilk başlarda eşinden bile gizlediği hastalığını büyük bir mücadeleyle yendi. Karacaoğlan, bebeğini kucağına aldıktan sonra tekrar kansere yakalandı. Eşi ile çocuğunun sevgisi ve ilik nakliyle hastalığı tekrar yenen Karacaoğlan, bu illetle mücadele eden hastalara verdiği mesajda "Eşlerini, çocuklarını düşünerek hayata bağlansınlar. Hiçbir şey kolay değil ama hayat çok güzel. Hayata sıkı sıkı tutunsunlar" dedi.

Seyhan ilçesindeki Yurt Mahallesi'nde yaşayan şef garson Murat Karacaoğlan (36), Ağustos 2014'te çeşitli rahatsızlıklar nedeniyle gittiği bir hastanede yapılan tetkikler sonucu kan kanseri olduğunu öğrendi.

Hamile eşi Remziye Karacaoğlan'ın (36) ve doğmamış bebeğinin etkilenmemesi için bir süre hastalığını gizleyen Murat Karacaoğlan, bebeğini kucağına aldıktan sonra kemoterapi tedavisi almaya başladı. Hastalığı ilerleyince yoğun bakıma alınan talihsiz adamın omuriliği ve beyni zedelendi, yaşam şansı en riskli sınıfta yer alan akut lenfoblastik lösemisi (PDF) tanısı konulan adama doktorlar 3 ay ömür biçti.

Pes etmeyen Karacaoğlan ailesine ilik desteği Murat Karacaoğlan'ın ablasından geldi. Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi'ne başvuran Murat Karacaoğlan'a Prof. Dr. Birol Güvenç ve ekibi tarafından başarıyla ilik nakledildi.

Nakilden sonra kan kanserini yenmenin sevinciyle yaşamına devam eden Karacaoğlan'ın hastalığı 9 ay sonra tekrar nüksetti. Diğer ablasının da ilik nakli yapabileceğini belirtmesi üzerine doktoruna başvuran Karacaoğlan, tüm riskleri kabul etti ve 'imkansız' denilen nakil tekrar başarıyla gerçekleştirildi.

"Hayata sıkı sıkı tutunsunlar"

1 senedir hastalıktan uzak bir yaşam sürdüren Murat Karacaoğlan, bu süreçte en büyük desteği ailesinden gördüğünü belirterek, "İyileşme süreci bizi yıprattı ama çok şükür şu an sağlıklıyım. 4 senedir hastalıkla mücadele ediyorum. Diğer hastalara verebileceğim en büyük mesaj, umutlarını kaybetmesinler, hayata sıkı sıkı tutunsunlar. Eşlerini, çocuklarını düşünerek hayata bağlansınlar. Hiçbir şey kolay değil ama hayat çok güzel" ifadelerini kullandı.

Hastalığı sürecinde eşinin bir an olsun yanından ayrılmayan Remziye Karacaoğlan ise şunları söyledi:

"Hastalığa ve ölüme odaklanmaktansa iyileşmeye ve yaşama odaklanmak en güzeli bence. Bu hastalık bize pozitif düşünmeyi, hayata sıkı sarılmayı, birbirimizi anlamayı öğretti. Hastalığa değil, yaşama odaklanın. Yaşamaya yani hayatı bol bol yaşamaya odaklansınlar. Herkes ölecek diye bir şey yok." - ADANA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yaşam

Karacaoğlan Seyhan Yaşam Haberler

Bakmadan Geçme

Amasya'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Amasya'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Yozgat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Yozgat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Muğla'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Muğla'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Sivas'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Sivas'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Tokat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Tokat'ta (Sulusaray) deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? 18 Nisan 2024'te Konya'da Elektrik Kesintisi 18 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 18 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 18 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 18 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 18 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 18 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 18 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 18 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Yaman elendi mi? Survivor Yaman elendi mi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title