Haberler

Kansere Rağmen Beste Yapıyor

Müslüm Gürses, Ferdi Tayfur, Muazzez Ersoy, Seda Sayan ve Baha Gibi Birçok Ünlü Sanatçıya Beste Yapan Timur Alpsakarya, Geçirdiği Gırtlak Kanseri Nedeniyle Konuşamıyor Ama Beste Yapmaktan da Vazgeçmiyor.

Müslüm Gürses, Ferdi Tayfur, Muazzez Ersoy, Seda Sayan ve Baha gibi birçok ünlü sanatçıya beste yapan Timur Alpsakarya, geçirdiği gırtlak kanseri nedeniyle konuşamıyor ama beste yapmaktan da vazgeçmiyor.

Konya'da yaşayan ve 67 yaşına kadar 250'den fazla beste yapan, 60'dan fazla bestesi de ünlü sanatçıların kaset ve CD'sinde yer alan ünlü bestekar Alpsakarya, beste yapmaya devam ederken, gelen misafirlerine de ud çalmayı ihmal etmiyor. Ünlü eserlerin bestekarı Timur Alpsakarya, 4 yıl önce geçirdiği gırtlak kanseri hastalığı nedeniyle şu an konuşamıyor ve hayata Konya'daki küçük dükkanında eserlerini besteleyerek tutunmaya çalışıyor. Misafirleriyle yazarak anlaşan ünlü bestekar, "Bugüne kadar Müslüm

Gürses, Muazzez Ersoy, Ferdi Tayfur, Neşe Karaböcek, Gönül Yazar, Mithat Körler, Seda Sayan, Oğuz Yılmaz, Kamuran Akkor, Hakan Taşıyan ve Baha gibi birçok ünlü sanatçıya beste yaptım. Onlarla çalışmak beni her zaman gururlandırdı. Bundan sonra da yaptığım bestelerin onların ve onlar gibi kalıcı sanatçıların albümlerinde yer almasını umut ediyorum" dedi.

Günümüzdeki müzik kültürüyle ilgili birkaç not da yazan bestekar, "Zamanımızdaki müzik dinlenmeyecek durumda. Sözleri çok kötü, saçma ve müstehcen buluyorum. Aynı zamanda çok basit bir altyapıyla eserler oluşturulmaya çalışılıyor. Ben şahsen dinlemiyorum. İnsan kendi benliğini unutmamalı. Türk Sanat Müziği bambaşka, bir Dede Efendi, bir Saadettin Kaynak unutulmamalı. Bestekarlar o anki duygusunu dile getirir yoksa ne aşıktır ne de çok seviyordur ama bir şarkı bestelerken onun başrolünü oynayan aktör

gibidir" şeklinde tamamladı.

(HİV-FM-NÇ-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title