Haberler

Kanserden Ölen Annesini Anlattı

Oyuncu Wilma Elles, kanser nedeniyle hayatını kaybeden annesi Veronika Elles'in kanserle mücadele ve tedavi sürecini üniversite öğrencileriyle paylaştı.

Oyuncu Wilma Elles, kanser nedeniyle hayatını kaybeden annesi Veronika Elles'in kanserle mücadele ve tedavi sürecini üniversite öğrencileriyle paylaştı.

Elles, Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Gençlik Topluluğu'nca "Mühendislik Fakültesi Konferans Salonunda gerçekleştirilen "Sağlıklı yaşam, kanserle mücadele" konulu söyleşiye katıldı.

Annesi Veronika Elles'in uzun süre Almanya'da kanser tedavisi gördüğünü anlatan Vilma Elles, bu süreçte her türlü tedavi yöntemlerini denediklerini ancak annesini kurtaramadıklarını bildirdi.

Kanser hastalığında en önemli etkenin erken teşhis ve tedavi olduğunu belirten Elles, hastalağı yakalanmamak için sağlıklı beslenme, stressiz bir yaşam ve spor aktivitesinin önem taşıdığını ifade etti.

Annesini 5 ay öce kanserden kaybettiğini aktaran Elles, şöyle devam etti:

"Annemin hastalığı nedeniyle kanserle ilgili çok araştırma yaptım. Birçok doktora gittik. Kemoterapi tedavisinin yanında onu desteklemek amacıyla alternatif terapi yöntemleri araştırdık ve denedik. Kanserde erken teşhis ve tanı çok önemli. Bu nedenle kanser hastalığı ile ilgili konuşmalara katılıyorum. Her üç kişiden biri kanser hastası oluyor. Kansere karşı bilinçli ve bilgili olunması gerekiyor."

Elles, konuşmasında terörle mücadelenin önemli olduğunu, ancak bir o kadarda kanserle mücadele edilmesi gerektiğini sözlerine ekledi.

Söyleşiye katılan OMÜ Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof.Dr. İdris Yücel ise kanser hastalığının bütün dünyada ve Türkiye'de hastalıklara bağlı ölümlerde ikinci sırayı aldığını belirtti.

Dünyada her yıl 10 milyon kişinin kansere yakalandığına dikkat çeken Yücel, "Ülkemizde her yıl 150 bin kişi kansere yakalanıyor. Bu çok ciddi bir sağlık sorunudur. Ancak bütün bu çarpıcı rakamlara rağmen kanser çokta korkunç bir hastalık değildir. En az yüzde 40'ı önlenebilir." diye konuştu.

Yücel, insanlar tarafından alternatif ürün olarak kanser tedavisi için kullanılan bitkilerin kanser hastalığı döneminde değil, hastalığa yakalanmadan önce kulanmasının sağlıklı yaşam adına daha faydalı olacağını ileri sürdü.

Söyleşide konuşan OMÜ Tıp Fakültesi İç Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Güzin Demirağ ise dışarıdan takviye olarak alınan vitaminlerin çok masum olmadığını mutlaka hekim kontrolünde alınmasına dikkat edilmesi gerektiğini belirtti.

Kaynak: AA / Güncel

Ondokuz Mayıs Üniversitesi Wilma Elles Almanya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title