Haberler

Kanserdeki Artış Radyoterapist İhtiyacını Artırıyor

Aydın Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Radyoterapi Programı Başkanı Öğr. Gör. Zeynep Duygu Tiryakioğlu, temel kanser tedavilerinden biri olan radyoterapinin de buna paralel olarak önem kazandığına vurgu yapıyor.

Tüm dünyada kanserin görülme sıklığı artışgösterirken temel kanser tedavilerinden biri olan radyoterapi ve bualanda çalışacak nitelikli sağlık personeli giderek önem kazanıyor. İstanbulAydın Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu'nda birçok sağlıkprogramında olduğu gibi Radyoterapi Programı'nda da kanser hastalıklarınıntedavisinde onkoloji uzmanı doktorunun yardımcısı olarak çalışacak uzman sağlıkpersoneli yetiştirerek bu ihtiyacı karşılıyor. İstanbul Aydın Üniversitesi(İAÜ) Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Radyoterapi Programı Başkanı Öğr. Gör. Zeynep Duygu Tiryakioğlu, temel kansertedavilerinden biri olan radyoterapinin, hastalığın görülme sıklığınınartmasıyla beraber daha da önem kazandığına dikkat çekiyor. Öğr. Gör. Tiryakioğlu, radyasyon onkolojisindeki gelişmelere bağlıolarak kullanılan cihazların sürekli gelişirken bu cihazlardaki gelişmelerehakim, konuyla ilgili yeterli bilgi ve tecrübeye sahip eleman ihtiyacının dagiderek arttığını söylüyor. Radyoterapi Programı eğitimi alan öğrencilereradyasyon fiziği, kanser gelişimi ve onkoloji alanında temel bilgilere sahipolmalarını sağlayacak derslerin yanı sıra tedavinin planlanmasından tedaviningerçekleştirilmesine kadar olan tüm aşamaları kapsayan mesleki dersler ileyoğun bir eğitim programı uygulandığı bilgisini paylaşıyor.

RADYOTERAPİLABORATUVARINDA PRATİK İMKANI

İstanbul Aydın Üniversitesi'nde radyoterapi okuyanöğrencilerin mesleki derslerde edindikleri teorik bilgileri laboratuvarortamında pekiştirdiklerini kaydeden Öğr. Gör. Tiryakioğlu, "Radyoterapiöğrencileri, okulumuzda bulunan kapsamlı radyoterapi laboratuvarındauygulamalar ile teorik bilgileri pekiştirme şansına sahipler.Laboratuvarımızdabulunan 3 yöne hareketli masa ve değişik amaçlı sabitleme ekipmanları ileöğrencilerin, radyoterapinin iki ana unsuru olan santralizasyon ve sabitlemekonularında bilgi ve beceri sahibi olmalarını sağlıyoruz. Öğrencilerimizböylece teorik derslerden sonra insan boyutundaki maketler üzerinde uygulamayapma imkânı buluyor" diyor.

Gerek laboratuvar ortamında gerekse dersortamında öğrencilere radyoterapi alanına ilişkin tüm konularda bilgi edinmefırsatı sunduklarını belirten Öğr. Gör. Tiryakioğlu, "Öğrencilerimizmezun olana kadar görüntüleme yöntemleri ve sistemlerin temel çalışmaprensipleri, tedavinin bilgisayar ile planlanması, hasta set-up'ı, radyasyonfiziği ve radyasyondan korunma gibi meslekleriyle ilgili olan tüm konulardadetaylı bilgi sahibi olmaktadırlar" diye konuşuyor.

YERİNDE UYGULAMA VE STAJ İLE TECRÜBE ARTIYOR

Öğr. Gör. Tiryakioğlu, İstanbul AydınÜniversitesi radyoterapi öğrencilerinin dönem içinde hastanelerdegerçekleştirilen yerinde uygulama dersleri ve yazın yapılan stajlar ile meslekitecrübelerini üst seviyeye çıkardığına vurgu yapıyor.

Radyoterapi alanının mesleki olarak geniş bir çalışmaalanı sunduğuna işaret eden Öğr. Gör. Tiryakioğlu, öğrencilerinmezun olduktan sonra özel hastanelerin ve devlet hastanelerinin radyasyononkolojisi departmanlarında iş bulabilme olanağına sahip olduğunu söylüyor: "Radyasyon Onkolojisi Teknikeri" ünvanı verilen mezunlarımız,kanser hastalığının teşhisi aşamasında hastanelerin onkoloji servisindebilgisayarlı tomografi çekimi, ışın tedavisinin planlaması, uygulanması vebilimsel araştırmaların yürütülmesinde önemli rol üstleniyor."

YGS-1 puan türü ile öğrenci alınan ve eğitim süresi 2 yıl olanRadyoterapi Programı'ndan mezun olan öğrenciler, İstanbul Aydın Üniversitesi'nin önlisans öğrencilerine ücretsiz olarak sunduğu Dikey Geçiş Sınavı (DGS) kursununardından 'Hemşirelik' ve 'Hemşirelik ve Sağlık Hizmetleri' lisans bölümlerinegeçiş yapabiliyor.

Kaynak: Bültenler / Güncel

İstanbul Aydın Üniversitesi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title