Haberler

    Kanser Tedavisine Daha Erken Başlayabilirdi

    Steve Jobs'un belki de hayattaki en büyük pişmanlığı, ünlü biyografi kitabında ortaya çıktı...

    Steve Jobs'un vefatından sonra, hastalık dönemiyle ilgili detaylar da açığa çıkmaya başladı. Pankreas kanseri sonucu hayatını kaybeden Apple'ın eski CEO'su Steve Jobs, işlerine yoğunlaşabilmek için, daha erken başlayabileceği bir tedavi sürecini reddetmiş. Resmi biograficisi olarak adlandırabileceğimiz Walter Isaacson'ın verdiği bir röportajda bahsettiği durum, belkide onun hayatını erken kaybetmesine neden oldu.

    CBS'e verdiği mülakatta, Jobs'un tedavi sürecinde bulguların yoğunlaştığı bir dönemde, tedavi sürecine geçilmesini reddettiğini anlatırken nedenini ise şöyle belirtiyor: Steve'e sordum: "Böyle bir durumdayken neden istemedin bu tedaviyi?" Kendisinin cevabı pişmanlık doluydu ve prensiplerinden vazgeçmemiş bir soğukkanlılık da vardı. "Vücudumun o şekilde açılmasını istemedim dedi. Beni o şekilde kesmelerini, vücudumun içine girmelerini istemedim. Vücuduma o şekilde "tecavüz edilmesini" istemedim.. Keşke..." dedi ve ben o anda onun çektiği acıyı ve pişmanlığı gözlerimle gördüm..

    Walter Isaacson'ın mülakatta söylediği önemli bir konu da Jobs'un iyileştiğini söylediği zamanlarda bile, iyileşmediğini bildiği ve kanser tedavisi görmeye, ilaçlar almaya devam ettiğiydi.

    Kaynak: Chip.com.tr / Teknoloji

    Teknoloji Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title