Haberler

Kanser Tedavisi İçin Küba'ya Gitmeye Gerek Kalmayacak

sorularını yanıtladı.

sorularını yanıtladı.

Küba'nın kanser tedavisindeki yöntemlerini anlatan Prof. Dr. Lorenzo Angulo Anasagasti, "Bu bir fikirle başlıyor. Bu araştırmaların laboratuvar kısmı var. Daha sonra ürün haline geliyor. Ürün haline geldiğinde piyasada kullanılmaya başladığında ülkemizdeki hastalarımıza kesinlikle faydalı oldu. Çünkü bu yöntemin en önemli özelliği diğer ürünlere göre yan etkisinin çok az olması. Biz bunu birinci basamak tedavide dahil bir çok yerde yaygın olarak kullanabiliyoruz. Küba halkı tedavinin tamamen sağlanması ve hastanın yüzde 100 iyileşmesinde fayda gördü. Tümörün durması, daha ileri gitmemesi ve kalan ömrün uzamasıyla da fayda gördü. Yatağından ayağa kalkan hastaları bu uygulamalardan sonra gördük. Bugüne kadar deri kanserinde bu kadar etkili değildik. Ama şimdi yeni bir ürünümüz ortaya çıktı. ve bu ürünün kullanımıyla da çok önemli gelişmelerin olacağını hep birlikte göreceğiz" dedi.

NEDEN TÜRKİYE SEÇİLDİ?

Merkezin neden Türkiye'de ve Okan Üniversitesi'nde açıldığını da açıklayan Prof. Dr. Lorenzo Angulo Anasagasti, şunları söyledi:

"Çünkü İstanbul Okan Üniversitesi bize gelip, 'Bu işte istekliyiz. Biz ülkemizde sizin ürünlerinizi Türk Halkı'nın kullanımına sunmak istiyoruz. Bunu da sizinle yapmak istiyoruz' dediler. Biz de insanlığın faydasına olan bu tür bir girişimi tüm kalbimizle destekledik. Ben ve meslektaşlarım da bu yüzden buradayız."

HANGİ HASTALAR KABUL EDİLECEK?

Merkeze hangi hastaların kabul edileceğini bildiren Prof. Dr. Lorenzo Angulo Anasagasti, "Bizim hasta seçme yöntemimiz iki şeye bağlı. Birincisi moleküler seviyede hastadaki tümörün durumu, ikincisi de hastanın genetik özelliği. Bu ikisi de hastanın tedavimize uygun olup olmadığına karar vermemize neden oluyor" dedi.

ENSTİTÜ OLUŞTURMAK İÇİN ADIM ATILDI

Amaçlarının sadece bir merkez açmak olmadığının altını çizen Dr. Alper Demirarslan, "Merkez bunun ilk adımı. Bir enstitü oluşturmaya çalışıyoruz. Bunun da resmi başvurularını yaptık. Kübalı hekimler şu an bu enstitünün oluşturulması için çalışmalara başladı. Doktor Lorenzo İstanbul'a geldi. Geçtiğimiz hafta sonu dünyanın her tarafından hekimlerin katıldığı bir konferans düzenledik. Çünkü Küba'nın kansere yaklaşımı farklı. Birçok hastaya bu ilaçların uygulanması başka bir uzmanlık alanı. Biz bu konuda kendimizi Kübalı hekimlerle beraber yetiştirdik. ve dünyanın her tarafından hastaları Türkiye'ye kabul edeceğiz.

"İLERLEYEN GÜNLERDE ÜCRETSİZ OLABİLİR"

"Türk sağlık sisteminin, Sağlık Bakanlığı'nın yaklaşımı dünyanın her yerinden daha iyi. Biz birçok ilacı ülkemizde Sosyal Güvenlik Kurumu şemsiyesi altında temin edebiliyoruz" diyerek sözlerine devam eden Dr. Alper Demirarslan, "Ama bu bir süreç. İlaç bulunur bulunmaz ilk günden bu listelerin içine giremez. Ama daha fazla kullanılmaya başlandıkça, daha doğru sonuçlar alınmaya başlandıkça Sosyal Güvenlik Kurumu şemsiyesi altında Türk halkının kullanımına ücretsiz olarak sunulacağına inanıyorum" diye konuştu. - İstanbul

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Türkiye Küba Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title