Haberler

Kanguruyla IŞİD Tarzı Saldırı Planlayan Genç 10 Yıl Hapis Cezası Aldı

Güncelleme:

Avustralya'da, 19 yaşındaki Sevdet Ramadan Besim adlı genç için, Anzak anmaları sırasında polise saldırıp kafasını kesme planı yapmak suçundan 10 yıl hapis cezası verildi.

BBC Türkçe'de yer alan habere göre, Avustralya'da Nisan 2015'te düzenlenen Anzak Günü törenlerinde, kanguruları, polise IŞİD tarzı saldırı planında kullanmaya hazırlandığı ortaya çıkan ve gözaltına alınan 19 yaşındaki Sevdet Ramadan Besim için 10 yıl hapis cezası verildi. Sevdet Besim saldırıyı geçen yıl Çanakkale Savaşı'nın 100. yıldönümü anmaları sırasında yapmayı planlamıştı.

'İNTERNETTE RADİKAL ÇEVRELERİN İÇİNE GİRMİŞ'

Hakkındaki terör saldırısı planlama suçlamasını kabul eden Besim için, Manchester Mahkemesi'nde görülen duruşmada yargıç, "İnternette radikal çevrelerin içine girmiş ve yetişkin cihatçılar tarafından yetiştirilmiş." demişti.

TERÖR SUÇUNDAN HÜKÜM YİYEN EN GENÇ İNGİLTERE VATANDAŞI

15 yaşındaki gencin terör suçundan hüküm giyen en genç İngiltere vatandaşı olduğu tahmin ediliyor. Avustralya mahkemesi gençlerin planları arasında bir kangurunun kesesini patlayıcı ile doldurup kalabalığın arasına salmak olduğunu da belirtti. Besim teröre teşvik suçundan en az 5 yıl hapis yatacak ve ancak 'topluma zararı yoktur' kanaati oluşunca serbest kalabilecek.

Kaynak: Haberler.com / Dünya

Avustralya Dünya Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title