Haberler

Kanguru Zıpladı Devler İzledi

Avrupa Şampiyonası Hazırlıklarını Sürdüren Milliler, Dostluk Maçında Avustralya'ya Boyun Eğdi. Büyük Çekişme Yaşanan Mücadelede Ay Yıldızlılar Pota Altında Etkili Olamazken, Kritik Top Kayıpları Yenilgiyi Getirdi.

Avrupa Şampiyonası hazırlıklarını sürdüren Milliler, dostluk maçında Avustralya’ya boyun eğdi. Büyük çekişme yaşanan mücadelede ay yıldızlılar pota altında etkili olamazken, kritik top kayıpları yenilgiyi getirdi.

İSPANYA’daki Avrupa Şampiyonası’na hazırlanan Milli Takımımız, Avusturalya’ya 101-93 yenildi. Oyuna, Mehmet, Hidayet, Serkan, Engin, Ermal beşiyle başlayan millilerimiz, ilk dakikalarda Mehmet’in ve Serkan’ın sayılarıyla 11-0’lık bir seri yakaladı. Daha sonra oyunda dengeyi kuran Avustralya karşılaşmayı başa baş konuma getirdi. İlk çeyrek 27-23 ay yıldızlı ekibin üstünlüğüyle kapandı. İlk periyotta Tanjevic, 10 oyuncusunu denedi. İkinci çeyrekte İbrahim’in oyuna girmesi, Kerem ve Mehmet’in sayılarıyla Milli Takımımız tekrar üstünlüğü ele geçirdiyse de, Avustralya takımı NBA patentli oyuncusu Brad Newley’in etkili oyunu ve üçlükleriyle toparlandı. Bu çeyreği 27-22, devreyi de 50-49 yenik kapattık.

Rakip hakimdi

Tanjevic yine, bu çeyrekte bu defa 11 oyuncusuna şans verdi. Üçüncü çeyrek de savunmasını toparlayan Millilerimiz, Mehmet Okur, Serkan ve İbrahim’le oyunda dengeyi kurdu. Yine Tanjevic’in üçüncü çeyrekte 10 oyuncuya şans verdiğini gördük. Son periyotta, Avustralya oyunun tam anlamıyla hakimiydi. Sert savunması ile istediklerini yaptılar. Newley’in (21 sayı) skor yükünü sırtlamasıyla oyundan 101-93 galip ayrılmasını bildiler. A Milli Takımımız’ın oyununu irdelemek gerekirse, takımda Mehmet Okur ve İbrahim Kutluay’ın hazır olduğunu görüyoruz. Savunmada belli bir dönem, sertliği uygulayabilen Milli Takımımız, 24 saniyelerin sonuna doğru dağılıyor ve dışarıdan üçlüklere karşı koyamıyor. Top kayıpları fazla (14). Bana göre de en büyük eksiklik, set oyununda pota dibi organizasyonları... Hiç yok gibi. Beş numaralı pozisyondan bilerek atılmış, üç basketin dışında sayı bulamadık. Çünkü oraları zorlayamadık. Hidayet’in ayağındaki sakatlığından daha tam anlamıyla kurtulamadığını gözlemledik. Tanjevic bu takımdaki oyuncuların tümünü denemeye tabii tutuyor. Oyun kurucu bölgesinde Engin, Ender, Cenk, Hidayet’e şans veriyor. Bence bir an önce bu bölgede gerekli istikrarı sağlamalı. 5 numaralı pozisyondan sayı üretmek için, gerekli organizsyonlar yapılmalı.

Yani Ermal, Kaya ve Kerem’den bu bölgeden gerekli verim elde edilmeli. Bu yenilginin bana göre hiç bir önemi yok. Ben Efes Pilsen Turnuvası’nın sonuna doğru takımımızın düzeleceğine ve İspanya’da bambaşka bir Milli Takım seyredeceğimizi ümit ediyorum. Bundan da eminim.

á SALON: Abdi İpekçi á HAKEMLER: Recep Ankaralı (***), Fatih Söylemezoğlu (***), Mehmet Keseratar (***)

TÜRKİYE: Engin (*) 2, Serkan (**) 13, Hidayet (**) 8, Mehmet (***) 28, Ermal (*), Ender (**) 7, İbrahim (**) 15, Ersan (*) 5, Semih (*) 2, Kaya (*) 5, Kerem (**) 8, Cenk (*)

AVUSTRALYA: Mee (**) 4, Smith (*), Mackinnon (***) 17, Saville (**) 9, Hinder (**) 5, Hemmiwell (**) 5, Worthington (*) 2, Newley (***) 21, Kendall (**) 13, Ryan (**) 8, Gibson, Mills (***) 17

á 1.PERİYOT: 27-23, DEVRE: 50-49 (Avustralya lehine), 3.PERİYOT: 75-74

á BEŞ FAUL: Ermal 32.35 (Türkiye)

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Spor

Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title