Haberler

Kandilli: "Marmara Depremi ile İlgisi Yok"

Kandili Rasathanesi Müdürü Gülay Altay, Elazığ-sivrice'de Meydana Gelen 5.9 Büyüklüğündeki Depremin Beklenen Marmara Depremi'ni Tetikleyici Bir Yönü Bulunmadığını Söyledi.

Kandili Rasathanesi Müdürü Gülay Altay, Elazığ-Sivrice'de meydana gelen 5.9 büyüklüğündeki depremin beklenen Marmara Depremi'ni tetikleyici bir yönü bulunmadığını söyledi.

Gülay Altay, Kandilli Rasathanesi'nde düzenlediği basın toplantısında, Doğu Anadolu Fay Hattı üzerinde önemli bir aktivite olduğunu belirterek, bugün Elazığ ve çevresinde hissedilen 5.9 büyüklüğündeki depremin beklenen Marmara Depremi'ni tetikleyici nitelikte olmadığını söyledi. Türkiye'deki diri fay hatlarının sürekli olarak incelendiğini ve elde edilen bilgilerin ilgili illerle paylaşıldığını ifade eden Altay, "Gündemde olan Marmara depremi şüphesiz bu araştırmalar sonucunda bir beklenti haline dönüşmüştür ancak bu depremle ilişkisi Türkiye'nin depremselliği dışında değildir" dedi.

Vatandaşların deprem için alacakları en önemli tedbirin, bulundukları binaların depreme dayanıklılığını ölçtürmek olduğunu dile getiren Altay, "En güvenli tedbir mutlaka bulunulan mekanların, kamu binalarının, okulların, hastanelerin, evlerin depreme dayanıklı inşa edilmesini, hasarların tespit edilmesini sağlamaktır. Bu sayede her türlü deprem, can ve mal kaybı olmadan atlatılabilecektir" diye konuştu. (ANKA)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title