Haberler

Kandilli'deki Kömür İşletmesinin Kapatılma İddiası

Güncelleme:

GMİS Armutçuk Şube Başkanı, HEMA'nın Kandili beldesindeki kömür işletmesini kapatması ve Alacaağzı'ndaki kömür ocağından çekilme kararı aldığını duyduklarını belirtti.

Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Armutçuk Şube Başkanı İsa Mutlu, HEMA Endüstri A.Ş.'nin Kandili beldesindeki kömür işletmesini kapatma ve Alacaağzı'ndaki kömür ocağından çekilme kararı aldığını duyduklarını belirterek, konuyu yakından takip ettiklerini söyledi.

Mutlu, AA muhabirine, Kandilli'deki kömür işletmesinde yer altında çalışan 800 işçinin tamamının sendikalı olduğunu anlattı.

"HEMA'nın Kandili beldesindeki kömür işletmesini kapatacağı ve Alacaağzı'ndaki kömür ocağından çekilme kararı aldığını duyduk, gelişmeleri yakından takip ediyoruz."  diyen Mutlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Yaklaşık 800'ü yer altında ve sendikalı olmak üzere 850 işçi işletmede çalışmaktadır. Sorunun çözümü için üzerimize düşen görevi yerine getirmeye hazırız. HEMA Kömür İşletmeleri, bölgemizde Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları (ERDEMİR) ile Türkiye Taşkömürü Kurumundan (TTK) sonra üçüncü büyük işletmedir. Burayı sadece 850 kişi düşünmemek lazım. Aileleriyle 4 bin kişiye tekabül etmektedir. Böyle bir kararın uygulanmaya konulması, bölgemiz için büyük sosyal yara oluşturacaktır. Umut ediyoruz ki en kısa zamanda kurum yetkilileri bölgemiz, işçilerimiz lehine karar vererek, iş yerini yaşatma yönünde adım atacaklardır. İlk etapta 30 işçiye tebligat yapıldı.

Daha sonra kademeli iş çıkışlarının devam edeceği belirtiliyor. Konuyla ilgili sendika genel başkanımız ve yöneticilerimiz HEMA yetkilileriyle önümüzdeki günlerde görüşecek."

Kandilli Belediye Başkanı Mustafa Aydın da süreci yakından izlediklerini vurgulayarak, "Gerek TTK, gerekse HEMA yöneticileri, süreçle ilgili daha dikkatli ve çözüme yönelik hareket etmeli. 850 kişinin çalıştığı Kandilli Kömür İşletmesi'ni HEMA'nın kapatma kararı aldığı net ifade edilmeye başlandı. Kritik süreç olduğunu çok iyi biliyoruz. HEMA'nın Kandilli Kömür İşletmesi'ni kapatması, bölgemiz için son derece büyük tehlike oluşturur" şeklinde konuştu.

Öte yandan, şirket görevlileri iddiayla ilgili açıklama yapmadı. - Zonguldak

Kaynak: AA / Yerel

İsa Mutlu Kandilli Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title