Haberler

Kanarya Ona Emanet

Euro 2008'de İspanya Milli Takımı'nı Şampiyon Yaptıktan Sonra Fenerbahçe'nin Başına Geçen Luis Aragones Yeni Takımı ile Resmi Sözleşme İmzaladı.

Euro 2008'de İspanya Milli Takımı'nı şampiyon yaptıktan sonra Fenerbahçe'nin başına geçen Luis Aragones yeni takımı ile resmi sözleşme imzaladı.

İşte Aragones'in imza töreninden ilk fotoğraflar...

Fenerbahçe Kulübü, İspanyol teknik direktör Luis Aragones ile sözleşme imzaladı.

Aragones, Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nın basın toplantı odasında düzenlenen imza töreninde kendisini 2 yıllığına sarı-lacivertli ekibin teknik patronu yapan sözleşmeyi imzaladı.

İmza töreninde Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım ile asbaşkanlar Mahmut Uslu, Murat Özaydınlı ve yönetici Tahir Perek de yer aldı.

Aragones ile birlikte yardımcıları Carlas Carcallano ve Cesar Mediondo da imza töreninde hazır bulundu.

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Yıldırım, İspanyol çalıştırıcıyla daha önce sözleşme imzaladıklarını, bugün basın önünde bir kez daha tekrar ettiklerini bildirdi.

Yıldırım, törenin ardından Aragones ve yardımcılarına, adlarına düzenlenen taraftar kartları hediye etti.

- Luis Aragones'in açıklamaları:

Fenerbahçe Futbol Takımı'nın yeni teknik direktörü Luis Aragones, “Çalışma felsefemde olan tek şey çalışmaktır. Bunu iki yıl boyunca herkes görecek. Sonuna kadar burada çalışacağım” dedi.

Fenerbahçe Kulübü ile 2 yıllık sözleşme imzaladığı Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nın basın toplantısı odasında düşüncelerini aktaran İspanyol teknik adam, Fenerbahçeli olmaktan mutluluk duyduğunu ifade etti.

Belli hedefler için ekibiyle Fenerbahçe'ye geldiğini kaydeden Aragones, Fenerbahçe'nin kaliteli bir ekip olduğunu geçen yıl Avrupa Şampiyonlar Ligi'ndeki performansıyla ortaya koyduğunu belirterek, şunları söyledi:

“Bugün burada Fenerbahçeli olmaktan gerçekten çok mutluyum. Şu andan itibaren ben bir Fenerbahçeliyim ve Fenerbahçe teknik direktörüyüm. Anlaşmayı daha önceden yaptık. Ekibimle buraya belli hedefler için geldim. Fenerbahçe'nin çok büyük bir kulüp, camia olduğunu biliyorum. Bunu son yıllarda bütün dünya ve Avrupa biliyor. Özellikle geçen sezon elde edilmiş Şampiyonlar Ligi'ndeki başarıdan sonra... Kendi adıma, buraya tamamen çalışmaya, Fenerbahçe'nin hedefleri, Fenerbahçe'nin başarıları doğrultusunda bu çalışmayı yapabilmek için geldim. Aynı zamanda kendi çalışma stilim her zaman en iyiyi başarmak içindir. Aklımla, tüm kalbimle, ikisini birleştirerek Fenerbahçe için, başarılar için buradayım. Onun dışında çalışma felsefemde olan tek şey çalışmaktır. Çalışmak dışında hiçbir şeyi düşünmem. İki yıl boyunca bunu herkes görecek. Sonuna kadar burada çalışacağım.”

Kulüp başkanı Aziz Yıldırım'a, kendisiyle çalışmak istediği için teşekkür borçlu olduğunu ifade eden Aragones, “Ben de bundan sonra umuyorum ki hem başkanımızla çok iyi ilişkilerde bulunup, hep beraber çalışacağız. El ele, bütün Fenerbahçeliler'in istediği gibi, Fenerbahçe Kulübü'nün istediği gibi başarılara doğru koşacağız” diye konuştu.

“FUTBOL RİSK OYUNUDUR”

İspanyol teknik adam, teknik adam olarak ilk kez ülkesinin dışında çalışacağı ifade edilerek, bunun bir risk olup olmadığı yönündeki soruya verdiği yanıtta şunları söyledi:

“Futbol zaten bir risk oyunudur. Bizlerin de bu riskleri almamız lazım. Ben de kariyerimde belli başarılardan sonra bu camiada çalışmaya karar verdim. Öncelikle Türk futbolu içinde olmaktan büyük mutluluk duyacağım. Uzun zamandır bir yükselme içinde. Avrupa'da yükselen bir değer. Ben de bir kez daha burada olmaktan duyduğum mutluluğu belirtmek istiyorum.”

Aragones, İspanya'nın Marca gazetesinin muhabirinin, “Çok hızlı bir geçiş oldu. Neler düşünüyorsunuz?” şeklindeki sorusunu ise, “Bu beni çok şaşırtmadı. Buna hazırlıklıydım. Burada büyük bir ilgiyle karşılaştım. İspanya Milli Takımı'nda büyük bir başarıdan sonra İspanya'dan belli nedenlerden dolayı ayrılmam gerekiyordu. Milli takıma ve İspanya'ya karşı her zaman özlem içinde olacağım. Çünkü ben bir İspanyolum ve takımımı seviyorum. Buraya daha önce de geldim. Ülkeyi tanıyorum, beklentileri biliyorum” şeklinde yanıtladı.

2008 Avrupa Şampiyonası'nda Fenerbahçeli futbolcuları izleme şansı bulduğu ifade edilerek, en beğendiği Fenerbahçeli'nin kim olduğu sorulan Aragones, “Tabii ki milli takımdaki Fenerbahçeli oyuncuları inceleme şansım oldu. Zaten Euro 2008'den önce Fenerbahçe'yi Şampiyonlar Ligi'nde izleme şansı buldum. Sevilla ve Chelsea maçlarını izledim. Çalışacağım futbolcuları çok iyi tanıyorum. Tabii ki aralarında beğendiklerim var ama tek tek isim vermem doğru olmaz. Takım olarak kaliteli bir ekibe geldiğimi biliyorum. Bu açıdan mutlu olduğumu söyleyebilirim” şeklinde konuştu.

“BASINLA KULÜP ARASINDA BİR ÇİZGİ OLMALI”

Fenerbahçe Teknik Direktörü Luis Aragones, “Pozitif düşünceyle, Fenerbahçe Futbol Takımı için her şeyi yapacağız” dedi.

Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nın basın toplantı odasındaki imza törenin ardından yöneticilerle sahaya çıkan İspanyol teknik adam, başkan Aziz Yıldırım ile bir süre sohbet ettikten sonra, yardımcıları Carlos Carcallano ve Cesar Mediondo ile FB TV'deki programa katıldı.

Avusturya kampının ikinci gününde ekibine bir de kaleci antrenörünün dahil olacağını bildiren Aragones, kendisi için grup çalışmasının önemli olduğunu vurgulayarak, şunları kaydetti:

“Pozitif düşünceyle, Fenerbahçe Futbol Takımı için her şeyi yapacağız. Kısa sürede çok büyük bir ilgiyle karşılaştım. Başta başkan olmak üzere, diğer yöneticilerle konuştuk ve bana kulüp hakkında bilgiler verdiler. İlk izlenimlerim güzel ve her şey yolunda. Benim ekip çalışma anlayışımda bir grup olabilmek çok önemli. Bunu tüm futbolcularımıza aşılayacağız. En tecrübelisinden en gencine kadar bu bağ ve bütünlük sağlanacak.”

“5 ÇOCUK VE 11 TORUN SAHİBİYİM”

Özel yaşantısına da değilen Aragones, bir futbol aşığı olduğunu söyledi.

Kendisini futbol takıntılı biri olarak tanımlayabileceğini anlatan İspanyol çalıştırıcı, “Ben bir futbol aşığıyım. Kendimi futbol takıntılı biri olarak tanımlayabilirim. Hayatım futboldur. Ancak bunun dışında 5 çocuk ve 11 torun sahibiyim. Burada eşimle yaşayacağım. Çocuklarım, torunlarım buraya gelip gidecek. İşim dışında eşimle yürüyüşler yapmak ve ailemle zaman geçirmekten hoşlanırım” şeklinde konuştu.

Basınla ilişkileri konusundaki soruyu da yanıtlayan Aragones, “Basınla kulüp arasında bir çizgi olmalı. Biz bu çizgiyi koruyacağız. Aynısını Türk basınından da bekliyoruz” dedi.

İspanyol çalıştırıcının yardımcısı Mediondo da Aragones'in belirlediği program doğrultusunda çalışacaklarını belirterek, bunun bir ekip çalışması olacağını ifade etti.

Carcallano ise tüm deneyimlerini profesyonellik içinde takıma aktaracaklarını kaydederek, “Fenerbahçe'nin büyüklüğünü biliyoruz. Amacımız bu camiayı daha da büyütmek. 28 yıldır futbolun içindeyim ve Aragones ile birlikte başarı için buradayım” diye konuştu.

FENERIUM'U GEZDİ

Aragones, FB TV'de katıldığı programdan sonra başkan ve yöneticilerle maraton tribününde bulunan Fenerium mağazasını gezdi. Mağazadaki ürünleri inceleyen İspanyol teknik direktör, orada bulunan taraftarlara imza dağıttı.

- Aziz Yıldırım'ın açıklamaları:

-Fenerbahçe tarihinde her zaman iyi hocalarla çalışmaya çalışmıştır. 2008 yılında F.Bahçe ekonomik ve sportif anlamda büyümeye başlamıştır. Ekonomik büyümeyi sportif büyümeye dönüştürmek için Luis Aragones'le sözleşme imzalıyoruz. Takımımızı 2 yıl kendisine emanet ediyoruz.

- Fenerbahçe'nin yeni teknik direkötörü Luis Aragones, Başkan Aziz Yıldırım imza töreninde basının karşısına geçti.

ARAGONES: “FENERBAHÇE, KULÜP OLARAK BARCELONA VEYA REAL MADRİD DÜZEYİNDE"

Fenerbahçe'nin yeni teknik direktörü İspanyol Luis Aragones, kulüpte geçirdiği ilk günün ardından Marca gazetesine yaptığı değerlendirmede, “Fenerbahçe kulüp olarak, İspanya'nın büyük kulüplerinin düzeyinde. İlk değerlendirmeme göre Fenerbahçe, Barcelona veya Real Madrid düzeyinde” dedi.

İlk gün olarak kendisine gösterilenlerden çok hoşlandığını kaydeden Aragones, “Bana öyle geliyor ki, çok ciddi bir kulüp. Stadyumları mükemmel. Mimarı açıdan da aküstik olarak da çok etkileyici” şeklinde konuştu.

Şampiyonlar Ligi ön elemelerinde ay sonunda oynayacakları ilk maçın çok önemli olduğunu ve hata yapma lükslerinin bulunmadığını kaydeden İspanyol teknik adam, “İlk büyük hedefi başarmak için şimdiden çalışmaya başlamak gerek” açıklamasında bulundu.

Bu arada Fenerbahçe ile Daniel Güiza'nın anlaşmasının an meselesi olduğunu iddia edilirken, İspanyol futbolcunun sevgilisi Nuria Bermudez'in hafta içinde iki aylık hamileyken düşük yapmasından dolayı Güiza'nın İstanbul'a gitmesinin geciktiği ileri sürüldü.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Spor

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title