Haberler

Kanal İstanbul İçin Yapılan Çed Bilgilendirme Toplantısında Gerginlik 2

Haber: Erhan TEKTEN-Taner YENER Kamera: İdris TİFTİKÇİ İstanbul DHAKanal İstanbul'a ilişkin Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı yetkilileri, Arnavutköy'de halkı bilgilendirme toplantısı düzenledi.

Haber: Erhan TEKTEN-Taner YENER Kamera: İdris TİFTİKÇİ İstanbul DHA

Kanal İstanbul'a ilişkin Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı yetkilileri, Arnavutköy'de halkı bilgilendirme toplantısı düzenledi. Bina girişi çevik kuvvet polisleri tarafından kapatılırken, vatandaşlar ve polis arasında tartışmalar yaşandı.

İstanbul'da 4 ilçe sınırında 37 mahallede 373 bin hanede 996 bin kişiyi ilgilendiren Kanal İstanbul'a ilişkin Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı yetkilileri, Arnavutköy'de halkı bilgilendirme toplantısı düzenledi. Arnavutköy Belediyesi Kültür Merkezi'nde düzenlenen toplantıya yetkililerin dışında çok sayıda vatandaş katıldı. Salonun dolmasından dolayı bir kısım vatandaş binaya alınmadı. Bunun üzerine vatandaşlar ile polis ekipleri arasında tartışmalar yaşandı.

1,5 MİLYAR METRE KÜP HAFRİYAT ÇIKARILACAK

Çevresel Etki Değerlendirilmesi (ÇED) yönetmeliği gereğince Kanal İstanbul Projesi kapsamında, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Alt Yapı Yatırımları Genel Müdürlüğü tarafından Avcılar, Küçükçekmece, Başakşehir ve Arnavutköy sınırları içerisinde gerçekleştirilmesi planlanan Kanal İstanbul Projesi halkı bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi. Bilgilendirmeyi Kanal İstanbul Proje Koordinatörü Bora Erdem yaptı. Erdem, projenin açıklanmasıyla birlikte farklı kurum ve kuruluşlar ve üniversiteler tarafından alternatif yolların tespit edilmesi, su kalitesiyle ilgili analiz çalışması ve finansa yönelik çalışmaların yapıldığını belirtti. Erdem, projedeki en önemli hedef olarak tehlikeli tankerlerden dolayı olası çevre felaketini önlemek olduğunu vurguladı. Erdem, proje sırasında 1,5 milyar metre küp hafriyat çıkarılacağını söyledi.

VATANDAŞLAR MAĞDURİYETLERİNİ SORDU

Açıklamanın ardından vatandaşlar arsaları ve evleri ile ilgili mağduriyet yaşayıp yaşamayacaklarını yetkililere sorular sordu. Bazı vatandaşlar projeye ilişkin memnuniyetlerini ifade ederken, bazıları da mağduriyet yaşamak istemediklerini ve endişelerini dile getirdi. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Çevresel Etki Değerlendirmesi İzin ve Denetim Genel Müdürlüğü Genel Müdür Yardımcı Ali Rıza Tanas vatandaşların her birinin mağduriyetlerine raporda yer vereceklerini söyledi.

SALONDA TARTIŞMALAR YAŞANDI

Söz alma konusunda bazı vatandaşlar arasında tartışmalar da yaşandı. Bir vatandaş söz almak isterken, araya giren başka bir kişi ile arasında arbede yaşandı. Toplantının başında ise bir kadın toplantının yasa gereği projeden etkilenen herkese haber verilmesi gerektiğini ve bunun olmadığını belirterek tepki gösterdi. Kadın, salonda bulunanların bazıları tarafından alkışlanırken bazı vatandaşların da tepkisiyle karşılaştı. Salonun dolu olmasından dolayı aralarında muhtarların da bulunduğu çok sayıda vatandaş dışarıda kaldı. Bina girişi çevik kuvvet polisleri tarafından kapatılırken, vatandaşlar ve polis arasında tartışmalar da yaşandı. Bir TOMA'da bina girişinde hazır bekletildi. Toplantı yaklaşık 2 buçuk saat süren konuşmaların ardından sona erdi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Arnavutköy Belediyesi İstanbul Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title