Haberler

Kanadı Kırık Yaban Ördeğine Çocuklar Sahip Çıktı

Kanadı kırık yaban ördeğine çocuklar sahip çıktıAĞRI - Ağrı'nın Taşlıçay ilçesine bağlı Aşağı Toklu köyünde, dere kenarında kanadı kırık olduğu için uçamayan yaban ördeğine sahip çıkan 3 çocuk adeta insanlık dersi veriyor.

Kanadı kırık yaban ördeğine çocuklar sahip çıktı

AĞRI - Ağrı'nın Taşlıçay ilçesine bağlı Aşağı Toklu köyünde, dere kenarında kanadı kırık olduğu için uçamayan yaban ördeğine sahip çıkan 3 çocuk adeta insanlık dersi veriyor.

İlçe merkezine 6 kilometre uzaklıkta bulunan Aşağı Toklu köyünde ikamet eden yaşları 12 ile 14 arasında değişen Mücahit, Abdulgaffar ve Muhammed adlı 3 arkadaş köyün deresinde balık tutmaya gittiler. Yarım saat boyunca derede balık tutmak için uğraşan çocuklar, bu sırada dere kenarında yabani ördek gördüler. Köy çevresinde çok nadir olarak görülen yabani ördeği gören çocuklar, şaşkınlıklarını gizleyemeyerek yakalamaya çalıştılar. Ördeğin kanadının kırık olduğunu gören 3 arkadaş elbiselerini giyerek ördeği köye götürdüler. Köyde ekmek ve yem ile ördeğin karnını doyuran çocuklar durumu ailelerine anlattılar. Bunun üzerine ördeğin kanadı ilaçlanarak, geceleyin üşümemesi için büyükbaş hayvanların bulunduğu ahırda leğen içerisine bırakılarak korunuyor. Yaralı ve iyileşmek üzere olan ördeği elleri ile besleyerek adeta insanlık dersi veren çocuklar köylülerinde takdirini kazandılar.

"Sabahleyin ilk olarak ördeğin yiyeceğini veriyoruz"

Balık tutmak için dereye gittiklerini söyleyen Mücahit Aldemir, ördeği saat 14.00 sıralarında gördüklerini belirtti. Ördeği ilk olarak gördüklerinde heyecanlandıklarını vurgulayan Aldemir, "Balık tutmak için dereye gitmiştik. Saat 14.00'e doğru ağabeyim dere kenarında köşede ördeği gördü, biz de ilk gördüğümüzde biraz kovaladık, ağaçların arasına girdi. Daha sonra ağaçların arasında kuzenim Muhammet ördeği gördü, çalıların arasında ördeği ben tuttum aldım eve getirdik. Ördeğin kanadı kırıldığı için uçamıyordu. Evde dedemler ördeğe ilaç verdiler. Sabahleyin ilk olarak ördeğin yiyeceğini veriyoruz" dedi.

"Ördeği iyileştikten sonra tekrardan doğaya bırakmayı bırakacağız"

Ördeği çok sevdiklerini ve ördeği tam olarak iyileştirdikten sonra doğaya bırakacaklarını ifade eden Aldemir, "Köyün içine çıkıp biraz gezdikten sonra öğlene doğru gelip yem veriyoruz. Leğenin içini su ile dolduruyoruz, ördeği de içine bırakıyoruz. Leğenden çıktıktan sonra ise tavuklardan korumak için korunaklı bir yere bırakıyoruz. Ördeği iyileştikten sonra tekrardan doğaya bırakacağız. Dedem dedi iyileştikten sora serbest bırakacağız. Şimdilik ilaçlarını veriyoruz. Allah izin verirse 1-2 haftaya kadar iyileşir. Zamanımızı ördeği sevmekle geçiriyoruz. 2 yaşında bir kuzenim var sabahleyin gelip ördekle oyun oynuyor. Bize gelip ördeği seviyoruz, okşuyoruz. Bütün günümüz ördekle geçmese de günde 2 saatimizi ayırıyoruz" ifadelerini kullandı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Genel

Taşlıçay Ağrı Genel Haberler

Bakmadan Geçme

Orlando Magic Cleveland Cavaliers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! LA Lakers Denver Nuggets NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki! Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 25 Nisan Euro kaç lira? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İnci Taneleri CANLI izle! 24 Nisan İnci Taneleri 12. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title