Haberler

Kanadalı Din Eğitimcileri Konya'yı Gezdi

Kanada'nın Waterloo kentinden gelen 11 din eğitmeni Konya İl Müftüsü Şükrü Özbuğday'ı makamında ziyaret etti.

Kanada'nın Waterloo kentinden gelen 11 din eğitmeni Konya İl Müftüsü Şükrü Özbuğday'ı makamında ziyaret etti.

Kentteki Hristiyan din adamlarına ders veren din eğitmenlerinin, Hristiyanlık dini için önemli yerleri gezerek Türkiye'nin bu dine mensup kişilere tanıdığı hakları öğrenmeye ve karşılıklı anlayışı arttırmaya geldikleri öğrenildi.

İl Müftüsü Özbuğday, makamında kabul ettiği din eğitmenleriyle bir süre sohbet etti.

Konya'nın Mevlana kenti, hoşgörü ve sevgi şehri olduğunu belirten Özbuğday, İslam dininin, Kur'an-ı Kerim'de Müslümanlar, Yahudiler ve Hristiyanlar arasında diyaloğu tavsiye ettiğini söyledi.

Kur'an-ı Kerim'in "bu iki dinden de ehli kitap" diye hitap ettiğine dikkati çeken Özbuğday, "Kur'an-ı Kerim, bu semavi din mensuplarını, dinsizliğe karşı, ateizme karşı birlikte hareket etmelerini tavsiye ediyor ve bizi buna çağırıyor" dedi.

Dünyanın önemli problemlerinden alkol, uyuşturucu ve çevre kirliliği konusunda da bu üç semavi dinin birlikte hareket etmesi gerektiğini dile getiren Özbuğday, şunları kaydetti:

"Bu üç semavi din (İslamiyet, Hristiyanlık, Yahudilik) kutsallara karşı yapılan saldırılara karşı da birlikte tavır koyabilmeli. Avrupa'da, Hristiyan dünyasında İslam'ın kutsallarına ve diğer inanç esaslarına karşı yapılan saldırılar, bizi ciddi şekilde üzmektedir. İslam dini, diğer din kutsallarına saygı göstermeyi emrediyor. Üzüntümüz şu ki, Müslümanlar, Avrupa'dan çekildikten sonra birçok cami ayakta kalmamıştır. Din adamları da bu noktada ortak kararlar alıp, ortak çalışmalar yapmalı..."

Özbuğday, din eğitmenlerinden, Kanada'nın Müslümanlar'a tanıdığı haklar hakkında da bilgiler aldı.

Din eğitmenlerine çeşitli hediye veren Özbuğday, din eğitmenleriyle müftülük önünde toplu fotoğraf çektirdi.

- KONYA

Kaynak: AA / Yerel

Şükrü Özbuğday Kanada Konya Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title