Haberler

Kanada İki Savaş Gemisi Bekletecek

Kanada, NATO'nun Libya operasyonu için yolladığı iki savaş gemisini, Akdeniz'de tutacağını açıkladı.

Kanada, NATO'nun Libya operasyonu için yolladığı iki savaş gemisini, 2012 yılı başına kadar Akdeniz'de tutacağını açıkladı.

Kanada Savunma Bakanı Peter MacKay, 39 ülkeden 300 delegenin katıldığı, 3 gün süren ve Halifax'da bugün sona eren Uluslararası Güvenlik Forumu sonrası gazetecilere yaptığı açıklamada, halen Akdeniz'de bulunan HMCS Vancouver savaş gemisine HMCS Charlottetown savaş gemisinin de katılacağını kaydetti. Her iki geminin, Operation Active Endeavour isimli anti-terör operasyonu kapsamında Akdenizde bulunacağını söyleyen Bakan MacKay, gemilerin, Suriye'deki Kanada vatandaşlarının olası bir operasyonda acil tahliyeleri için kullanılacağını da bildirdi.

Suriye'ye askeri bir harekat olup olmayacağı şeklindeki soruyu yanıtlayan MacKay, "Daha orada değiliz. Bunu söylemek için çok erken. Bu konuda BM'nin bir karara varamaması en önemli etken. Kanada, Suriye konusunda her türlü yardımı yapmaya hazırdır" dedi. - HALİFAX

Kaynak: AA / Dünya

Dünya Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title