Haberler

Kanada'dan Kuzey Kore'ye Kınama

Kanada Başbakanı Justin Trudeau, Kuzey Kore'nin nükleer silah testlerine tepki göstererek "Kanada, agresif söylemi de dahil olmak üzere Kuzey Kore'nin mevcut rotasını terk etmesinde ısrarcıdır.

Kanada Başbakanı Justin Trudeau, Kuzey Kore'nin nükleer silah testlerine tepki göstererek " Kanada, agresif söylemi de dahil olmak üzere Kuzey Kore'nin mevcut rotasını terk etmesinde ısrarcıdır. Kuzey Kore, kapsamlı ve doğrulanabilir bir çözüm yolunda yapıcı diyalogun sürdürülmesine katkıda bulunmalıdır. " değerlendirmesini yaptı.

Başbakan Trudeau yaptığı yazılı açıklamada, "Kuzey Kore'nin nükleer denemesini açıkça kınıyoruz. Bu, Kuzey Kore'nin komşuları ve uluslararası toplum için açık bir tehdit oluşturuyor." ifadelerine yer verdi.

Trudeau, daha önceki nükleer denemelere oranla son testin Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarına doğrudan aykırı olduğunu aktardı.

Trudeau, açıklamasında şunları kaydetti:

"Kuzey Kore liderliğindeki bu provokasyonlar, komşu ülkelerin yakınlarında nükleer silah geliştirme ve balistik füzeleri test etme yönündeki son derece tehlikeli saldırılarıyla birlikte onları daha da izole ediyor. Kanada, agresif söylemi de dahil olmak üzere Kuzey Kore'nin mevcut rotasını terk etmesinde ısrarcıdır. Kuzey Kore, kapsamlı ve doğrulanabilir bir çözüm yolunda yapıcı diyalogun sürdürülmesine katkıda bulunmalıdır. BM Güvenlik Konseyi'ni, Kuzey Kore'nin provokasyonlarını etkili bir şekilde sınırlamak için daha kararlı adımlar atmaya ve tüm devletleri ilgili BM yaptırımlarını tam olarak uygulamaya çağırıyoruz. Kuzey Kore'nin tehditleriyle mücadele etmek için ABD, Güney Kore ve Japonya'nın yanı sıra daha geniş uluslararası topluluk da dahil olmak üzere kilit bölgesel ortaklarımızla çalışmaya devam edeceğiz."

Kaynak: AA / Güncel

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi Kuzey Kore Kanada Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title