Haberler

Kan Hastalıkları Federasyonu'ndan Kan ve Kök Hücre Bağışı

Kan Hastalıkları Federasyonu öncülüğünde yarın Türk Kızılayı Orta Akdeniz Bölge Müdürlüğü iş birliği ile kan ve kök hücre bağışı etkinliği gerçekleştirilecek.

Kan Hastalıkları Federasyonu öncülüğünde yarın Türk Kızılayı Orta Akdeniz Bölge Müdürlüğü iş birliği ile kan ve kök hücre bağışı etkinliği gerçekleştirilecek.

Kan Hastalıkları Federasyonu Başkanı Ali Kılıç, talasemi ve lösemi gibi kan hastalıklarının tedavisinde kullanın kök hücre ile bir insana can verilebildiği belirterek, düzenledikleri etkinlikle kan hastalarının uygun iliğe ulaşabilmelerini hedeflediklerini bir çocuğa can verebilmek için bu etkinlikleri daha sık yapacaklarını söyledi.

Ali Kılıç, yarın Baraj Yolu Gençlik Meydanı'nda gerçekleştirilecek kök hücre ve kan bağışı etkinliğine tüm Adanalıları davet ederek, "Unutmayınız ki kan acil değil sürekli bir ihtiyaçtır. Ülkemiz genelindeki Kan Hastalarının yaygın olmasından dolayı bu tür kan hastalarına her ay sürekli kan transfüzyonu gerekmektedir. Artan kan ihtiyacının karşılanması amacıyla gönüllüleri kan bağışlamaya davet ediyoruz. Ülkemiz genelinde 10 bin civarında Talasemi hastası ve 1,5 milyon da taşıyıcı bulunmaktadır" dedi.

Türk Kızılayı Orta Akdeniz Bölge Müdürü Dr. Tunçhan Demir de yaptığı açıklamada, Orta Akdeniz Bölgesinin yaklaşık olarak aylık 18 bin ünite kan olduğunu yıllık ise yaklaşık 200 bin ünite kan olduğunu söyledi. Dr. Demir, bu kan ihtiyacını Türk Kızılayı Orta Akdeniz Bölge Kan Merkezi olarak tamamladıklarını bu alanda çok ciddi çalışmalar yaptıklarını ve toplumun her kesiminin kan ve kök hücre bağışında bulunması gerektiğini kaydetti. - ADANA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Türk Kızılayı Ali Kılıç Akdeniz Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title