Haberler

Kan Bağışıyla Teröre Tepki

İzmir'de Genç Karadeniz Derneği (Gekad) Türkiye'de Son Dönemde Yaşanan Terör Olaylarına Tepkisini Kan Bağışı Kampanyası Düzenleyerek Gösterdi. Gekad Üyesi Gençler Ege Üniversitesi (Eü) Hastanesi Kan Merkezi'ne Gelerek, Kan Bağışında Bulundu.

İzmir'de Genç Karadeniz Derneği (GEKAD) Türkiye'de son dönemde yaşanan terör olaylarına tepkisini kan bağışı kampanyası düzenleyerek gösterdi. GEKAD üyesi gençler Ege Üniversitesi (EÜ) Hastanesi Kan Merkezi'ne gelerek, kan bağışında bulundu.

Ege Üniversitesi Hastanesi önünde bir basın açıklaması yapan GEKAD Başkanı Kadir Kaçalın, Türkiye'deki olumlu ve olumsuz gelişmelere karşı tepkilerini herzaman dile getireceklerini belirterek, toplumun her kesimine yönelik faydalı faaliyetler yapmaya devam edeceklerini belirtti. Türkiye için birlik beraberlik temennisinde bulunan Kaçalın, "Şehitlerimiz bu topraklar için canlarını, hayatlarını bağışlarken, biz birbirimize kan bağışlayarak neden hayat kurtarmayalım. Tepkilerimiz artık meydanlarda, sözde kalmayacak. artık laf kalabalığı yapma dönemi bitmiştir. Unutulmamalıdır ki kan, intikam almak, katliam yapmak, öldürmek demek değildir. Kan, yaşamak, yaşatmak, hayat vermektir. Biz burada sadece kan verme vazifesini yerine getirmiyoruz. Biz burada hayat veriyoruz, hayat kurtarıyoruz, insanlığımızı hatırlıyoruz" dedi. Türkiye'nin yas günü olan 10 Kasım'da böyle bir katkı koymanın mutluluğunu duyduklarını ifade eden Kaçalın, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve şehitlerimize rahmet diledi.

EÜ Hastanesi Kan Merkezi Müdürü prof. Dr. Yeşim Aydınok ise GEKAD'ın gösterdiği duyarlılığı herkesin göstermesi gerektiğini belirterek, "Aziz önderimiz Atatürk'ü andığımız bu günde bu davranışın örnek olmasını diliyorum. Kendini sağlıklı hisseden herkesin bağış yapmasını diliyorum" dedi. Kan bağışı oranının yok denecek kadar az olduğunu belirten Aydınok, "Genellikle hasta yakını için bağış yapanlar var. Biz bunlara yönlendirilmiş donörler diyoruz. Sağlık her insan 3 ayda bir kan bağışı yapmalıdır. Bu kutsal görevi her duyarlı vatandaşın yerine getirmesini diyliyorum" diye konuştu.

GEKAD tarafından organize edilen kan bağışı kampanyası gün boyu devam edecek.

(EY-Mİ-

(EY-Mİ-)

10.11.2007 15:10 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

title