Haberler

Kamyonculardan Anahtarlı Eylem

Sirkeci'deki Nakliye Şirketlerinin Taşınması Nedeniyle Bir Aydır Yük Alamayan Yaklaşık 1000 Kamyoncu, Sirkeci'deki Nakliye Borsasının Yeniden Kurulmasını İstedi.

Sirkeci'deki nakliye şirketlerinin taşınması nedeniyle bir aydır yük alamayan yaklaşık 1000 kamyoncu, Sirkeci'deki nakliye borsasının yeniden kurulmasını istedi.

40 yıldır Türkiye'nin çeşitli yerlerinden gelen kamyoncular, Sirkeci Tren Garı arkasında Devlet Demir Yolları'na (TCDD) ait binada bulunan yaklaşık 300 nakliye firmasından yük alıyordu. Devlet Demir Yolları'nın binayı kiraladığı kişiyi mahkeme kararıyla çıkarması sonucu binadaki nakliye firmaları da tahliye edilmek zorunda kaldı. Nakliyecilerin ayrılması nedeniyle bir aydır yük bulamayan ve mazot paraları da olmayan kamyoncular bugün Sirkeci Tren Garı arkasındaki park alanında eylem yaptı. Anahtarlarını sallayarak olayı protesto eden kamyoncular, Sirkeci'deki nakliye borsasının yeniden kurulmasını, mağduriyetlerinin giderilmesini istedi.

İstanbul-Kocaeli Nakliyeciler Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Yarcan Tan, Sirkeci'deki nakliyeciler borsasının bulunduğu yerin Kocaeli Nakliyeciler Derneği'ne devredilmesini ve kamyon garajı ile nakliye şirketlerine yazıhane verilmesini istediklerini belirtti. Kamyoncuların sokakta kaldığını söyleyen Tan, kamyoncuların iş bulamadıkları için mazot parası olmadığını ve evlerine gidemediğini ifade etti. Tan, kamyoncuların İstanbul'a gelememesi halinde nakliyenin kara borsaya düşeceğini ve sanayicilerin mallar için 2 kat fazla para vereceğini belirtti. Karayolu Taşıma Kanunu'a göre nakliyeci ve kamyonculardan K1 belgesi alınması istendiğini söyleyen Yarcan Tan, şöyle konuştu: "Tüm kamyoncu ve nakliyeciler bu belgeyi aldı. Belgeyle birlikte nakliyecilerden 150 bin YTL, kamyonculardan 10 bin YTL alındı. Bu belge alınmasına rağmen herkes işsiz. Ayrıca C2 belgesi alan yurt dışı çalışan kamyonculara K1 belgesi almadan yurt içi çalışma izni verildi. Bu da haksız rekabete neden oldu. Burada işsizliğin önemli sebeplerinden birisi de bu. Çünkü buradaki malları uluslar arası çalışan TIR'lar alıp götürmeye başladı."

(KT-ED-HO-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title