Haberler

Kamusen'e Göre Açlık Sınırı 800 YTL 52 Ykr

Türkiye Kamu-sen'in Araştırmasına Göre, Kasım Ayında Tek Kişinin Yoksulluk Sınırı Bin 49 YTL'ye Yükselirken, 4 Kişilik Bir Ailenin Asgari Geçim Haddi 2 Bin 86 YTL Olarak Belirlendi.

Türkiye Kamu-Sen'in araştırmasına göre, Kasım ayında tek kişinin yoksulluk sınırı bin 49 YTL'ye yükselirken, 4 kişilik bir ailenin asgari geçim haddi 2 bin 86 YTL olarak belirlendi.

Türkiye Kamu-Sen'in, Türkiye İstatistik Kurumu'nun resmi verilerinden yararlanılarak yaptığı açlık ve yoksulluk sınırı araştırmasının Kasım ayı sonuçları açıklandı.

Araştırmaya göre, çalışan tek kişinin yoksulluk sınırının bin 49 YTL 52 YKr'ye yükseldiği, açlık sınırının ise 800 YTL 52 YKr olduğu belirtildi.

4 kişilik bir ailenin aylık gıda harcaması 451 YTL 5 YKr olarak belirlenirken, gıda ve barınma harcamaları toplamı 790 YTL 93 YKr, ailenin asgari geçim haddi ise 2 bin 86 YTL 74 YKr olarak saptandı.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title