Haberler

Kamuda Blokzincir Konferansı - Faruk Eczacıbaşı

Blockchain Türkiye Platformu Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Eczacıbaşı, "Blokzincirde belki son zamanlarda özellikte kripto paralardan dolayı bir hayal kırıklığı yaşanıyor olabilir ancak bunları önemsememiz gerekiyor.

Blockchain Türkiye Platformu Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Eczacıbaşı, "Blokzincirde belki son zamanlarda özellikte kripto paralardan dolayı bir hayal kırıklığı yaşanıyor olabilir ancak bunları önemsememiz gerekiyor." dedi.

Eczacıbaşı, Ticaret Bakanlığı'nda gerçekleştirilen "Kamuda Blokzincir Konferansı"nda yaptığı konuşmada, platformu 24 yıl önce kurulan Türkiye Bilişim Vakfının bir alt kurumu olarak geçen sene oluşturduklarını söyledi.

Vakfı kurmalarının ilk nedeninin teknoloji olmadığını belirten Eczacıbaşı, "Amacımız, teknolojinin toplumlara, bireylere, kurumlara getirmesi gereken davranış değişikliğini özümsemek ve buna hazırlanmaktı." diye konuştu.

Eczacıbaşı, geçmişi 10 seneye dayanan blokzincir teknolojisinin bu süreç içinde karşılaşılan ezber bozucu yeniliklerden biri olduğuna işaret ederek, bu teknolojide özellikle son 1-2 senede baş döndürücü gelişmelerle iniş ve çıkışların yaşandığını dile getirdi.

Blokzincir teknolojisinde motivasyonel gelişmelerin yanı sıra hayal kırıklıklarının da yaşandığına dikkati çeken Eczacıbaşı, "Belki son zamanlarda özellikte kripto paralardan dolayı bir hayal kırıklığı yaşanıyor olabilir ancak bunları önemsememiz gerekiyor." ifadesini kullandı.

Teknolojik gelişmelerin ezber bozan yaklaşımlar getirdiğini vurgulayan Eczacıbaşı, şöyle devam etti:

"Bockchain Türkiye bizim gözümüzde bir platform. Bu gibi yeni konseptler, özellikle blokzincir ve onun üzerine geliştirilecek ürünler bizleri yeni denizlere, bilmediğimiz sulara taşıyacak. Beraber arayacağız, beraber öğreneceğiz, ağlarımızı kullanacağız ve bu gelişmeleri yakından inceleyeceğiz, mümkün mertebe öncüsü olmaya çalışacağız. En önemli tarafı da içselleştireceğiz ve davranışlarımızı ona göre düzenleyeceğiz."

"İnternetin sağladığı etkiyi yaratacak"

Ticaret Bakanlığı Dış Ticaret Uzmanı Muhammed Emin Torunoğlu da konferansta, blokzincir teknolojisinin kullanım alanları, dünyada ve Türkiye'deki uygulamalarına ilişkin sunum gerçekleştirdi.

Blokzincir teknolojisinin gelecek dönemde internetin sağladığı dönüştürücü etkiyi yaratmasının beklendiğini ifade eden Torunoğlu, "Bu teknoloji, gerçekleştirilen işlemlerde üçüncü taraflara duyulan ihtiyacı ortadan kaldırıyor. Paylaşılan veri için merkezi veri tabanına ihtiyaç duyulmuyor. Verinin dağıtık olması güvenlik sorunlarına çözüm getiriyor. Blokzincir teknolojisi verinin sahipliği sorununu da ortadan kaldırıyor." değerlendirmesinde bulundu.

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, konuşmaların ardından Torunoğlu'nun, kurulan yeni birimde "Davranışsal Kamu Politikaları ve Yeni Nesil Teknolojiler Daire Başkanlığı"na atandığını bildirdi.

Kaynak: AA / Ekonomi

Eczacıbaşı Topluluğu Türkiye Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

23 NİSAN NEDEN KUTLANIR? 23 Nisan'ın anlamı ne? Serenay Sarıkaya ve Mert Demir sevgili mi? EL ELE GÖRÜNTÜLENDİLER! TBMM ne zaman açıldı? 23 Nisan 1920'de açılan TBMM'nin ilk başkanı kimdir? TBMM nerede ve ne zaman açılmış? TBMM'yi ilk kim açtı? TBMM nedir? 23 NİSAN HASTANE VE ECZANELER AÇIK MI? Bugün eczaneler, sağlık ocakları, hastaneler yarım gün mü? Milli Bayramlar: Milli Bayramlarımız nelerdir? Milli bayramlarımız kaç tanedir, hangileridir? Milli bayramların isimleri ve tarihleri! Hal Ekleri nelerdir? İsmin hal ekleri nelerdir? Hal ekleri cümle içerisinde örnekler ve konu anlatımı! Kaç tane hal eki var? Hacet duası okunuşu! Hacet namazı duası nasıl okunur? Hacet duası nasıl yapılır? Hacet duası Arapça ve Türkçe yazılışı! Galatasaray'ın kaç şampiyonluğu var? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu? Cleveland Cavaliers Orlando Magic NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 23 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! New York Knicks Philadelphia 76ers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 23 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 23 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 23 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 23 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu kimdir, mesleği ne? 4. eleme adayı kim oldu? Survivor haftanın eleme adayları ki potada kimler var 23 Nisan Salı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title