Haberler

Kamu Personelinin Ek Gösterge Beklentisi

Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, 3600 ek gösterge konusunda kamu görevlilerinin beklenti içinde olduklarını belirterek, "Bazı meslek grupları vesilesiyle ifade dilen ek göstergenin tüm kamu personelini memnun edecek ve memnuniyet kat sayısını yükseltecek şekilde bir an önce düzenlenmesini kamu görevlileri olarak bekliyoruz." dedi.

Yalçın, Memur-Sen ve Eğitim Bir-Sen Burdur Şube Başkanlığı ziyaretinde yaptığı konuşmada, 3600 ek gösterge konusunda kamu görevlilerinin beklenti içinde olduklarını söyledi.

3600 ek gösterge konusunu Memur-Sen olarak toplu sözleşme masasına devamlı taşıdıklarını ifade eden Yalçın, "Cumhurbaşkanımızın 24 Haziran seçimleri öncesi buna ilişkin cümle kurması kamu görevlileri olarak bu konuda umudumuzu arttırmıştır. Beklentimiz bakanlıkların ilgili çalışmaları tamamlayarak bir an önce bu konunun siyasi iradenin önüne götürülmesi ve siyasi iradenin de bunu bir an önce netleştirerek kamu görevlilerini memnun edecek çerçevede kazanıma dönüştürmesidir." diye konuştu.

Yalçın, beklentilerinin ek gösterge düzenlemesinin tüm kamu görevlilerini kuşatacak bir şekilde olması gerektiğine işaret ederek, şöyle devam etti:

"Ek gösterge sistematiğinin bu vesileyle derlenip, toparlanıp bir çerçeveye oturtulması gerekiyor. Biz Memur-Sen olarak herkese 'Artı 600 ek gösterge' düzenlemesini toplu sözleşme masasına özenle taşımıştık. Burada ek göstergede yardımcı hizmetler sınıfının da bu anlamda ek gösterge sistematiğine dahil edilerek onların da beklentilerini karşılayacak şekilde bütün kamuyu kuşatan bir yaklaşımla yenide ele alınması zarureti doğmuştur. Bazı meslek grupları vesilesiyle ifade edilen ek göstergenin tüm kamu personelini memnun edecek ve memnuniyet kat sayısını yükseltecek şekilde bir an önce düzenlenmesini kamu görevlileri olarak bekliyoruz."

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının mart ayı içinde Kamu Personeli Danışma Kurulunu (KPDK) toplamasını beklediklerini dile getiren Yalçın, "KPDK yılda iki defa toplanıyor. Dolayısıyla şu an beklentimiz mart ayı içinde olması gereken 2019'un ilk KPDK'sının gerçekleşmesidir. Buna ilişkin hazırlıklarımızı yapıyoruz. Bakanlıktan bir an önce konuya ilişkin çağrıyı bekliyoruz." ifadelerini kullandı.

"Kamuda birçok sorunun çözümüne vesile olduk"

2019 yılının toplu sözleşme yılı olması bakımından önem taşıdığını belirten Yalçın, şunları kaydetti:

"Şimdiye kadar 260 kazanımı imza altına alarak kamuda birçok sorunun çözümü ve memnuniyetin artmasına vesile olduk. Dolayısıyla daha çözülmesi gereken sorunlar var. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'yle Türkiye'de hükümet sisteminde bir değişiklik yapıldı, dolayısıyla bunun getirdiği bazı sonuçlar var. Bunların tamamının çerçeveleneceği, toplu sözleşme masasında ele alınacağı bir zemine doğru ilerliyoruz. Memur-Sen olarak özelde üyelerimizin, genelde ülkemizin ve evrensel anlamda yerkürenin tamamındaki mazlum ve mağdurların sözcüsüyüz. Memur-Sen, millet iradesinin yanında olan kitlesel bir hareket ve antidemokratik süreçlerde millet iradesinin yanında bulunmuş ve antidemokratik dayatmalara direnmiş bir kitledir."

Yalçın, ziyareti kapsamında Memur-Sen ve bazı sivil toplum kuruluşlarının desteğiyle Mehmet Uzal Sosyal Bilimler Lisesi ve TOBB Anadolu Lisesinde yaptırılan 7 Güzel Adam ve Mehmet Akif İnan Kütüphanelerinin açılışını gerçekleştirdi.

Kaynak: AA / Güncel

Eğitim Bir Sen Ali Yalçın Memur Sen Haberler

Bakmadan Geçme

Tertil nedir? Kuran'da Tertil ne demektir? Tertil kelimesinin tanımı ve anlamı! Akaryakıt Fiyatları (GÜNCEL): 16-17 Nisan benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Güncel akaryakıt fiyatları! 16-17 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Beypazarı Maden Suyu yasaklandı mı? Maden suyu sağlığa zararlı mı? Yabani 31. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 31 Nisan Yabani yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kabine toplantısında alınan kararlar! 16 Nisan Kabine Toplantısı sonucu nedir, hangi karar alındı? Kabine Toplantısı bitti mi? SON DAKİKA! Kabine Toplantısı ne oldu, devam ediyor mu? Bahar 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Bahar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Ben Bu Cihana Sığmazam 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Ben Bu Cihana Sığmazam yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Mehmed: Fetihler Sultanı 8. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Mehmed: Fetihler Sultanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Survivor dokunulmazlık oyununu kim kazandı? 16 Nisan Salı 2024? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor kim kazandı? 16 Nisan Salı Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title