Haberler

Kamu İşçilerine Bayram Öncesi Ödeme

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Kamu İşçilerinin İkramiye Ödemelerinin 2007'ye Ait Olması Nedeniyle Bunları Ödeyemeyeceklerini, Ancak Maaşlarına Mahsuben Kurban Bayramı'ndan Önce Ödeme Yapılacağını Bildirdi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, kamu işçilerinin ikramiye ödemelerinin 2007'ye ait olması nedeniyle bunları ödeyemeyeceklerini, ancak maaşlarına mahsuben Kurban Bayramı'ndan önce ödeme yapılacağını bildirdi.

Erdoğan, Tes-İş'in 8. Olağan Kongresi'nin açılışında yaptığı konuşmada, bazı maddeleri Anayasa Mahkemesince iptal edilen Sosyal Güvenlik Yasası'nın üzerinde önemle durduklarını ve son 30 yıldır Türkiye'nin gündeminde bulunduğunu ve bütün hükümet programlarında yer aldığını belirterek, ancak bu düzenlemelerin bir türlü hayata geçirilemediğini söyledi.

Erdoğan, ''Anayasa Mahkemesi tarafından kısmen iptal edilen sosyal güvenlikle ilgili yasa, bizi zorunlu olarak yeni bir değerlendirme yapma mecburiyetiyle karşı karşıya bırakmıştır. Şimdi gerekçeli kararı bekliyoruz. Hiçbir zaman bu konuda reform hedefinden vazgeçmedik, vazgeçmeyeceğiz'' dedi.

Hükümetin hiçbir siyasi rant beklemeden bu zor reformu başardığını vurgulayan Erdoğan, gelecek nesillere olan sorumluluğunu yerine getirdiğini söyledi. Erdoğan, özellikle her doğanın 18 yaşına kadar sosyal güvence altında olması olayının Türkiye'de bir ilk olduğuna işaret ederek, ''Hastane kapılarından geri döndürülen veya hastanedeki yavruların vehmedildiği dönemleri unutmayalım. Bunları Türkiye yaşadı'' diye konuştu.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title