Haberler

Kamu Hastaneleri Özerkleşiyor

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu, Kamu Hastane Birlikleri Pilot Uygulaması Hakkında Kanun Tasarısını Alt Komisyona Sevk Etti.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu, Kamu Hastane Birlikleri Pilot Uygulaması Hakkında Kanun Tasarısını alt komisyona sevk etti.

Komisyon, Sağlık Bakanlığının 2009 yılı bütçesinin kabulünün ardından, kamu hastanelerinin özerk yapıya kavuşturulmasını, pilot illerde ''kamu hastane birlikleri'' kurulmasını öngören kanun tasarısını ele aldı.

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, tasarıya ilişkin bilgi verirken, hastaneler konusunda çok parçalı bir yapının bulunduğunu ifade ederek, ''850 hastane var. Bu; 850 döner sermaye, 850 satın alma komisyonu anlamına geliyor. İşini iyi bilen 850 kişilik bir komisyon oluşturmak da kolay değil'' dedi.

Tasarıyla, her ilde bir hastane birliği kurmayı amaçladıklarını belirten Akdağ, bu birlikler için oluşturulacak Yönetim Kurullarının, her ay toplanacağını kaydetti.

Akdağ, bütün hastane müdürlerini, başhekimlerini Sağlık Bakanının atadığına işaret ederek, bunun sağlıklı bir yapı olmadığını söyledi.

Bakan Akdağ'ın sunumunun ardından, tasarının, alt komisyona sevk edilmesi kararlaştırıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title