Haberler

Kamu Denetçiliği Kurumu Başdenetçi Şeref Malkoç: "Akdeniz'de ve Ege'de Yükselen Çığlıklara veya...

Kamu Denetçiliği Kurumu Başdenetçi Şeref Malkoç: "Akdeniz'de ve Ege'de yükselen çığlıklara veya sınırları geçmek için çekilen ızdıraplara kulak verelim.

Kamu Denetçiliği Kurumu Başdenetçi Şeref Malkoç : " Akdeniz'de ve Ege'de yükselen çığlıklara veya sınırları geçmek için çekilen ızdıraplara kulak verelim. Vicdan sahibi, insan hakları konusunda duyarlı olan insanları ve kurumları bir nebze olsun harekete geçirmeyi arzu ettik"

Özellikle 21'inci yüzyılda yaşanan iç savaşlar, siyasi karmaşalar, çekişmeler ve dünyadaki ekonomik gelişmelerin olumsuzluğu insanlarda merhamet ve vicdan konusunda paslanmaya yol açtı"

AB Türkiye Delegasyon Başkanı ve Büyükelçi Christian Berger:

"AB her zaman Türkiye'de demokratik kurumların destekçisi olmuştur. 15 Temmuz darbe girişiminde Türkiye'nin yanında olduk ve Türkiye'deki demokratik kurumları destekledik"

ANKARA - 4'üncü Uluslararası Göç ve Mülteciler Sempozyumu Ankara'da düzenlendi. Bu yılki sempozyumun ana temasını mülteciler ve göç oluşturdu. Sempozyuma ev sahipliği yapan Kamu Denetçiliği Kurumu Başdenetçisi Şeref Malkoç, sempozyumun bu yılki konusuna ilişkin, "Biz, özellikle bu konuyu ( Göç ve Mülteciler) tercih ettik. Akdeniz'de ve Ege'de yükselen çığlıklara veya sınırları geçmek için çekilen ızdıraplara kulak verelim. Vicdan sahibi, insan hakları konusunda duyarlı olan insanları ve kurumları bir nebze olsun harekete geçirmeyi arzu ettik" dedi.

4'üncü Uluslararası Göç ve Mülteciler Sempozyumu Ankara'da bir otelde düzenlendi. Sempozyuma Kamu Denetçiliği Kurumu Başdenetçi Şeref Malkoç, Avrupa Birliği Türkiye Delegasyon Başkanı ve Büyükelçi Christian Berger, Merkezi Finans ve İhale Birimi Başkan Vekili Emine Döğer ve 34 ülkeden 50'ye yakın Ombudsman katıldı.

4'üncü Uluslararası Göç ve Mülteciler Sempozyum'da açılış konuşması yapan Başdenetçi Şeref Malkoç, sempozyuma gösterilen ilgi ve alakadan dolayı çok memnun olduğunu belirtti. 34 ülkeden 50'ye yakın ombudsmanın sempozyuma katıldığını kaydeden Şeref Malkoç, " Dünyada insan hakları konusunda önemli ölçüde sıkıntıların yaşandığı, seçimler dolayısıyla popülizmin yükseldiği, yabancı karşıtlığının, ırkçılığın ve İslam karşıtlığının yükseldiği bir dönemde biz bu sempozyumu düzenliyoruz. İlgi alakadan dolayı çok memnunuz. Çünkü 34 ülkeden 50 Ombudsman ve yardımcısı gelmiş" diye konuştu.

"Sınırları geçmek için çekilen ızdıraplara kulak verelim"

Bu yılki sempozyum temasını özellikle mülteciler ve göç konusu olarak tercih ettiklerinin altını çizen Başdenetçi Malkoç, "Türkiye Kamu Denetçiliği (Ombudsmanlık) yeni sayılan bir kurum 2012 yılında kuruldu ve 4 yıldır hizmet vermekte olan bir kurum ve her yıl uluslararası sempozyumlar düzenliyor. Bu yıl ki sempozyumumuzun konusu göç ve mülteciler. Biz, özellikle bu konuyu tercih ettik. Akdeniz'de ve Ege'de yükselen çığlıklara veya sınırları geçmek için çekilen ızdıraplara kulak verelim, vicdan sahibi insan hakları konusunda duyarlı oldan insanları ve kurumları bir nebze olsun biraz daha harekete geçirmeyi arzu ettik.

Bu projenin gerçekleşmesinde Avrupa Birliği'nin bize desteği oldu. AB'nin yanı sıra Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu'nun bize desteği oldu. Merkezi Finans ve İhale Kurumu'nun desteği oldu. Tabii bu projeyi yürüten şirketteki arkadaşlarımızın da önemli gayretleri oldu. Kısacası çabası olan, emeği olan herkese teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

"Balkanlar, Kafkaslar ve Ortadoğu; tam bunların üçünün kesiştiği bir coğrafyadayız"

Türkiye'nin bulunduğu coğrafi konumun dünyadaki en kritik bölgelerin tam ortasında olduğuna dikkat çekek Malkoç, şunları dile getirdi:

"Bizim arzumuz, isteğimiz şu: İnsan hakları konusunda daha duyarlı olalım. Dünya kurulduğundan beri göç, mülteci vardır. Ama özellikle 21'inci yüzyılda yaşanan iç savaşlar, siyasi karmaşalar, çekişmeler ve dünyadaki ekonomik gelişmelerin olumsuzluğu insanlarda merhamet ve vicdan konusunda paslanmaya yol açtı. İşte biz bu toplantılarla insanlığın o merhamet duygularını, vicdanı konundaki hususları harekete geçirmeye çalışıyoruz. Türkiye coğrafi olarak dünya kurulduğundan beri hep stratejik bir konumda olmuştur. Özellikle dünyanın çok çeşitli, kritik coğrafyaları vardır. Bunlardan üç tanesi Türkiye'nin etrafındadır: Balkanlar, Kafkaslar ve Ortadoğu. Tam bunların üçünün kesiştiği bir coğrafyadayız. Yakın çevremizde, özellikle Irak ve Suriye'de iç savaşlar olmuştur. Pakistan'da ve çevresinde olan kargaşadan İran ve Türkiye çok etkilenmiştir. Şu anda 4 milyon mülteci vardır ülkemizde; bunlardan 3 milyonu Suriyeli mültecilerdir. 3 milyon Suriyeli mülteci her gün geçimini temin etmek kendilerine imkanlar sağlanmakta, hastalandıklarında hastanelere gidip tedavi edilebilmektedirler, barına bilmekte ve hayatlarını devam ettirebilmektedirler."

"AB her zaman Türkiye'de demokratik kurumların destekçisi olmuştur"

Avrupa Birliği Türkiye Delegasyon Başkanı ve Büyükelçi Christian Berger ise konuşmasında Başdenetçi Şeref Malkoç'u iki nedenden dolayı tebrik ettiğini belirterek şunları söyledi:

"4'üncü Uluslararası Ombudsmanlık Sempozyumu'ndan sizlere hitap etmek benim için büyük mutluluk. Sayın Malkoç sizi iki nedenden dolayı tebrik etmek istiyorum. Öncelikle çok güzel bir şekilde seçilmiş bulundunuz, göreviniz boyunca size başarılar diliyorum. İkincisi düzenlemiş olduğunuz bu programda bütün paydaşları bir araya getirdiğiniz için sizi tebrik etmek istiyorum. AB her zaman Türkiye'de demokratik kurumların destekçisi olmuştur. 15 Temmuz darbe girişiminde Türkiye'nin yanında olduk ve Türkiye'deki demokratik kurumları destekledik. Kamu denetçiliği şimdiye kadar Türkiye'deki vatandaşlar için güvenli bir mekanizma haline geldi. kolay bir görev değil hiç yoktan, sıfırdan bir kurum oluşturuyoruz ama Türkiye'de kamu denetçiliği kurumu çok kısa bir sürede çok gelişim gösterdi."

Sempozyum Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde devam edecek

4'üncü Uluslararası Göç ve Mülteciler Sempozyumu'nun bugünkü açılış formunun ardından sempozyum Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ev sahipliğinde, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde devam edecek. Daha sonra sempozyum katılımcılarına TBMM'de akşam yemeği verilecek. Sempozyum Cuma günü(yarın) 3 oturumla devam edip; Birinci oturumda ülkelerin mülteci politikaları tartışılacak. İkinci oturumda kadın ve çocuk mülteciler konuşulacak. Üçüncü oturumda ise yabancı düşmanlığı, ırkçılık ve İslam karşıtlığı tartışılacak. Bu konularda farkı ülkelerde, coğrafyalardan ve kıtalardan gelen ombudsmanlar kendi deneyimlerini anlatacak.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Genel

Şeref Malkoç Akdeniz Türkiye Ege Genel Haberler

Bakmadan Geçme

Gaziosmanpaşa Belediyesi hangi parti? Gaziosmanpaşa Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? İstanbulspor - Fatih Karagümrük maçı kaç kaç? İstanbulspor - Fatih Karagümrük maçı bitti mi, ilk yarı mı, ikinci yarı mı? İstanbulspor - Fatih Karagümrük maçı hangi kanalda, saat kaçta? İstanbulspor - Fatih Karagümrük maçı şifreli mi, nereden izlenir? Bandırmaspor - Tuzlaspor maçı hangi kanalda, saat kaçta? Bandırmaspor - Tuzlaspor maçı şifreli mi, nereden izlenir? 23 Nisanda noterler açık mı? 23 Nisanda noterler çalışıyor mu, kapalı mı olacak? 23 Nisan 2024 Salı günü noterler çalışıyor mu? Pazar günü noter açık mı? Pazar günü noterler saat kaça kadar açık? 2024 noter mesai saatleri! Bu akşam hangi diziler var? 20 Nisan TV yayın akışı! Bugün TV'de hangi dizi ve filmler var? 1 MAYIS OKULLAR TATİL Mİ 2024: 1 Mayıs'ta okullar tatil edilecek mi, resmi tatil mi? Diyarbakır'da belediye meclis salonunda Türk bayrağı kaldırıldı mı? 23 Nisan hastaneler tatil mi? 23 Nisan hastaneler açık mı, çalışıyor mu? İzzet Yıldızhan evli mi? İzzet Yıldızhan'ın eşi kim? Cumartesi günü eczaneler açık mı? Eczaneler Cumartesi günü saat kaça kadar açık? 20 Nisan 2024 Eczane çalışma saatleri! Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 20 Nisan dün gece deprem mi oldu? Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 20 Nisan Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Bugün hangi sınav var? Bugün ne sınavı var? 20 Nisan Cumartesi hangi sınav yapılacak? İşte ÖSYM Sınav Takvimi
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title