Haberler

Kamu Çalışanlarının Hükümetle Toplu Görüşme Süreci

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (Kesk) Üyesi Çalışanlar, Kızılay Güvenpark'ta Toplandıktan Sonra, 'Toplu Sözleşme Hakkımızı Söke Söke Alırız', 'Sadaka Değil Toplu Sözleşme' Şeklinde Slogan Atarak Görüşmelerin Yapılacağı Başbakanlık Merkez Binası'na Yürüdü.

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) üyesi çalışanlar, Kızılay Güvenpark'ta toplandıktan sonra, 'Toplu sözleşme hakkımızı söke söke alırız', 'Sadaka değil toplu sözleşme' şeklinde slogan atarak görüşmelerin yapılacağı Başbakanlık Merkez Binası'na yürüdü.

Yoğun güvenlik önlemleri altında gerçekleşen yürüyüş sırasında KESK Genel Başkanı İsmail Hakkı Tombul bir açıklama yaptı. Tombul, 6 yıldır 4688 sayılı yasa gereği bir oyun oynandığını belirterek, sendikalar için olmazsa olmaz olan toplu sözleşme hakkı ve grev hakkının var olduğunu kaydetti. Toplu sözleşme ve grev kullanmakta kararlı olduklarına dikkati çeken Tombul, uluslararası sözleşmelere göre toplu sözleşme ve grev hakları olduğunu söyledi. Kamuda ücret adaletsizliği ve yoksulluk sınırı altında ücret

alındığını kaydeden Tombul, kamuda iş güvencesi olmayan istihdama son verilmesini istediklerini söyledi. Tombul, daha sonra Başbakanlık Merkez Binası'na geçti.

(BC-MAY-SN-SN-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title