Haberler

"Kampüste Senfonik Akşamlar" Turnesi

Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası'nın "Kampüste Senfonik Akşamlar" turnesi kapsamında düzenlediği son konser Muğla'da gerçekleştirildi.

Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası'nın "Kampüste Senfonik Akşamlar" turnesi kapsamında düzenlediği son konser Muğla'da gerçekleştirildi.

Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası'nın bugüne kadar gitmediği Anadolu illerindeki üniversiteler aracılığıyla gençlere ve bölge halkına klasik müziği sevdirmeyi amaçlayan "Kampüste Senfonik Akşamlar" turnesi kapsamında Muğla'da program düzenlendi.

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezi'ndeki Şef Rengim Gökmen'in yönettiği konsere, solist olarak piyanist ve devlet sanatçısı İdil Biret eşlik etti.

Ferit Alnar, Sergey Rahmaninof, Ludwig van Beethoven, Johannes Brahms ile Antonin Dvorak'ın eserlerinin sanatseverlerle paylaşıldığı konserde, piyanist Biret, ayakta alkışlandı.

Konser sonunda Biret'e, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yusuf Ziya Erdil tarafından çiçek ve plaket verildi.

Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası'nın ana sponsorluğunda çok sesli evrensel sanat müziğinin Türkiye'de yaygınlaştırılması amacıyla düzenlenen turne kapsamında orkestranın, Afyon Kocatepe Üniversitesi'nden başlayan "Kampüste Senfonik Akşamlar" konserleri, Muğla Üniversitesi'ndeki konserle sona erdi.

Muhabir: Durmuş Genç / Hatice Özdemir

Yayıncı: Erdem Gültekin - MUĞLA

Kaynak: AA / Yerel

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi İdil Biret Akm Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title