Haberler

Kamerun Muhalefetinden Meclise Gitmeme Kararı

Kamerun'da muhalefet, Anglofon (İngilizce konuşulan) bölgedeki siyasi krize dikkati çekmek için ulusal meclis çalışmalarını askıya aldı.

Kamerun'da muhalefet, Anglofon (İngilizce konuşulan) bölgedeki siyasi krize dikkati çekmek için ulusal meclis çalışmalarını askıya aldı.

Kamerun basınında çıkan haberlere göre, ana muhalefet partisi Sosyal Demokrat Cephe (SDC), hükümetin ülkede bir yıldır süren Anglofon krizine ilişkin yeterli çabayı göstermediğini ileri sürerek meclise gitmeme kararı aldı.

SDC Anglofon Bölge Başkanı Jean-Michel Nintcheu, iktidar, krizin çözümü için kendileriyle diyaloğa girene kadar meclisi boykot edeceklerini belirtti.

Parlamentoda bugünden itibaren, hiçbir toplantı yapmayacaklarını ve genel kurula katılmayacaklarını açıklayan Nintcheu, "Her şeyden önce, Anglofon krizinin çözümüne yönelik kapsamlı bir diyaloğun başlatılmasını talep ediyoruz." ifadelerini kullandı.

SDC milletvekilleri geçen hafta da ülkedeki siyasi krize dikkati çekmek için parlamentonun 3'üncü oturumuna katılmama kararı almıştı.

Anglofon krizi nasıl başladı

Geçen yıl kasım ayından bu yana Kamerun'un Anglofon bölgeleri, hükümetin, İngilizce bilmeyen öğretmenleri ve hakimleri İngilizce konuşulan bölgedeki okullara ve mahkemelere tayin etmesi üzerine gösteriler düzenlemişti.

Hükümet ise protestoları, kargaşa çıkarmaya yönelik ve ölümle cezalandırılabilecek birer eylem olarak değerlendirildiğini açıklamıştı.

Bu kapsamda protestoların ülkenin başka bölgelerine de sıçramasını engellemek için internet erişimi durdurulmuş ve birçok gösterici tutuklanmıştı.

Bölgede sıklıkla düzenlenen protestolar nedeniyle kuzeybatı ve güneybatıdaki okullar Kasım 2016'dan bu yana kapalı tutuluyor.

Kaynak: AA / Güncel

Kamerun Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title