Haberler

Kamer Genç: "Beni 2 Yıllığına Seçsinler, Aleviler de Onore Olsun"

Meclis Başkanlığı'na Adaylığını Açıklayan İlk İsim Tunceli Bağımsız Milletvekili Kamer Genç Oldu. Genç, Bu Dönem Meclis Başkanı Seçilmek İstediğini Belirterek, "Ben Aleviyim. Bu Güne Kadar Alevilerden Meclis Başkanlığı İçin Adaylığını Koyan İlk Kişi Benim. Bari Bu Dönem Seçsinler de Aleviler Onore Olsun" Şeklinde Konuştu. Genç, "Bir Oy Alacağım Kesin" Dedi.

Meclis Başkanlığı'na adaylığını açıklayan ilk isim Tunceli Bağımsız Milletvekili Kamer Genç oldu.

Meclis'te düzenlediği basın toplantısıyla Meclis Başkanı adayı olduğunu duyuran Genç, bu dönem seçilmek istediğini söyledi ve "Bugüne kadar alevi kesiminden kimse Meclis başkanı olmadı. Bari 2 yıllığına beni seçsinler de aleviler de onore olsun" şeklinde konuştu.

Parlamento deneyimi olduğuna işaret eden Genç, Meclis Başkanı'nın tarafsız olması gerektiğini kendisinin de bağımsız milletvekili olduğu için bu görevi en iyi şekilde yerine getireceğini kaydetti.

Genç, Meclis Başkanlık seçiminin AKP'nin baskısı ile bir güne sığdırılmaması, milletvekilleri ile temas kurarak propagandaya olanak verecek zamanın sağlanması gerektiğini kaydetti.

Genç, daha sonra espri yaparak, "Açarsanız milletvekillerine tek tek vaatlerde bulunursunuz, canım şakaydı bu. Herkes tanıyor beni" dedi.

-"BİR OY ALACAĞIM KESİN"-

Birinci turda bir oy alacağının kesin olduğunu söyleyen Genç, ikinci turda alacağı oy sayısına bakarak çekilme konusunu değerlendireceğini kaydetti.

Genç, başvuru için Meclis Başkanlığı'na gittiğinde Bülent Arınç'ın hala başkanlık makamını kullandığını gördüğünü de söyleyerek, tepki gösterdi. Genç, "Arınç, haksız olarak makamı, telefonları, araçları kullanıyor. Devlet kasasından harcamalar, onun kalkması lazım, geçici başkanın kullanması lazım" dedi. (ANKA)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title