Haberler

Kamboçya, iki üst düzey savunma yetkilisine yönelik ABD yaptırımını reddetti

Güncelleme:

PHNOM Kamboçya, ABD'nin, yolsuzluk iddiasıyla iki üst düzey savunma yetkilisine yönelik açıkladığı yaptırımları reddetti.

PHNOM Kamboçya, ABD'nin, yolsuzluk iddiasıyla iki üst düzey savunma yetkilisine yönelik açıkladığı yaptırımları reddetti.

Hükümet sözcüsü Phay Siphan, ABD'nin finansman sağladığı Ream Deniz Üssü'ndeki inşaat projesiyle ilgili ABD Hazine Bakanlığı tarafından uygulanan yaptırımlara dair değerlendirmelerde bulundu.

Siphan, yaptırımların siyasi olduğunu ve bu konuda ABD ile konuşmanın Kamboçya'nın görevi olmadığını vurgulayarak, "ABD tarafından uygulanan yaptırımlar, tek taraflı olarak yapıldı ve kararları hukukun üstünlüğüne dayanmıyor. Bu, Kamboçya için bir adaletsizlik." dedi.

Ülke basınındaki haberlerde, ABD yaptırımlarının, Çin'in bölgede bu ülkeyle ilişkileri ve bölgede artan askeri varlığı nedeniyle geldiği iddia edilirken, Çin Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Vang Vınbin ise Çin ile Kamboçya arasında eşit ve karşılıklı yarar sağlayan iş birliği olduğunu savunarak ABD'yi, yaptırım uygulayarak Kamboçya'nın içişlerine karışmakla suçladı.

Vang, Çin'in, her zaman tek taraflı yaptırımlara ve ABD'nin diğer ülkelerin iç işlerine müdahalesine karşı çıktığını sözlerine ekledi.

ABD Hazine Bakanlığı, dün yaptığı açıklamada, Kamboçya Savunma Bakanlığının malzeme ve teknik hizmetler departmanı genel müdürü Chau Phirun ile Kamboçya Kraliyet Donanması Komutanı ve Kamboçya Savunma Bakanı Tea Banh'ın kardeşi Tea Vinh'a yönelik bir dizi yaptırım uygulanacağını duyurmuştu.

Bakanlık, Chau'nun 2020 ve 2021'de Tea ve diğer Kamboçyalı yetkililerle Ream Deniz Üssü inşaat projesinin maliyetlerini şişirmek için komplo kurduğunu ve fonları kendi çıkarları için kullanmayı planladığını iddia etmişti.

Yaptırımlar kapsamında, Chau, Tea ve bunların birinci derece aile üyelerinin ABD'ye girişine yasak getirilirken bu ülkedeki tüm varlıkları da dondurulmuştu.

Wall Street Journal, Temmuz 2019'daki haberinde, Kamboçya'nın Çin'le yaptığı gizli anlaşmayla Ream Deniz Üssü'nü kullanma hakkı tanındığını, 30 yıl süreyle varılan anlaşmada 10'ar yıllık yenileme opsiyonu bulunduğunu öne sürmüştü.

Kaynak: AA / Güncel

Çin Halk Cumhuriyeti Togo Cumhuriyeti Kamboçya Haberler

Bakmadan Geçme

1 Mayıs'ta Taksim Meydanı açık mı? 1 Mayıs kutlamalarına izin verilecek mi? İsmailağa Cemaati'nin lideri Hasan Kılıç öldü mü? Hasan Kılıç neden öldü, kaç yaşındaydı? Hasan Kılıç kimdir? İsmailağa Cemaati'nin lideri Hasan Kılıç nereli, kaç yaşında? MOTORİNE İNDİRİM Mİ GELİYOR? Motorine ne kadar indirim geliyor? GÜNCEL AKARYAKIT FİYATLARI! Müge Anlı'da büyük yüzleşme! Kocasını terk edip büyüttüğü üvey oğluyla kaçan kadın ne dedi, olay ne? Hande Sarıoğlu ve Yağmur Çevik neden kavga etti, olay ne? ARTO BİLE AYIRAMADI! Devlet Bahçeli ve Mehmet Şimşek arasında gerginlik! Mehmet Şimşek ilk açıklamasında ne dedi? "Yerel halk" tartışması ne? Cem Yılmaz kaç yaşında? Cem Yılmaz'ın uzun yaşama sırrı ne? Mustafa Kemal Atatürk'ün ÇOCUKLAR için söylediği sözler! Atatürk, çok sevdiği çocuklara ne dedi? Üsküdar- Samandıra metro hattında arıza! M5 METRO ARIZALI MI? Üsküdar metrosunda ne arıza var, ne zaman giderilecek? AK PARTİ'DEN VEKİLLERE UYARI! AK Parti, vekillerini neden uyardı, olay ne? 23 NİSAN BANKALAR AÇIK MI? 23 Nisan Salı günü bankalar çalışıyor mu? Ziraat, Vakıf, Halkbank, Akbank... BUGÜN (23 Nisan) KARGOLAR AÇIK MI? 23 Nisan'da kargolar çalışıyor mu? PTT, MNG, SÜRAT, TRENDYOL EXPRESS... BORSA BUGÜN KAPALI MI? Borsa, 23 Nisan Salı günü açık mı kapalı mı? Borsa tatil mi? İSTANBUL 23 NİSAN ÜCRETSİZ ETKİNLİKLER! İstanbul'da 23 Nisan etkinlikleri nerede, saat kaçta?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title