Haberler

Kaman Devlet Hastanesi Yeni Hizmet Binasının Temeli Atıldı

Kaman Devlet Hastanesi'nin 75 yataklı yeni hizmet binasının temeli atıldı.

Kaman Devlet Hastanesi'nin 75 yataklı yeni hizmet binasının temeli atıldı.

Hastane bahçesinde düzenlenen temel atma töreninde konuşan Kırşehir Valisi Necati Şentürk, Türkiye'deki sağlık hizmetlerinin gelişmiş bir çok ülkenin sunduğu hizmetlerden daha üst seviyede olduğunu söyledi.

Şeyh Edebali'nin 'İnsanı Yaşat ki Devlet Yaşasın' sözünü hatırlatan Şentürk, insan sağlığından daha kıymetli ve önemli bir şeyin olmadığını ifade etti.

Şentürk, "Devletimiz, vatandaşlarımıza sağlık konusunda bütün kolaylıkları sağlıyor. Yardıma muhtaçların sigorta primlerini devletimiz karşılıyor. Yani tüm vatandaşlarımız genel sağlık kapsamına alınmış durumda. Bundan sonraki süreçte ilimizin tüm dinamikleri ile hareket ederek daha çok yatırımlara imza atacağız. Kaman ilçesinde yaşayan vatandaşlarımız yeni hizmet binasından verimli bir şekilde faydalanacak. Bugün temelini attığımız yeni hizmet binasının hayırlı olmasını temenni ediyorum" dedi.

Kırşehir Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Alpaslan Kuş da temeli atılan 75 yataklı hastane hakkında bilgi verdi. Yeni hizmet binasının 15 bin 500 metrekare kapalı alanı olacağını belirten Kuş, 450 günde bitirilmesinin planlandığını söyledi. Kuş, tek kişilik odaları bulunan 75 yataklı hastanede engelli otoparkı, konferans salonu, 2 toplantı salonu, 14 poliklinik ve 5 diş ünitesinin de yer alacağını kaydetti.

Temel atma törenine, Kırşehir milletvekilleri Salih Çetinkaya ve Mikail Arslan, Garnizon Komutanı Jandarma Albay Murat Bulut, Kırşehir Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, Kaman Kaymakamı Hakan Şen, Belediye Başkanı Erhan Talu, İl Sağlık Müdürü Dr. Selçuk Büyüker, Halk Sağlığı Müdürü Dr. Bekir Demirbaş, Kaman Devlet Hastanesi Başhekimi Kamil Özdemir, AK Parti Kırşehir İl Başkanı Mustafa Kendirli, sağlık çalışanları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Kaynak: AA / Yerel

Necati Şentürk Kırşehir Türkiye Kaman Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title