Haberler

Kamalak: "Toplanan polislerin serbest bırakılmaması anormal gidişin normal sonucudur"-

Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, "Basın mensupları soruyor; 'Toplanan polislerin gözaltında tutulma süreleri geçtiği halde bırakılmıyorlar, ne olacak?

Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, "Basın mensupları soruyor; 'Toplanan polislerin gözaltında tutulma süreleri geçtiği halde bırakılmıyorlar, ne olacak?' Bunlar anormal gidişin normal sonucudur" dedi.

Kamalak, partisinin Bursa İl Başkanlığınca Bursa Uluslarararası Tekstil ve Ticaret Merkezi bahçesinde düzenlenen iftarda, İsrail'in Ortadoğu'da zulüm yaptığını söyledi.

Irak'ın çökertilmesi, Libya'nın yerle bir edilmesi ve Suriye'nin ateş çemberi içine atılmasının, İsrail'in işine yaradığını savunan Kamalak, emniyetteki "paralel yapı" operasyonuna değindi.

Bu operasyonda bazı polislerin gözaltına alındığını hatırlatan Kamalak, şöyle konuştu:

"Basın mensupları soruyor; 'Toplanan polislerin gözaltında tutulma süreleri geçtiği halde bırakılmıyorlar, ne olacak?' Bunlar anormal gidişin normal sonucudur. Hukuku katledersen, anayasayı rafa kaldırırsan, önce suçlu ihdas eder sonra delil aramaya kalkarsan, bu arada kendi iradene uygun kanun çıkarırsan, kendi arzu ettiğin biçimde hakimler görevlendirecek olursan, olacak budur. Ne bekliyorsun başka? 'Ergenekoncu', 'Balyozcu' diye tuttuklarını içeri atıyorlardı. Biz 'Yapmayın' dedik. 'Suç işleyenler elbette cezasını çeksin ama kurumsal olarak ordu yıpratılmamalıdır' dedik. Tarihten örnek verdik. Yeniçeri Ocağının lağvedilmesini örnek olarak verdik. Sonra arkadan, güya yardıma gelen Rusya'nın, Navarin'de gemilerimizi yakmak suretiyle deniz kuvvetlerimizi çökerttiğini ifade ettik. 'Bakın' dedik, 'Orduyu yıpratırsanız, korkarız ki Güneydoğu elden gider. 'Siz Ergenekoncusunuz' dediler. Zaman ilerledi, belli bir kesimi suçlayabilmek için 'Orduya kumpas kuruldu' dediler."

Kaynak: AA / Güncel

Mustafa Kamalak Irak Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title