Haberler

Kamalak: Doğacak Bebekler Borçlandırıldı

Saadet PARTİSİ Genel Başkan Mustafa Kamalak, Ak Parti iktidarını sert sözlerle eleştirdi.

Saadet PARTİSİ Genel Başkan Mustafa Kamalak, Ak Parti iktidarını sert sözlerle eleştirdi. Kendileri zamanında yapılan tüm yatırımların satıldığını dile getiren Kamalak, "Doğacak çocuklar bile borçlandırıldı. Bir ülkenin iktisadi bağımsızlığı yoksa, siyasi bağımsızlığı da yoktur" dedi.

İzmir'de Gündoğdu Meydanı'nda düzenlenen mitingde önce SP'nin adayları tanıtıldı. Ardından kürsüye gelen SP Genel Başkanı Mustafa Kamalak, yaklaşık 3 bin kişiye seslendi. Türkiye'nin 5 probleminin bulunduğunu belirten Kamalak, Ak Parti iktidarını eleştirdi, "İşsizlik yüzde yüz arttı, geçen 10 yıla oranla terör olaylarında artış yaşandı, annelerin gözyaşları dinmedi. Türkiye'de gelir dağılımı bozuldu. Dolar milyarderleri arttı. Cari açık bunların döneminde yüzde 700 artmış. Ülkenin borçları da artmış, borçlu olanlar sadece sizler değilsiniz. Henüz doğmamış olan çocuklar bile borçlandırılmış. Eğer milli görüşün yolu kesilmemiş olsaydı, Türkiye refah açısından Almanya'sından da İngiltere'sinden de önde olurdu. Milli görüş yapar bunlar satar. Yapmak bizim işimizdir, satmak kırmak onların işidir. Bir ülkenin iktisadi bağımsızlığı yoksa, siyasi bağımsızlığı da yoktur" dedi.

Ak Parti hükümetinin iktidarı döneminde doğru politikalar geliştirmediğini söyleyen Mustafa Kamalak, "Başka partilere oy veren insanlara siz deli misiniz, ne yapmak istiyorsunuz, geleceğinizi yok ediyorsunuz diyor musunuz? Kime oy verirlerse versinler, doğruları anlatın, sakın yuh çekmeyin, gel deyin. Aklı başında olan insanın başka tarafa gitmesi mümkün değildir" diye konuştu.

Saadet Partisi olarak sadece kendilerinin Avrupa Birliği'ne karşı çıktığını, iktidar ve diğer muhalefet partilerinin işbirliği yaptığını dile getiren Kamalak, "Başbakan ve Milli Savunma Bakanı, Irak topraklarının bombalanması için İncirlik Üssü'nün kullanıldığını açıkladı. Milli Savunma Bakanı İncirlik Üssü'nden 4 bin 990 uçuşa izin verdi. İncirlikten kalkan bu uçaklar, Iraklı kardeşlerimize ne götürdü. Çıksın açıklasınlar. Bu işbirlikci değil de, zalimlikten yana tavır koymak değil de nedir" dedi. Mustafa Kamalak, önceden planlanmış programa yetişmesi gerektiğini söyleyerek, projelerini de sadece satır başlarıyla açıkladı.

PARTİYE SMS'LE YARDIM ÇAğrıSI

Bu arada miting öncesinde alanda toplanan partililere yapılan anoslarda, partiye yardım kampanyası başlatıldığını, isteyenlerin cep telefonlarından TC kimlik numaralarını ve partinin ismini yazarak SMS gönderip 5 TL yardımda bulunacağı hatırlatıldı. - İzmir

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Politika

Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Kırmızı Takım'dan Mavi Takıma kim geçti (Survivor)? Survivor'da Takım Değişikliği: Kırmızı Takım'dan Mavi Takıma Kim Geçti? Galatasaray Bankalar Birliği'nden çıkıyor mu, GS borcu ne kadar 2024? 24-25 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 26 Nisan Cuma Hutbesi yayınlandı! 26 Nisan Cuma Hutbesi tam metni! 25-26 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Zaha neden yok? Adana Demirspor maçında Zaha neden yok, sakat mı, cezalı mı, yedek mi? Orlando Magic Cleveland Cavaliers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! LA Lakers Denver Nuggets NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title