Haberler

Kamalak - 17 Aralık operasyonu -

Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, "Ben olsaydım hem o polisleri hem de operasyonu yürüten cumhuriyet savcısını böylesine ciddi bir operasyonu gerçekleştirdikleri için tebrik ederdim" dedi.

Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, "Ben olsaydım hem o polisleri hem de operasyonu yürüten cumhuriyet savcısını böylesine ciddi bir operasyonu gerçekleştirdikleri için tebrik ederdim" dedi.

Kamalak, bir lokantada düzenlenen akşam yemeğinde gazetecilere yaptığı açıklamada, 17 Aralık'taki gelişmeleri hükümet yetkililerinin kendilerine yönelik bir darbe girişimi olarak nitelendirdiğini belirterek, "Eğer bu bir darbe girişimiyse ya da denildiği gibi uluslararası komplo girişimiyse bunu milli görüş açısından tersine çevirmek çok tabi, rahattı" diye konuştu.

Kamalak, sözlerine şöyle devam etti:

''Anayasamızın 15. maddesinin son cümlesine göre ve 38. maddesine göre haklarında kesinleşmiş mahkeme kararı bulunmadıkça kimse suçlu sayılamaz. İddia var ortada, o şüphedir. Ortada bir operasyon var, savcılık süzgecinden geçmiş. Bağımsız Türk milleti adına karar veren mahkemelerde bir kısım insanların 2 bakan çocuğu olmak üzere tutuklanmasına karar verildiğine göre, Sayın Başbakan ve hükümetin önde gelenleri şunu diyebilirdi: 'Arkadaşlar doğru yanlış ortada büyük bir iddia var. Bu yüzden bakan arkadaşlar istirahate çekilsinler.' Ben olsaydım şahsen böylesine ciddi bir operasyonu gerçekleştirdikleri için hem o polisleri hem de operasyonu yürüten cumhuriyet savcısını tebrik ederdim."

-Seçim çalışmaları

Kamalak, sınırlı imkanlar dahilinde seçim çalışmalarını yürüttüklerine de değinerek, güçlü bir teşkilat ve inanmış bir ekibe sahip olduklarını ifade etti.

Hazineden yardım almadıklarını anımsatan Kamalak, "İnanmış bu kadrolar çocuklarının okul harçlığından kısıntı yaparak, mutfak masrafından kısıntı yaparak, geceyi gündüze katma suretiyle hakkı hakim kılma mücadelesi veriyor ve bütün Anadolu'yu dolaşıyor. Büyük davaların önüne büyük engeller çıkar. Bu, böyledir. Biz, bütün insanlarımıza kıt imkanlarla ulaşmaya çalışıyoruz. Halkımızın takdiri başımızın tacıdır'' diye konuştu.

Kadir Has Kongre ve Spor Merkezi'nde partisince düzenlenen aday tanıtım toplantısına da katılan Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, parti olarak ilkelerinin belli olduğunu belirterek, savaş değil barış, çatışma değil diyalog, çifte standart değil adalet, üstünlük değil eşitlik, sömürü değil hakça paylaşım ilkelerine tüm insanlığın muhtaç blunduğunu söyledi.

Saadet Partisinin adayları şu isimlerden oluştu:

" Büyükşehir: Haşim Özçelik, Akkışla: Alaattin Korkmaz, Bünyan: Ali Doğan, Develi: Mesut Kösedağ, Felahiye: Ahmet Çilsal, Hacılar: Erdal Altun, İncesu: İbrahim Karaalp, Kocasinan: Erdal Arıcı, Melikgazi: Nuh Tosun, Özvatan: Mustafa Gürsel Alban, Pınarbaşı: Selçuk Onat, Sarıoğlan: Dursun Güven, Sarız: Ramazan Atalan, Talas: Gazali Tıp, Tomarza: Erdal Yalçın, Yahyalı: Fatih Erdoğdu, Yeşilhisar: Mükremin Çuhadar."

Kaynak: AA / Politika

Mustafa Kamalak Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title