Haberler

Kalpazanlar Bayram İçin İşbaşında

Emniyet Genel Müdürlüğü, Yılbaşı ve Kurban Bayramı İçin Mesailerini Arttıran Kaplanlar İçin Uyararak, Vatandaşların Özellikle 100 YTL ve 100 ABD Doları ile Piyango Bileti Alırken Dikkatli Olmalarını İstedi.

Emniyet Genel Müdürlüğü, yılbaşı ve kurban bayramı için mesailerini arttıran kaplanlar için uyararak, vatandaşların özellikle 100 YTL ve 100 ABD doları ile piyango bileti alırken dikkatli olmalarını istedi.

Kalpazanların özellikle kurban alım satımında, kalabalık alışveriş merkezlerinde ve eğlence yerlerinde bastıkları sahte paraları piyasa sürmeyi tercih ettiğini vurgulayarak, "Pazarlık yapmaksızın alış veriş yapan, bonkör görünümlü kişilere karşı dikkatli olunması" gerektiğini ifade etti.

Kalpazanların tercihinin 100 YTL ve 100 ABD doları üzerinde yoğunlaştığını da dikkat çeken emniyet yetkilileri,

yanlarındaki para ile aldıkları paraları kıyaslamalarının faydalı olacağını söylediler. "Kullanımdaki paralar kadar yıpranmamış olduğu için yeni olan parayı vatandaşlarımız dikkatle incelesinler" diyen emniyet yetkilileri, İş yerlerinde mor ışık veren makinaların bulundurulmasının da faydalı olacağını bildiler.

Geçtiğimiz yıllarda ayrıca kalpazanların, vatandaşların en çok rağbet gösterdiği Milli Piyango Yılbaşı çekilişi için de çalıştığını hatırlatan emniyet yetkilileri, "biletleri bildikleri bayiden almaları ve arkasındaki damgayı mutlaka kontrol etmelerinde fayda var" dediler.

OPERASYONLAR

Bu yıl büyük bölümü İstanbul, Ankara ve İzmir olmak üzere polisin 2006 yılında düzenlendiği operasyonlarda, 249 adet sahte 5 YTL, 9 bin 936 adet sahte 10 YTL, 35 bin 904 adet sahte 20 YTL, 14 bin 40 adet sahte 50 YTL, 192 bin 556 adet de sahte 100 YTL banknot ele geçirildi. Bu yıl ayrıca çok sayıda sahte 25 YKr ve 50 bine yakın da sahte 1 YTL'lik madeni paraya el konulduğunu açıklayan emniyet yetkilileri, Operasyonlarda ayrıca, 354 adet sahte 10 dolar, 478 adet sahte 20 dolar, 98 adet sahte 50 dolar ile 12 bin 707 adet sahte 100 dolar elde edildiğini kaydettiler.(ANKA)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title