Haberler

Kalli Kahin Gibi Hoca

Cimbom'da 184 Gün Sonra Forma Giyip Yeniden Parlayan Arjantinli Futbolcu, "Kalli 'Bugün Seni Oynatacağım' Dediğinde Dünyalar Benim Oldu. Sonra da Neler Yapacağımı Anlattı ve Golü Bulacağımı Söyledi. Tüm Anlattıkları Gerçekleşti" Dedi.

Cimbom’da 184 gün sonra forma giyip yeniden parlayan Arjantinli futbolcu, "Kalli ’Bugün seni oynatacağım’ dediğinde dünyalar benim oldu. Sonra da neler yapacağımı anlattı ve golü bulacağımı söyledi. Tüm anlattıkları gerçekleşti" dedi.

SABIR acıdır, meyvesi tatlıdır" denir. Sabrın selamet olduğunu, başından bu konuyla ilgili olaylar geçen bir çoğumuz biliriz. Bugünlerde bunun son örneği Galatasaray’daki Marcelo Adrian Carrusca. Arjantinli futbolcuyla daha önceleri konuştuğumuzda "Bu yedek kulübesi beni çok rahatsız ediyor. Ben buranın adamı değilim" diyerek sitemini dile getiriyordu.

Galatasaray’dan gönderilmesi gündeme geldi, ama o yılmadı çalıştı. Sonunda bunun meyvesini de önceki geceki Konyaspor maçında aldı. 184 gün sonra sahaya çıktığı, hem de ilk 11’de forma giydiği maçta fileleri havalandırırken, yeniden göze girdi.

Tek tek anlattı

Carrusca, 16 Eylül’ün kendisi için ayrı bir anlam taşıyacağını belirtirken, teknik direktörü Karl Heinz Feldkamp’tan da övgüyle söz etti. Arjantinli futbolcu Feldkamp’ı 16. yüzyılda yaşayan ünlü kahin Nostradamus’a benzetti. Bakın Carrusca, Konyaspor maçını ve Galatasaray’da yaşadıklarını nasıl anlattı:

"Maç sabahı hocamız Feldkamp beni çağırarak ’Bugün sana görev vereceğim’ dediğinde dünyalar benim oldu. Hocam arkasından benim nasıl oynayacağımı da tek tek anlattı. Top çalan, rakibi ısıran, alan değiştiren, gol pozisyonlarına girip gol arayan biri olmamı istedi. ’Hakan ve Nonda kenarlara kaçınca, sen merkeze, yani gol bölgelerine gireceksin. Golü de bulacaksın’ dedi, ben de bunları yapmaya çalıştım. Feldkamp’ın tüm dedikleri çıktı. Hoca değil sanki kahin Nostradamus gibi. Sahada bize zevkle oynama iştahı aşılıyor.

Pes etmemeyi öğrendim

Konyaspor karşısında sergilediğim futbol ve attığım gol daha başlangıç. Özlem bitti, 16 Eylül benim için ayrı bir tarih olacak, o günü hiçbir zaman unutmayacağım. Yaşım 24 ve çabuk pes etmemeyi öğrendim. Daha altlardayım, ama merdivenleri nasıl çıkacağımı da biliyorum. Göreceksiniz, topsuz oyunun nasıl oynanacağını bilen, yer değiştirip gol yollarını bulan, sahada durmadan koşan, mücadelesi yüksek bir oyuncu olacağım.

Takımda bugüne kadar herkes bana yardımcı oldu. Beni kendi içlerinden biri olarak sevdiler. Bunu başka hiçbir yerde görmek imkansız. Lincoln ile oynamak da harika. Biz artık fırtına gibi bir takım olma yolunda ilerliyoruz."

Alman farkı

FELDKAMP yönetimindeki G.Saray, ilk 5 hafta sonu sonuçlarıyla itibariyle Erik Gerets’in geçen sezonki takımını her açıdan geçti. Geretsli Cimbom, 2006-2007 sezonuna kötü bir başlangıç yapmış, 5. hafta sonunda 1 galibiyet, 4 beralerlikle, 12 puanlı lider F.Bahçe’nin 5 puan gerisinde 7 puanla 9. sırada yer almıştı. Feldkamp yönetimindeki G.Saray ise sezona fırtına gibi başladı, 4 galibiyet, 1 beraberlik ve 12 puanla, 8. durumda bulunan F.Bahçe’nin 5 puan önünde zirvede yer alıyor.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Spor

Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title