Haberler

Kalkınma Bakanı Yılmaz, Antalya'da Okul Açılışına Katıldı

Güncelleme:

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, "Antalya birçok boyutuyla önümüzdeki yıllarda Türkiye'nin 2023'e yürüyüşüne ciddi katkılar verecek ilimiz." dedi.

ANTALYA (AA) - Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Antalya'nın ekonomideki önemine dikkati çekerek, "Antalya birçok boyutuyla önümüzdeki yıllarda Türkiye'nin 2023'e yürüyüşüne ciddi katkılar verecek ilimiz. Bu nedenle bu ile büyük destek veriyoruz" dedi. Bakan Yılmaz, Antalya Valisi Muammer Türker'i makamında ziyaret etti, ardından özel bir okulun açılışını gerçekleştirdi.Antalya'ya yeni atanan Vali Türker'e görevinde başarı dileyen Yılmaz, "Sayın Vali bürokrasiden çok yakından tanıdığımız, çok değerli hizmetleri olan bir arkadaşımız. Antalya'ya da çok ciddi hizmetleri olacağına eminim" diye konuştu.Antalya'nın ekonomide önemli yere sahip bir kent olduğunu, turizm ve tarım potansiyeli açısından büyük değerler ifade ettiğini dile getiren Yılmaz, "Antalya birçok boyutuyla önümüzdeki yıllarda Türkiye'nin 2023'e yürüyüşüne ciddi katkılar verecek ilimiz. Bu nedenle bu ile büyük destek veriyoruz" diye konuştu.- "Geçmişe göre iki kat daha donanımlı bir nesil geliyor"Bakan Yılmaz, Özel Envar Eğitim Kurumları Anadolu-Fen Lisesi'nin açılışında yaptığı konuşmada ise hükümet olarak işbaşına geldikleri günden bu yana politikaların odağına her zaman insanı koyduklarını söyledi."İnsanı yaşat ki devlet yaşasın" felsefesinden hareketle insan merkezli bir şekilde politikaları şekillendirdiklerini vurgulayan Yılmaz, eğitime büyük önem verdiklerini bildirdi.Eğitim alanında yapılan reformlarla Türkiye'de okulda geçen süre ortalamasının 7,6 yıla kadar çıktığına işaret eden Yılmaz, "Geçmişte de eğitime önem verilseydi, bugün çok daha iyi noktalarda olurduk. Şu anda eğitim sistemine giren bir çocuğumuzun okullarda geçireceği tahmini süre 14,4 yıl. Geçmişe göre iki kat daha donanımlı bir nesil geliyor" ifadesini kullandı.Bakan Yılmaz, eğitime yapılan yatırımların birikimli etkisinin 10-20 yıl sonra daha iyi görülebileceğine dikkati çekerek Yılmaz, şöyle devam etti: "Teknik donanım, modern binalar, dersliklerdeki öğrenci sayısı hiç şüphesiz çok önemli fakat eğitimde en üst seviyede başarılı olan ülkelerdeki temel farklılık nedir diye baktığımızda, motive olmuş öğretmenler. Öğretmen çok önemli. Öğretmenler bu işe canı gönülden sarılırlarsa inanıyorumki hem okul hem de ülke olarak büyük başarılar kazanacağız. Yani işin özü öğretmen, farklılığı esas oluşturan öğretmen... Çadır da olsa en düşük imkanlarla da olsa iyi bir öğretmen, iyi insan yetiştirir."Müfredatın gerçek hayatla uyumunun çok önemli olduğunu dile getiren Yılmaz, insan gibi insanların yetiştirilmesi için değerler eğitiminin mutlaka verilmesi gerektiğini kaydetti. -Kalkınma Bakanı Yılmaz

Kaynak: AA / Ekonomi

Muammer Türker Cevdet Yılmaz Türkiye Antalya Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title