Haberler

Kalkınma Bakanı Yılmaz." Kadınlar İsterse Bu İş Olur."

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, çözüm sürecine ilişkin, "Kadınlar isterse bu iş olur."

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, çözüm sürecine ilişkin, "Kadınlar isterse bu iş olur. Kadınlar çok önemli. Aradaki çekişmeleri ve ikilikleri kaldıracak, evlere ve gönüllere girecek olan kadınlardır. Kadınlarımızdan çok şey bekliyoruz" dedi.

Bakan Yılmaz, AK Parti Merkez Karar Yönetim Kurulu (MKYK) Üyesi Abdülkadir Aksu ile katıldığı AK Parti Iğdır Danışma Meclisi Toplantısı'nda, AK Parti'nin bütünleştirici olduğunu söyledi.

Yılmaz, AK Parti'nin Türk'üyle Kürt'üyle Laz'ıyla Çerkez'iyle Alevi'siyle Sünni'siyle Müslim'iyle gayrimüslimiyle toplumun bütün kesimlerini kucaklayan bir parti olduğunu belirterek, şöyle devam etti:

"Bizim bu birleştirici zihniyetimizi burada da çok iyi bir şekilde anlatmamız lazım. O anlamda sizden çok şey bekliyoruz. Birebir, insanlarla oturup insanlarla sohbet etmemiz lazım, dinlememiz lazım. Kadınlar isterse bu iş olur. Kadınlar çok önemli. Bu aradaki çekişmeleri ve ikilikleri kaldıracak, evlere, gönüllere girecek olan kadınlardır. Kadınlarımızdan çok şey bekliyoruz. Biz elimizden geleni yaptığımız gibi bundan sonra da yapmaya devam edeceğiz. Bu huzur ortamında özel sektör yatırımları da artacak. Sizlerden beklentimiz bu çözüm sürecine, ülkemizin önündeki musibetin kaldırılmasına destek olmanız, dualarınızla destek olmanız, anlatarak destek olmanız, koşturarak destek olmanız."

Bu konuda parti farkı gözetmemek gerektiğini ve bunun milli bir mesele olduğunu dile getiren Yılmaz, "Hangi kesimden olursa olsun, herkesle gidin oturun. Çay için, sohbet edin. Bu meseleye hep birlikte destek çıkmak lazım. Başbakanımız bu memleket için bütün riskleri göze alıyor" diye konuştu.

Yılmaz, daha güçlü bir Türkiye kurulması gerektiğine değinerek, sorunları birlik beraberlik içinde, aynı bayrağın altında, tek bir vatan, millet ve devlet anlayışı içinde çözümünün önemine dikkati çekti.

AK Parti MKYK Üyesi Abdülkadir Aksu da parti olarak halka ekonomik refahı, huzur ve barışı yaşatmak istediklerini ifade ederek, "Bizim aramızdaki bağlar, aile bağlarıdır, gönül bağlarıdır, can bağlarıdır. Bu birlikteliğimizin mayasında Malazgirt vardır, Çanakkale vardır" dedi.

Aksu, çözüm sürecinin samimiyet ve güven gerektirdiğine işaret ederek, "Bu süreç aklıselim, sabır ve metanet gerektirir. Yasaklar ve yok saymalar üzerinden kendine bahane bulan şiddet ve terör, artık demokrasiyle ölüme terk edilmelidir. Şiddetin ve savaşın dili terk edilmelidir. Silahlar bırakılmalıdır. Gözyaşları dindirilmelidir. Bu güzel ülkemiz hepimize yeter" değerlendirmesinde bulundu.

-Iğdır Belediyesi'ne ziyaret-

Bakan Yılmaz ile Aksu, daha sonra Iğdır Belediyesi'ni ziyaret ederek, Belediye Başkan Vekili Hüseyin Malk'tan çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Yılmaz, burada yaptığı konuşmada, kalkınmanın huzur ve güven ortamıyla ilişkili olduğunu belirterek, ülkenin aydınlık bir geleceğe el birliğiyle yürüdüğünü söyledi.

Milletin tüm menfaatlerinin ortak olduğunu dile getiren Yılmaz, şunları kaydetti:

"İnşallah önümüzdeki süreç insanımızın kardeş kavgası görmediği, kucaklaştığı, bütünleştiği ve tek bir yürek olarak dünyada ortak hedeflere doğru el birliğiyle çalıştığı bir dönem olur. Buradaki atmosfer aslında nasıl doğru bir yolda olduğumuzu da bize gösteriyor. Burada vatandaşımızın sağduyusu bize ışık tutuyor. Rotamızı belirleyen milletin kendisidir. Milletimizin desteği ve duası olduğu sürece de inşallah daha iyi yere gideceğiz."

Belediye Başkan Vekili Malk da baharın gelişiyle esen rüzgarların bölgede kalıcı bir barış ve kardeşliğe dönüşmesini temenni ederek, "Dileğimiz 2013 yılının bir barış sürecine dönüşmesi, ülkemizin gelişebilmesi. Bu anlamda ekonomik anlamda bir kalkınma yaşanmasını temenni ediyoruz" dedi.

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz ile AK Parti MKYK Üyesi Abdülkadir Aksu, daha sonra Valilik Yolu Caddesi'nde bulanan iş yerlerini ziyaret etti. - IĞDIR

Kaynak: AA / Güncel

Abdülkadir Aksu Cevdet Yılmaz Ak Parti Iğdır Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title