Haberler

Kalkınma Bakanı Yılmaz, Diyarbakır'da Açıklaması

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, "Hiç kimsenin hiç kimseye baskı yapmadığı, zorlamadığı, herkesin kendi fikirlerini özgürce anlattığı bir ortamda seçime gitmeyi temenni ediyoruz" dedi.

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, "Hiç kimsenin hiç kimseye baskı yapmadığı, zorlamadığı, herkesin kendi fikirlerini özgürce anlattığı bir ortamda seçime gitmeyi temenni ediyoruz" dedi.

Seçim çalışmaları kapsamında Sur ve Yenişehir AK Parti ilçe başkanlıklarını ziyaret eden Yılmaz, yaptığı açıklamada, 7 Haziran seçimlerinin huzur, barış ve demokrasi şöleni içinde geçmesini dilediklerini söyledi.

"Hiç kimsenin hiç kimseye baskı yapmadığı, zorlamadığı herkesin kendi fikirlerini özgürce anlattığı bir ortamda  seçime gitmeyi temenni ediyoruz" diyen Yılmaz, şöyle konuştu:

"Kim bir insana baskı yaptıysa emin olun o kendine, fikirlerine güvenmiyor demektir. Siz kendi fikrinize güvenseniz baskı yapar mısınız? Birine baskı yapıyorsanız demek ki siz kendinizden emin değilsiniz. Kendi fikrinize kendiniz de inanmıyorsunuz demektir. Baskı yapanlar temel haklara, insan haklarına aykırı davranıyorlar ve gerçekten yazık ediyorlar. İnşallah önümüzdeki seçim hiç kimsenin kimseye baskı yapmadığı bir ortamda herkesin özgür iradesiyle seçime gittiği bir seçim olur. Sonuç ne olursa olsun biz saygı duyarız. Halk, özgür iradesiyle sandığa gidip oyunu kullandığında bizi destekleyebilir de desteklemeyebilir de. Buna biz saygı duyarız. Halkın tercihidir."

Dünyada en güçlü teşkilata sahip partilerin başında AK Parti'nin geldiğini söyleyen Yılmaz, "Diğer partiler ya belli bölgelere hitap ediyorlar ya da belli kesimlere hitap ediyorlar. AK Parti'nin bir farkı var. AK Parti bütün Türkiye'nin partisidir. Diyarbakır'da, Erzurum'da, Samsun'da, Edirne'de, Akdeniz'de her bölgemizde var. Bütün bölgelerde güçlü teşkilatları olan bir partiyiz. Diğer partiler gibi dar kesimlere hitap etmiyoruz" dedi.

CHP, MHP ve HDP'nin seçim beyannamelerini eleştiren Yılmaz, şöyle konuştu:

"CHP, MHP, HDP niye iktidar olamıyor da AK Parti iktidar oluyor? Bunun aslında basit bir sebebi var. AK Parti, milletten kopuk bir siyaset yapmıyor. AK Parti, milletin içinden çıkmış bir parti ve millet neyi istiyorsa AK Parti onu yapıyor. Bu yüzden de AK Parti'ye millet destek oluyor. Milletin de AK Parti'nin de değerleri aynıdır. Başkaları başka değerleri savunuyor olabilir, bu milletin değerlerinden uzak düşüyor olabilir. AK Parti, milletin değerlerine sahiptir ve millet neyi istiyorsa neyi bekliyorsa bizim politikamız odur. AK Parti'nin rotasını çizen millettir ve beklentileridir. Başkaları konuşur, AK Parti yapar."

Teşkilatlardan halkın beklenti ve isteklerini kendilerine iyi yansıtmalarını isteyen Yılmaz, Diyarbakır'ı yeni teşvikler ve programlarla farklı bir yere taşıyacaklarını söyledi.

Yılmaz, şöyle devam etti:

"Özelikle ben, Diyarbakır'da bunu gördüm. Biz, halkımıza yeterince hizmetlerimizi anlatamamışız. Bizim yaptığımız hizmetler bile başkalarına mal edilmiş, başkaları yaptı zannedilmiş. Halbuki AK Parti son 12 yılda Diyarbakır'a 24 milyar liranın üzerinde yatırım ve destek vermiş. Bize oy vermiş ve vermemiş diye ayırmadık bu halkı, ihtiyacı var mı? Biz yapacağız dedik ve hizmet ettik. Binlerce engellimize evde bakım ücreti veriyoruz. Dulumuza, yetimimize sahip çıkıyoruz. Yüzlerce yol, duble yollar inşa ettik. Alt geçitler, üst geçitler yaptık. Binlerce okullara derslikler yaptık. Hastaneler inşa ettik. Köylere sular ve yollar götürdük. Havaalanları inşa edip organize sanayi bölgelerini büyütüyoruz. Birçok teşvik ve destekler veriyoruz. Yeni işletmeler açılsın, insanlarımız istihdam edilsin diye birçok hibe programları uyguluyoruz ama bunları yeterince anlatamadık. Ev toplantıları ve esnaf ziyaretleriyle bunları anlatmanızı bekliyoruz."

Diyarbakır'a özel bir seçim beyannamesi ilan edeceklerini belirten Yılmaz, şunları kaydetti:

"Partimiz hazırlıklar yaptı. Yakında teşkilatımız, Diyarbakır'a son 12 yılda yaptıklarımızla ilgili icraat kitabımızla gelecek. Diyarbakır ile ilgili özel bir seçim beyannamesi ilan edeceğiz. Bunun hazırlıklarını yapıyoruz. Diyarbakır için projeler hazırlıyoruz. Yeni bir vizyonla ve projelerle Diyarbakır'ı nereye götürebiliriz, istihdamını nasıl arttırırız, nasıl daha çok üreten, ticaret yapan, daha zengin bir il haline getiririz? Biz bunlarla uğraşacağız. Diyarbakırlı gençlerin, kadınların önünü açmamız lazım. Daha çok üreten, istihdam sağlayan, ihracat yapan bir Diyarbakır oluşturmamız lazım. Bunun için Kalkınma Bakanlığı olarak elimizden gelen tüm desteği vereceğimizden hiç şüpheniz olmasın."

Kalkınma Bakanlığı olarak Sur ilçesi restorasyonu ve değerlerinin ortaya çıkması konusunda çaba sarf ettiklerini anlatan Yılmaz, "Bu bölgemizde büyük bir kentsel dönüşüm ihtiyacı var. Yerel yönetimler ile kentsel dönüşüm konusuna ağırlık vereceğiz. Bu bölgemizde gençlerimizin zararlı alışkanlıklarından uzak kalması ve iyi bir mesleki eğitim almaları ile istihdam konularının geliştirilmesi alanlarında çalışmalar yapacağız" dedi.

Sektörel olarak eğitim ile özel olarak ilgileneceğini vurgulayan Yılmaz, şöyle devam etti:

"Eğitimi gerçekten çok önemsiyorum. Çocuklarımızın geleceği için çok önemlidir. Diyarbakır'da her yıl 43 bin civarında bebek doğuyor. Bunlara bizim gelecek hazırlamamız lazım. İyi eğiterek sağlıklı bir şekilde büyümelerini sağlamamız lazım. Yeterli donanımlarla geleceğe hazırlamamız lazım. Bu nedenle ilk toplantımı Milli Eğitim Müdürlüğüyle sorunlara ilişkin yapacağım. Yapılan öğretmen evi için ek ödeme hazırlayarak teftişini yapacağız. Öğretmenlerimize daha rahat bir ortam sağlayacağız."

Türkiye'nin AK Parti iktidarı döneminde birçok köklü değişimi hayata geçirdiğine dikkat çeken Yılmaz, şunları söyledi:

"Türkiye, 28 Şubat'lardan nereye geldi? Baş örtüsü ve din üzerindeki yasakların kalkmasından, vesayetçi sistemlerin tasfiyesine kadar olağanüstü hali nasıl kaldırdık, işkenceyi nasıl ortadan kaldırdık, temel hak ve hürriyetleri nasıl genişlettik, düşünce özgürlüğünün önünü nasıl açtık? Bütün bunları bir anlatabilirsek ben inanıyorum ki halkımız bize çok daha büyük destek verecek. Ekonomi ve sosyal alanda yaptıklarımızı halka güzel bir şekilde anlatabilirsek çok daha farklı bir yere geleceğiz."

Program daha sonra basına kapalı devam etti. Programa AK Parti Diyarbakır milletvekilleri Oya Eronat, Mehmet Süleyman Hamzaoğulları ile AK Parti Diyarbakır milletvekili adayları katıldı.

Kaynak: AA / Yerel

Cevdet Yılmaz Diyarbakır Ak Parti Türkiye Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title