Haberler

Kalkınma Bakanı Yılmaz."Bir Ülkede Terör Varsa O Ülkenin ve Bölgenin Kalkınması ve Demokrasisini...

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, "Bir ülkede terör varsa o ülkenin ve bölgenin kalkınması ve demokrasisini ileri götürmesi mümkün değil."

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, "Bir ülkede terör varsa o ülkenin ve bölgenin kalkınması ve demokrasisini ileri götürmesi mümkün değil. Demokrasinin olduğu yerde birlikte yaşamak mümkün" dedi.

Bakan Yılmaz, Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Nezahat Çeçen Konferans Salonu'nda öğrencilerle sohbet programında bir araya geldi. Yılmaz, burada yaptığı konuşmada, Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi'nin kısa sürede çok iyi bir noktaya geldiğini belirterek, bugüne kadar üniversiteye 60 milyon liralık bir yatırım yaptıklarını söyledi.

Üniversiteleri sadece bir eğitim yuvası olarak görmediklerini ifade eden Yılmaz, "Üniversiteler, eğitim veren yerler olmasının yanı sıra araştırma kurumlarıdır. İçinde bulundukları toplumun yapısını araştıran ve kalkınmasına katkı sağlayan kurumlardır" dedi.

Kendileri için önemli olanın insana yatırım yapmak olduğunu anlatan Yılmaz, şöyle devam etti:

"Göreceksiniz 10 yıl sonra bu bölgeler çok daha gelişmiş yerler olacak. Bugün dünyada gelişmenin modeli insan. Kim insana daha çok yatırım yaparsa, imkan sağlarsa o daha çok gelişecek ve öne geçecektir. Türkiye olarak bizim iddialı hedeflerimiz var. Ekonomik büyüklük bakımından ilk 10 ülke arasına girmek istiyoruz. Her yere varlık olarak bakıyor, yük olarak bakmıyoruz. Bu varlığı harekete geçirmek için insanımızı daha iyi eğiteceğiz. İyi eğitimli bireyler de ülkenin gelişimine katkıda bulunacak."

Bakan Yılmaz, ülkelerin kalkınmasının demokrasiyle birebir ilişkili olduğunu belirterek, "Sadece bugünkü nesilleri düşünürsek gelecek nesillere bir şey bırakmaksak, hukuk devletini bırakırsak kalkınma olmaz. Güçlü bir kalkınma için güçlü bir hukuk devleti olmanız ve tam demokrasi lazım. Temel hak ve özgürlükleri en geniş anlamda yaşamanız lazım. Bunun yolu da fikir ve düşüncenin önünde engel olmamasıdır" diye konuştu.

-"Demokrasinin olduğu yerde birlikte yaşamak mümkün"-

Devletle millet arasındaki arayı kaldırdıklarını, ülkede huzur ve güven olması için ellerinden geleni yaptıklarını vurgulayan Yılmaz, şunları kaydetti:

"Bir ülkede terör varsa o ülkenin ve bölgenin kalkınması ve demokrasisini ileri götürmesi mümkün değil. Demokrasinin olduğu yerde birlikte yaşamak mümkün. Bizim ecdadımız farklı dinlerden insanları bile burada yüzyıllarca yaşatmışlar. Camisi, kilisesi ve sinagogu bir arada bulunmuş. Avrupa'da hiçbir farklılığa izin verilmeyen dönemde ecdadımız, farklılıkları bir arada yaşatmıştır. Biz, hiçbir zaman ırkçı olamayız. Etnik milliyetçilikler üzerinden geleceğimizi inşa edemeyiz. Mezhep, bölgesel ve etnik milliyetçilik bize ölümden, kandan başka bir şey getirmez. Bizim anlayışımız, herkesi kucaklayan ve bir potada buluşturan bir anlayıştır. Aksi takdirde kendimizi dar bir alana hapsetmiş oluruz."

Üniversite öğrencilerinden her şeyi tartışmalarını, en özgür şekilde konuşmalarını isteyen Bakan Yılmaz, "Sizlerden ricam kimden gelirse gelsin teröre ve şiddete karşı net olun, karşı olun. Bunu yapmazsanız toplumun ve ülkemizin geleceğini inşa edemezsiniz" dedi.

-Bakan Yılmaz, kentin ilk sinema salonunu açtı-

AK Parti Ağrı İl Başkanlığı'nı ziyaret eden Yılmaz, Ağrı'da önemli projelerinin, yatırımlarının devam ettiğini belirterek, "İnşallah bunların sonuçlarını göreceğiz. Fakat bir taraftan da karşımızda 'hiçbir şey yapılmadı' diyen, yapılan her şeyi kapatmaya, gölgelemeye, gizlemeye gayret eden, vatandaşın gözünden bunları düşürmeye çalışan bir organizasyon da var, bir yapı da var. Burada özellikle AK Parti teşkilatlarına büyük görevler düşüyor" diye konuştu.

Bakan Yılmaz, daha sonra beraberindekilerle SODES desteğiyle yapılan kentin ilk sinema salonunun açılışını yaparak, "Evim Sensin" adlı filmi beraberindekilerle izledi.

Yılmaz, Ağrı Ticaret ve Sanayi Odası'nı da ziyaret etti.

Muhabir: Fethullah Yaman - Fatma Güven - Metin Karip

Yayıncı: Emine Konuk - AĞRI

Kaynak: AA / Yerel

Cevdet Yılmaz Ak Parti Ağrı Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title