Haberler

Kalkınma Bakanı Yılmaz Açıklaması

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, "AK Parti'nin değerleri ile milletin değerleri ortaktır. Millet nasıl düşünüyorsa biz de öyle düşünüyoruz. Biz milletin partisiyiz" dedi.

Bakan Yılmaz, AK Parti Diyarbakır Milletvekili Cuma İçten, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakan Yardımcısı Kutbettin Arzu ve AK Parti Diyarbakır milletvekili adayı Haşim Haşimi ile bir düğün salonunda Metinan aşireti mensuplarıyla bir araya geldi.

Yılmaz, burada yaptığı konuşmada, iktidarları döneminde yapılan hizmetlere değinerek, AK Parti'nin milletle bütünleştiğini söyledi.

"AK Parti'nin değerleri ile milletin değerleri ortaktır. Millet nasıl düşünüyorsa biz de öyle düşünüyoruz. Biz milletin partisiyiz" diyen Yılmaz, AK Parti'nin başarı sırrını şöyle açıkladı:

"Bir partiyi millet bu kadar sahiplendiyse bunun bir sebebi vardır. 2002 yılından bu yana oyumuzu artıra artıra buraya geldik. Biz, derin ve illegal bir takım yapıların, uluslararası güçlerin ve sadece bölgenin partisi değiliz. Bütün bu renklerin partisiyiz ve bütün bu renklere saygılıyız. Biz bütün etnik kimliklere ve dinlere saygılıyız. Bölgesel ve dinsel milliyetçilik yapmıyoruz. Bütün toplumu kucaklamaya çalışıyoruz. İşte bizim başarımızın sırrı da budur."

Yılmaz, AK Parti'nin son 12 yılda millete büyük hizmetler yaptığına işaret ederek, 1990'lı yıllardan bugüne kadar olumlu birçok şeyin döneminde hayata geçirdiğini bildirdi.

Türkiye'nin bugünü ile 1990'lı yılların kıyaslanmasını isteyen Yılmaz, şöyle konuştu:

"Nereden nereye geldiğimizi düşündüğümüzde inanın bugünlerin kıymetini daha iyi anlarız. 1990'lı yıllarda OHAL'ler, yayla yasakları ve faili meçhul cinayetler vardı. Bugün 'işkence ve faili meçhul' diye bir şey demiyoruz. Bunların hepsini AK Parti kaldırdı. İnanç hürriyetlerinin önündeki engelleri kaldırdı. İnsanlar ana dilini konuşamıyordu. Bugün resmi kanal 24 saat yayın yapabiliyor. Okullarda seçmeli ders yaptık. Her türlü açılımı yapıyoruz. Birileri 'Bizim zorumuz olmazsa olmazdı' diye, propaganda yapıyor. Geçmişte de çok büyük zorluklar yapıldı, neden o zaman bunlar yapılmadı? AK Parti geldi ve bütün bunlara inandığı için yaptı."

"Silvan Barajı ile istihdam artacak"

Kalkınma Bakanı Yılmaz, yapımı devam eden Silvan Barajı ile istihdamın ve ekonominin artacağına işaret ederek, barajın bütün bölgenin kaderini olumlu yönde değiştireceğini söyledi.

Baraj çalışmalarına yapılan saldırılara dikkat çeken Yılmaz, "Silvan Barajı, GAP'ın en büyük sulama projesidir. Yollarına mayınlar döşüyorlar. İşadamlarından haraç istiyorlar. Bu projemize saldırıyorlar. 'Bu yatırımlar olmasın' diye ellerinden geleni yapıyorlar. Niye bu yatırımlara engel oluyorlar? 'Toprağımızın değeri artmasın' diye mi bu saldırıları yapıyorlar? Sonra bakıyorsunuz ki, aynı çevrelerin uzantıları 'hükumet buraya hizmet etmiyor' diyor. Çıkıp bu saldırıları kınamıyor. 'Niye bu yatırıma saldırı yapılıyor' demiyorlar. Bu yatırıma sahip çıkmıyorlar. Bunlarda samimiyet yok. Ne yaparlarsa yapsınlar biz bu yatırımları inatla yapacağız" ifadelerini kullandı.

"Siyaset ve silah aynı anda olmaz"

Yılmaz, silah ve siyasetin bir arada yürüyemeyeceğini belirterek, "Silahların ortadan kalkması lazım. 'Hem silah hem siyaset ikisi bir arada olsun' diyorlar. Kusura bakmasınlar, ikisi bir arada olmaz. Demokraside siyaset ve silah aynı anda olmaz. Demokrasilerde siyaset ve fikir olur. Silah oldu mu orada demokrasi biter. İnşallah silahları da ortadan kaldıracağız. Çözüm sürecini nasıl Ak Parti başlattıysa ve bugünlere getirdiyse inşallah bunu da biz sonuçlandıracağız" dedi.

Çözüm Süreci

Türkiye'nin ve Çözüm Süreci'nin istikrarı için herkesin desteğine ihtiyaçları olduğunu dile getiren Yılmaz, 7 Haziran'da istenmeyen sonuçların telafisinin zor olacağını savundu.

Yılmaz, 4 yılda seçim yapılmayacağını anımsatarak, "Rahmetli Özal gitti, bu ülkenin 10 yılı gitti. Biz de kendimize gelemeyiz. İnşallah öyle bir şey olmayacak. 7 Haziran'da AK Parti tek başına iktidar olmazsa bu ülke ne hale gelir? 7 Haziran'da AK Parti'nin gücünü devam ettirmesi lazım. Diyarbakır'ın da buna ihtiyacı var" diye konuştu.

Diyarbakır'da, 6-7 Ekim'den kalma bir korku havası olduğunu ancak bu etkinin giderek azaldığını vurgulayan Yılmaz, konuşmasını şöyle tamamladı:

"İnsanlar maalesef onun etkisinden kurtulamamışlar. Herkese buranın tek bir zihniyeti olmadığını gösterelim. Diyarbakır'a yazık. Diyarbakır tek tip bir memleket ve zihniyet haline gelmesin. Burada bir rekabet ve denge olsun. Diyarbakır, bir nefes alsın. 6-7 Ekim hadiselerini unutmamız lazım. Bunlara bir ders verelim. Bu yaptıkları yanlıştır. O zaman herkes kendine bir çeki düzen verir. Yakıp yıkarsak 'bunun bir faturası var' derler. Çocuklarımızın ve bu mübarek ilin geleceği için bunu yapmamız lazım. Diyarbakır nefes alsın, huzur bulsun ve yatırım artsın. Daha hızlı bir şekilde kalkınalım. Diyarbakır Ortadoğu'nun üretim üssü olsun. Bir takım olumsuz hadiselerle değil, Diyarbakır'ı güzelliklerle dünyaya tanıtalım. Peygamberler ve evliyalar kenti olarak tanıtalım."

Kaynak: AA / Yerel

Cevdet Yılmaz Diyarbakır Ak Parti Ak Parti Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Beypazarı Maden Suyu yasaklandı mı? Maden suyu sağlığa zararlı mı? Yabani 31. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 31 Nisan Yabani yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kabine toplantısında alınan kararlar! 16 Nisan Kabine Toplantısı sonucu nedir, hangi karar alındı? Kabine Toplantısı bitti mi? SON DAKİKA! Kabine Toplantısı ne oldu, devam ediyor mu? Bahar 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Bahar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Ben Bu Cihana Sığmazam 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Ben Bu Cihana Sığmazam yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Mehmed: Fetihler Sultanı 8. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Mehmed: Fetihler Sultanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Survivor dokunulmazlık oyununu kim kazandı? 16 Nisan Salı 2024? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor kim kazandı? 16 Nisan Salı Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Alita: Savaş Meleği filmi oyuncuları kim? Alita: Savaş Meleği filmi konusu, oyuncuları ve Alita: Savaş Meleği özeti! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title