Haberler

Kalkınma Bakanı Yılmaz Açıklaması

"Biz arzu ediyoruz ki Başbakanımız, ilk turda halkımızdan güçlü bir destekle devletimizin başına geçsin ve bu kalkınma süreci, bu değişim, dönüşüm, reform süreci devam etsin" "Başkaları sussa da biz Filistin'den yana ve mazlumlardan yana olmaya devam edeceğiz"

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, cumhurbaşkanı seçimine ilişkin, "Biz arzu ediyoruz ki Başbakanımız, ilk turda halkımızdan güçlü bir destekle devletimizin başına geçsin ve bu kalkınma süreci, bu değişim, dönüşüm, reform süreci devam etsin" dedi.

AK Parti Yerel Yönetimler Başkanlığı ve Elazığ Belediyesinin organizesinde bir restoranda düzenlenen "Yetimlerle İftar" programına katılan Yılmaz, yaptığı konuşmada, ramazan ayında yetimlere yönelik bu organizasyonda emeği geçenlere teşekkür etti.

"Yetimler hepimizin evlatları aslında" diyen Yılmaz, "İnsanlık olarak baktığınızda hepimiz bir ailenin fertleriyiz, hepimiz Hazreti Adem'in çocuklarıyız" ifadesini kullandı.

İsrail'in Gazze'ye hava saldırılarına değinen Yılmaz, şunları kaydetti:

"Bu, sadece Filistinlilerin, Arapların ya da Müslümanların meselesi değildir, aslında bütün insanlığın meselesidir. Nerede kime karşı bir zulüm işleniyorsa bütün insanlık olarak o zulmün karşısında olmamız lazım ve çocuklar yetim kalmasın, dünya daha adil bir dünya olsun diye hep birlikte mücadele etmemiz lazım. Buradan bütün dünyaya Türkiye olarak hep bu çağrıyı yapıyoruz. Elimizden gelen insani yardımlarla, diplomatik çabalarla, elimizdeki bütün unsurlarla bu konularda gayret sarf ediyoruz ve sarf etmeye devam edeceğiz. Başkaları sussa da biz Filistin'den yana ve mazlumlardan yana olmaya devam edeceğiz."

Cumhurbaşkanı seçimi

Türkiye'de cumhurbaşkanını halkın ilk defa doğrudan seçeceğini belirten Yılmaz, "Cumhuriyet'in en güzel tarafı bu aslında, halkın kendi idarecilerini tayin etmesi. Bugüne kadar milletvekillerini, hükümetleri seçiyorduk ama cumhurbaşkanını halk doğrudan seçemiyordu, 2007 yılında yapılan referandumla halkın cumhurbaşkanını seçmesine karar verildi. Bizler, 5 yıllığına cumhurbaşkanını seçeceğiz. Bundan sonra da hep böyle devam edecek inşallah" şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanı adayı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın ülkeye birçok hizmeti olduğunu vurgulayan Yılmaz, "Değişik dönemlerde farklı sorumluluklar üstlenmiş, 40 yılı aşkın bir süredir siyaset içerisinde yer almış, millete hizmet etmiş bir insan" dedi.

Bakan Cevdet Yılmaz, şunları söyledi:

"Özellikle son 11-12 yılda Başbakan olarak ülkemizin her tarafına, her köşesine hizmet götürmüş, ülkemizin demokratikleşmesine, gelişmesine, kalkınmasına, büyük emekler sarf etmiş bir insan. Bütün takdir elbette milletimizin, seçmenlerimizin fakat biz arzu ediyoruz ki Başbakanımız, ilk turda halkımızdan güçlü bir destekle devletimizin başına geçsin ve bu kalkınma süreci, bu değişim, dönüşüm, reform süreci devam etsin." - Elazığ

Kaynak: AA / Yerel

Cevdet Yılmaz Filistin Ak Parti Elazığ Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Çorlu tren Kazası duruşması ne zaman? Çorlu tren kazası davası ne oldu? 25 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Bilge Can kimdir? Bilge Can kaç yaşında, nereli? Bilge kaç puan aldı? Demet Akalın ve kiracı olayı ne? DEMET AKALIN kiracısı ile kriz mi yaşadı? Demet Akalın, evini ne kadara kiraladı, olay ne? Sevda Türküsev kimdir? Aramızda Kalmasın konuğu Sevda Türküsev kaç yaşında, nereli? Sevda Türküsev biyografisi! Kilis Belediyesi hangi parti? Kilis Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? FAİZ ARTTI MI? Merkez Bankası Nisan ayı faiz kararı ne oldu? Gönül Dağı setinde taciz mi yaşandı? İki kadın arasında taciz şoku! Davada ne karar çıktı? Survivor yeni bölüm tanıtımı yayınlandı mı? Mavi takıma hangi yarışmacı geçecek? Arka Sokaklar'ın Mesut Komiser'i yeniden dizide! ŞEVKET ÇORUH Arka Sokaklar'a döndü mü? FRAGMAN CANLI İZLE Mehmet Tolga Akalın kimdir? NOW Çalar Saat konuğu Mehmet Tolga Akalın kaç yaşında, nereli? Mehmet Tolga Akalın biyografisi! Ateş Kuşları dizisi final mi yapıyor? Ateş Kuşları dizisi bitiyor mu? SURVİVOR BERNA KİMDİR? Berna Canbeldek kaç yaşında, nereli, elendi mi? Nisan ayı faiz kararı açıklandı mı? 25 Nisan Merkez Bankası faiz kararı ne olacak? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 25 Nisan Çarşamba Survivor yeni bölüm! Merkez Bankası faiz kararı ne olur? Nisan ayı faiz kararı yüzde kaç? Ekonomistler ne diyor?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title