Haberler

Kalkınma Bakanı Elvan: Geleneksel Mesleklerimizin Yaşatılması Son Derece Önemli

KALKINMA Bakanı Lütfi Elvan, gelişen dünyaya rağmen geleneksel mesleklerin korunmasının çok önemli olduğunu söyledi.

Mersin'de Esnaf Odaları Birliği tarafından Ulu Cami önünde düzenlenen Ahilik Haftası kutlama  programa Bakan Lütfi Elvan'ın yanı sıra, Vali Ali İhsan Su, Ak Parti Milletvekilleri Yılmaz Tezcan, Hacı Özkan ve Ali Cumhur Taşkın, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Talat Dinçer ve esnaf katıldı. Törende, bir çırağın kalfalık ve oradan ustalığa dönüşen hikayesi, ahilik kültüründe ustalığın kabulü tiyatral bir dille anlatıldı. Komisyon tarafından seçilen 'Yılın Ustası' Selim Yonuk, 'Yılın Kalfası' Nurettin Kazak ve 'Yılın Çırağı' Muhteber Yıldız ödüllerini aldı. 2017'nin İl Ahisi seçilen Selim Yonuk ödülünü Bakan Elvan'ın elinden aldı.

GELENEKSEL MESLEKLER YAŞATILMALI

Dünyadaki değişim ve dönüşüme ayak uydurulmasının yanında, geleneksel mesleklere olan önemin de gösterilmesi gerektiğini ifade eden Elvan, "Özellikle geleneksel mesleklerimizin korunması, muhafazası ve o mesleklerin yaşatılması son derece önemli. Hükümetimiz bu yönde geçmiş yıllarda düzenlemeler yaptı. Geleneksel mesleklerimizi yaşatalım, ayakta tutalım, bizden sonraki nesillerde o geleneksel mesleklerimize sahip çıksınlar, gençlerimiz o mesleklerimizi yaşatsınlar. Bu son derece önemli bir konu" dedi

Her daim esnafın yanında olduklarını kaydeden Bakan Elvan, "Biz hükumet olarak bu güne kadar esnafımızın yanında olduk. Bundan sonra da olmaya devam edeceğiz. Başta Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Genel Başkanı olmak üzere, tüm Esnaf Odaları Birliği Başkanlarımızın görüşlerini, düşüncelerini ve mevcut sorunlarını teker teker dinledik ve dinlemeye devam ediyoruz. Dile getirdikleri bir çok hususu bugün itibariyle önemli ölçüde çözdük. Ortak akıl hiç bir zaman hata yapmaz. Biz de ortak akla mutlaka başvuruyoruz" diye konuştu.

Tören, halk oyunları gösterisi ve geleneksel etli pilav ikramı ile son buldu. - Mersin

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Ahilik Haftası Mersin Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Anneye fitre verilir mi? Kara Ağaç Destanı nerede çekiliyor, setleri nerede? Süleyman Ada kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Türkoğlu Belediye Başkan adayı Süleyman Ada kaç yaşında, nereli? CANLI maç izle! TÜM MAÇLAR! Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 29 Mart GÜNÜN MAÇLARI CANLI İZLE! Cengiz Gökçam kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Pazarcık Belediye Başkan adayı Cengiz Gökçam kaç yaşında, nereli? Kamber Harmankaya kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Onikişubat Belediye Başkan adayı Kamber Harmankaya kaç yaşında, nereli? Mehmet Akçiçek kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Nurhak Belediye Başkan adayı Mehmet Akçiçek kaç yaşında, nereli? Sümeyye Nur Mahide Gökbilgin kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Göksun Belediye Başkan adayı Sümeyye Nur Mahide Gökbilgin kaç yaşında, nereli? Hatice Kahraman kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Elbistan Belediye Başkan adayı Hatice Kahraman kaç yaşında, nereli? Yahya Kemal Akkurt kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Dulkadiroğlu Belediye Başkan adayı Yahya Kemal Akkurt kaç yaşında, nereli? Nazir Çuhadar kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Andırın Belediye Başkan adayı Nazir Çuhadar kaç yaşında, nereli? Kara Ağaç Destanı canlı izle! Kara Ağaç Destanı 6. bölüm TRT 1 HD izleme linki! 9 gün tatil ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? 9 gün bayram tatili hangi tarihte başlayacak? Çağatay Yurtsever kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Afşin Belediye Başkan adayı Çağatay Yurtsever kaç yaşında, nereli? Otobüs biletlerine zam gelecek mi? Otobüs biletleri ne kadar?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title