Haberler

Kalkınma Bakanı Elvan, Aksaray'da Açıklaması

Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, "Hep birlikte güçlü bir şekilde çalışarak, milletimize referandumun neyi getireceğini açık bir şekilde anlatacağız. CHP'nin yalan üzerine inşa edilmiş propagandasını milletimiz dikkate almayacaktır. Milletimiz gerçekleri her zaman iyi görmüştür, her zaman rasyonel davranmıştır. Yine bu şekilde davranacaktır." dedi.

Aksaray'a gelen Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, AK Parti İl Başkanlığı'nda düzenlenen toplantıda partililerle buluştu.

Burada bir konuşma yapan Bakan Elvan, yeni sistemde Cumhurbaşkanının da sorumluluğu bulunduğunu, hükümeti doğrudan milletin seçeceğini belirterek, "Millet, doğrudan hükümetin kim olacağını belirleyecek. Yüzde 20 ile yüzde 30 ile kimse başbakan olamayacak. Cumhurbaşkanlığı ve Başbakanlık görevi yüzde 50'nin üzerinde oy alan kişiye verilecek ve bu kişi de hükümet kurmakla yetkili olacak. Siz 'hükümeti şu kişinin kurmasını istiyorum' diyeceksiniz. 'Şu partinin şu yöneticisinin Cumhurbaşkanı olarak hükümeti kurmasını ve yürütmeyi sürdürmesini istiyorum' diyeceksiniz. Bu milli iradenin güçlenmesi açısından milletin merkeze, bizzat devletin merkezine oturtulması açısından son derece önemlidir." diye konuştu.

"Ana muhalefet partisine hiç yakışmıyor"

Bazı kesimlerin "Yargının bağımsızlığı ve tarafsızlığının tehlikeye gireceği" şeklinde görüş bildirdiğini ancak bunun doğru olmadığını anlatan Elvan, şöyle konuştu:

"Bu görüş tamamıyla yalan. Bunu milletimizle paylaşalım. Yalan üzerine inşa edilmiş bir kampanyayı yürütmesi ana muhalefet partisine hiç yakışmıyor. Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu, Hakimler ve Savcılar Kuruluna dönüşüyor. CHP atamayı tek adamın yapacağını söylüyor. Acaba öyle mi? 13 üyenin 7'sini TBMM atayacak. Atama da oylama ile yapılacak, 3'te 2 çoğunluk sağlanırsa bu 7 üye seçilecek. Diyelim ki, bu sağlanamadı. Meclis'te bu kez 5'te 3 sağlanması aranacak. Bu da sağlanamazsa kura ile seçilecek. Bu şekilde Hakimler ve Savcılar Kurulu üyeleri atanacak. 7 üyeyi kim seçiyormuş? TBMM seçiyormuş. 4 üyeyi Cumhurbaşkanımız seçecek. Takdir ediniz ki yüzde 50'nin üzerinde oy almış Cumhurbaşkanı 4 üyeyi de seçsin."

"Ülkesini seven bir millete sahibiz"

Yapılan kampanyalarla milletin kandırıldığını vurgulayan Elvan, sözlerine şöyle devam etti:

"Milletimizi kandıramazlar. Milletimiz son 14 yılda Türkiye'nin nereden nereye geldiğini çok iyi biliyor. Hep birlikte güçlü bir şekilde çalışarak milletimize referandumun neyi getireceğini açık bir şekilde anlatacağız. CHP'nin yalan üzerine inşa edilmiş propagandasını milletimiz dikkate almayacaktır. Milletimiz gerçekleri her zaman iyi görmüştür, her zaman rasyonel davranmıştır. Yine bu şekilde davranacaktır. Ülkesini seven bir millete sahibiz. Milletimiz bugüne kadar verdiği desteği bundan sonraki süreçte de verecektir."

Elvan, daha sonra kent merkezindeki esnafı ziyaret ederek, sohbet etti. Ziyaret sırasında Bakan Elvan, bir esnafa, "Referandumda evet diyecek misiniz?' sorusunu yöneltti. Soru üzerine esnafın, "Anadan doğma evetçiyiz." sözlerini Elvan, tebessümle karşıladı.

Ev yemekleri yapan Serpil Ateş'i dükkanında ziyaret eden Bakan Elvan, burada çorbayı kendi eliyle bir kaseye doldurarak, tadına baktı. Elvan, daha sonra çorbadan AK Grup Başkanvekili İlknur İnceöz'e de ikram etti.

Bakan Elvan, ziyaretin ardından Cuma namazını kılmak üzere Ulu Cami'ye geçti.

Kaynak: AA / Politika

AK Parti Aksaray Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title