Haberler

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz Açıklaması

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, "AK, Parti 330'un üzerinde oy aldığı zaman halkın önününe Allah'ın izniyle yeni, çoğulcu, özgürlükçü anayasayı koyacak" dedi.

Bakan Yılmaz, beraberinde AK Parti Diyarbakır Milletvekilleri Oya Eronat ve Mehmet Süleyman Hamzaoğulları ile Yenişehir ilçesindeki Sümerpark'ta "AK Parti Diyarbakır Seçim Bildirgesi"ni açıkladı.

Kalkınmanın en önemli unsurunun birlik ve beraberlik olduğunu vurgulayan Yılmaz, Diyarbakır'ın kalkınması ve sorunlarının çözülmesi için herkesle işbirliği yapacaklarını söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Başbakan olduğu dönemde Diyarbakır'da Mesut Barzani ve Şivan Perver ile tarihi mesajlar verdiklerini hatırlatan Yılmaz, "Tek başına bu resim, Türkiye'nin demokraside aldığı mesafeyi gösteriyor" ifadesini kullandı.

Yılmaz, 4 bölümden oluşan bildirgenin ilk bölümü oluşturan Çözüm Süreci'ni başlatan ve bugünlere getirenin kendi partileri olduğunu vurgulayarak, AK Parti'nin süreci tamamlayacağını kaydetti.

Geçmişte yaşanan faili meçhulleri bitirdiklerini ve o dönemde yaşanan faili meçhul cinayetlerin hesabını sorduklarını dile getiren Yılmaz, yaptıkları yasal değişiklilikler sayesinde inanç özgürlüğü ve Kürt dili önündeki engelleri kaldırdıklarını anlattı.

Yılmaz, terör ve terörle mücadeleden kaynaklanan maddi zararları karşıladıklarını anımsatarak, sadece Diyarbakır'da zarar gören vatandaşlara 1 milyar lira ödeme yapıldığını belirtti.

" Çözüm Süreci'nin anahtarıdır"

Demokratikleşme ve Çözüm Süreci'nde en önemli gündem maddesinin yeni sivil anayasa olacağının altını çizen Yılmaz, şöyle konuştu:

"İnsan onurunu merkeze alan bir yeni anayasayı yapmayı inşallah başaracağız. Bunun için güçlü bir desteğe ihtiyacımız var. AK Parti 330'un üzerinde oy aldığı zaman halkın önününe Allah'ın izniyle yeni, çoğulcu ve özgürlükçü anayasayı koyacak. Bu tarihi fırsattır, özellikle Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nin bu tarihi fırsatı kaçırmaması, heba etmemesi gerekir. Çözüm Süreci ile anayasa çalışmaları ilişkilidir. Daha özgürlükçü, demokratik bir anayasa hem ekonomideki reformlarımızın hem de Çözüm Süreci'nin anahtarıdır."

"Demokratik ortam Çözüm Süreci'nin özüdür"

Kalkınma Bakanı Yılmaz, Çözüm Süreci'nin kanuni dayanakları olan bir süreç olduğunu vurgulayarak, 78 milyon kişiyi ilgilendirdiğini kaydetti.

Çözüm Süreci'ni halkla sonuçlandıracaklarını belirten Yılmaz, şöyle devam etti:

"Birilerinin eli tetikte olduğu sürece tam anlamıyla bir demokrasiden, özgürlük ortamından, barıştan bahsedemeyiz. Şiddetin başladığı yerde demokratik siyaset biter. Silahın, şiddetin gündemden çıktığı, fikir ve politikaların yarıştığı bir demokratik ortam Çözüm Süreci'nin özüdür. Bu süreci halkımızla birlikte el ele sonuçlandıracağız."

"Çözüm Süreci'ni engellemek için AK Parti'ye saldırıyorlar"

Yılmaz, AK Parti'nin bugüne kadar gerçekleştirdiği reformları siyasi gücüyle başardığını, Çözüm Süreci ve ekonomide alınan mesafenin siyasi güçle yakından ilişkisi bulunduğunu işaret ederek, "Çözüm Süreci'ni engellemek için AK Parti'ye saldırıyorlar. Bu oyunu görmemiz lazım. AK Parti'nin gücünü kırıp, Çözüm Süreci'ni engellemeye çalışıyorlar " diye konuştu.

Bu sürecin sadece siyasi boyutlu olmadığını, aynı zamanda refah süreci olarak da gördüklerini vurgulayan Yılmaz, "Bölgenin ekonomik ve sosyal rehabilitasyon süreci olarak görüyoruz" dedi.

Hedef 1 milyon turist

Cevdet Yılmaz, 33 medeniyete ev sahipliği yapmış Diyarbakır'daki tarihi ve kültürel yapıların turizme kazandırıldığını bildirdi. Bugüne kadar restorasyonlar için hükümet olarak 167 milyon lira harcama yaptıklarını belirten Yılmaz, "Restorasyon çalışmaları tamamlanan İçkale yarın törenle açılacak.  Hedefimiz  2023 yılında Diyarbakır'a 1 milyon turisti getirmek" ifadesini kullandı.

Diyarbakır Öğretmenevi'nin hızlı şekilde hizmete açılacağını belirten Yılmaz, 31 bin öğrencisi bulunan Dicle Üniversitesi'ni Ortadoğu'nun nitelikli üniversitesi haline getirerek, öğrenci sayısını 50 bine ulaştıracaklarını söyledi.

"239 bin yeni istihdam oluşturmayı öngörüyoruz"

İl merkezinde 2 bin 150 yatak kapasiteli 4 hastane yapılacağını vurgulayan Yılmaz, sözlerini şöyle tamamladı:

"615 bin hektar tarım arazisine sahip Diyarbakır'da 405 bin hektar alanın sulamaya açılacak. Bu sayede tarımsal üretimde 3 kat artış olacak. Tekstilkent ile 7 bin 500 kişiye istihdam sağlanacak. Tüm projelerle 239 bin yeni istihdam oluşturmayı öngörüyoruz. Ticaret ve hizmet sektörlerindeki yatırımlarla 300 bin istihdam oluşturmak hiç zor değil. Yeter ki huzurumuz olsun, güçlü bir hükumet bu bölgelere destek olmaya devam etsin."

Kaynak: AA / Yerel

Cevdet Yılmaz Ak Parti Ak Parti Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

29 MART BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU YAYINLANDI: Bu hafta neler var? Bu hafta BİM'e hangi ürünler geldi? İstanbul'da yangın mı var? İstanbul'da nerede, ne yangını var son dakika! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 29 Mart Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Moritanya'da bir kadın evlenmek istiyorsa kaç kilo olmalıdır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Basketbol tarihinde bir oyuncu kariyerinde en fazla toplam kaç sayı atmıştır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Dünyanın en uzun öküzü günde kaç litre su içer? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! RESİMLİ HAYIRLI CUMALAR MESAJLARI | Hadisli Cuma mesajı! En güzel resimli cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları En yeni Cuma mesajları neler? Kısa, ayetli ve anlamlı Cuma mesajları hangisi? EN İYİ CUMA MESAJLARI: Whatsapp, Facebook Ayetli, resimli, kısa Cuma mesajları! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 29 Mart AFAD ve Kandilli deprem listesi! 29 Mart Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 29 Mart 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı! On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 29 Mart 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 29 Mart Resmi Gazete yayımlandı! 32503 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Teravih namazı 8 rekat kılınır mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title