Haberler

Kalker Ocağı İçin Çam Ağacı Kesimine Tepki

İZMİR'in Menemen ilçesine bağlı kırsal Alaniçi ve Göktepe mahallelerine yakın ormanlık alanda kurulması planlanan kalker ocağına verilen 'Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) raporu gerekli değildir' kararına karşı açılan iptal davası sürerken, ocağın kurulması planlanan bölgede onlarca çam...

İZMİR'in Menemen ilçesine bağlı kırsal Alaniçi ve Göktepe mahallelerine yakın ormanlık alanda kurulması planlanan kalker ocağına verilen 'Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) raporu gerekli değildir' kararına karşı açılan iptal davası sürerken, ocağın kurulması planlanan bölgede onlarca çam ağacı kesildi. Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin ve vatandaşlar, ağaçların kesildiği bölgeye giderek bu duruma tepki gösterdi. Başkan Şahin, "Mahkeme sonucunu bekleyin. Taşsız mı kaldınız? Yazık bu doğaya" dedi.

Menemen'in kırsal Alaniçi ve Göktepe mahallelerine yakın bir bölgede, 85 bin 990 metrekarelik alanda kalker ocağı kurulması için işletme ruhsatı verildi. Ardından Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nca 'ÇED gerekli değildir' kararı çıktı. Karara karşı İzmir 6'ıncı İdare Mahkemesi'nde yürütmenin durdurulması istemiyle dava açıldı. Mahkeme, 'ÇED gerekli değildir' kararını iptal etti. Ardından şirket proje alanını küçülterek yeniden 'ÇED gerekli değildir' kararı aldı. Avukat Suna Geçici, bu kararın iptali için de dava açtı. İzmir 2'nci İdare Mahkemesi'nde görülen dava sonuçlanmadan, ocağın kurulması planlanan bölgede onlarca çam ağacı kesildi.

Duruma tepki gösteren çevreciler, mahalle sakinleri ve Menemen Belediye Başkanı CHP'li Tahir Şahin, ağaçların kesildiği alana gitti. Jandarma ekiplerinin güvenlik önlemi aldığı bölgede, birçok ağacın kesildiği görüldü. Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin, kalker ocağının açık işletme yöntem ile çalıştırılacağını, yılda yaklaşık 500 bin ton üretim kapasitesine sahip olduğunu açıkladı. Günde 200 kamyon malzemenin açık ocak dışına nakledileceğini belirten Şahin, işletmede üretim için delme ve patlatma yönteminin kullanılacağını, çalışmalar esnasında çıkacak olan tozun da tarım bölgesi olan Menemen'i ciddi anlamda etkileyeceğini söyledi.

DEPREM BÖLGESİ UYARISI

Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin, projenin birinci derecede deprem bölgesi olan İzmir için ayrı bir tehdit oluşturduğuna değinerek, "İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin bu bölgede hayata geçirmeyi planladığı, bölge için büyük öneme sahip olan sulama barajı projesi, yıllardır ÇED raporuna takılıyor. Bölge için getirisi olmamasının yanı sıra yeraltı ve yerüstü doğal kaynaklar açısından bir tehdit barındıran maden ocağının kurulmasına izin verilmesi son derece manidar. Burada bir maden ocağının işletilmesinin ardından diğerlerine de örnek teşkil edecek ve çevremizin geleceği tehlike altına girecek" dedi.

Avukat Suna Geçici de ağaçların kesiminin durdurulması talebiyle İzmir 2'nci İdare Mahkemesi'ne başvurduklarını açıkladı. Geçici, aksi halde geri dönülemeyecek bir durum yaşanacağını belirtti. Avukat Diler Bosut Güven de projenin hukuka aykırı şekilde yapıldığını savundu. Bölgenin Karagöl'e yakın olduğunun altını da çizen Güven, mahkeme kararının beklenmesi gerektiğini söyledi.

Alanda yapılan açıklamanın ardından, vatandaşlar ve çevreciler dağıldı. - İzmir

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Çevresel Etki Değerlendirme Göktepe Menemen İzmir Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Demet Akalın ve kiracı olayı ne? DEMET AKALIN kiracısı ile kriz mi yaşadı? Demet Akalın, evini ne kadara kiraladı, olay ne? Sevda Türküsev kimdir? Aramızda Kalmasın konuğu Sevda Türküsev kaç yaşında, nereli? Sevda Türküsev biyografisi! Kilis Belediyesi hangi parti? Kilis Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? FAİZ ARTTI MI? Merkez Bankası Nisan ayı faiz kararı ne oldu? Gönül Dağı setinde taciz mi yaşandı? İki kadın arasında taciz şoku! Davada ne karar çıktı? Survivor yeni bölüm tanıtımı yayınlandı mı? Mavi takıma hangi yarışmacı geçecek? Arka Sokaklar'ın Mesut Komiser'i yeniden dizide! ŞEVKET ÇORUH Arka Sokaklar'a döndü mü? FRAGMAN CANLI İZLE Mehmet Tolga Akalın kimdir? NOW Çalar Saat konuğu Mehmet Tolga Akalın kaç yaşında, nereli? Mehmet Tolga Akalın biyografisi! Ateş Kuşları dizisi final mi yapıyor? Ateş Kuşları dizisi bitiyor mu? SURVİVOR BERNA KİMDİR? Berna Canbeldek kaç yaşında, nereli, elendi mi? Nisan ayı faiz kararı açıklandı mı? 25 Nisan Merkez Bankası faiz kararı ne olacak? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 25 Nisan Çarşamba Survivor yeni bölüm! Merkez Bankası faiz kararı ne olur? Nisan ayı faiz kararı yüzde kaç? Ekonomistler ne diyor? Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 25 Nisan Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Merkez Bankası faiz kararı ne zaman, saat kaçta açıklanacak? TCMB faiz kararı ne olacak?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title