Haberler

Kalite Ödülü İçin 13 Başvuru

15'inci Ulusal Kalite Ödülü İçin 4'ü Kamu Olmak Üzere 13 Kuruluş Başvuruda Bulundu.

Bu yıl Kasım ayında 15'incisi dağıtılacak Ulusal Kalite Ödülüne aralarında kendi sektörünün dev markalarının da yer aldığı 4'ü kamu olmak üzere 13 kuruluş başvuruda bulundu.

KalDer Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Nuhoğlu, ödüle aday kurum ve kuruluşların üst düzey yöneticilerin katılımıyla Point Otel'de basın toplantısı düzenledi. Nuhoğlu, 2007 yılının "kalite takımının" belli olduğunu belirterek, kamu kuruluşlarından 4, özel sektörden 6 kuruluşun çok önemli bir sürece adım attığını söyledi.

KalDer'in toplum ve özel sektöre sağladığı katma değerle Türkiye'nin geleceğine yön verdiğini belirten Nuhoğlu, amaçlarının kalite yolculuğundaki kuruluşları Ulusal Kalite Ödülü'ne yönlendirerek yanlarında olduklarını ortaya koymak olduğunu ifade etti.

Ülkelerin rekabet gücünü o ülkedeki özel sektör kuruluşlarının rekabet güçleri ile kamu yönetiminin yaklaşımlarının belirlediğini dile getiren Nuhoğlu, "Ulusal Kalite Ödülü, kurum ve markalara sadece toplam kalite uygulamalarında referans değil, ulusal, bölgesel ve global pazarlarda da rakiplerine oranla farklılaşma yaratacak temel noktaları öne çıkarmada en önemli yol göstericidir. Bu sayede küreselleşen dünyada rekabetin en temel unsur olduğu düşüncesinden hareketle, kurum ve markalara farklılaşmada öncelik kazandıran etkendir" dedi.

Nuhaoğlu, mevzuatın yalınlaştırılması, yasal ve düzenleyici çerçeve, kamu finansmanı, mali politikalar, şeffaflık, yolsuzluk ile mücadele, teknoloji, bilim, sağlık ve eğitim altyapısı gibi alanların ülkelerin daha rekabetçi olmasına etki yaptığını kaydetti. Çetin Nuhoğlu, "Kamu yönetiminin etkin çalışmasında sivil toplum kuruluşlarının katkısı önemlidir, bu nedenle sivil toplum kuruluşlarının etkinliği de ülkelerin rekabetçiliğinde belirleyici bir faktördür" diye konuştu.

Ulusal Kalite Ödüllerinin 1993 yılından bu yana gönüllü olarak görev yapan, farklı sektör yöneticilerinden oluşan her yıl 300 kişilik deneyimli değerlendiricilerden oluşturulan ekipler tarafından belirlendiği belirten Nuhoğlu, değerlendirme ölçütü olarak Avrupa Kalite Yönetim Vakfı'nın (EFQM) Mükemmellik Modeli'ni kullanıldığını söyledi.

Ulusal Kalite Ödülü'ne bugüne kadar 193 kuruluşun başvurduğunu kaydeden Kalite Ödülü Yürütme Kurulu (KÖYK) Başkanı Ali Rıza Kalyan da, süreçte yaklaşık 1500 orta ve üst düzey yöneticinin değerlendirici olarak görev aldığını anlattı. Bugüne kadar, 17'si büyük, 24'ü başarı ödülü olmak üzere toplam 41 ödül verildiğini ifade eden Kalyan, bugüne kadar 5'i büyük, 14'ü başarı olmak üzere toplam 19 Avrupa Kalite Ödülü kazanıldığını kaydetti.

2007 Ulusal Kalite Ödülü'ne başvuran kuruluşları açıklayan Kalyan, bu yıl ödüle işletmeler kategorilerinde, Birmot Birleşik Motor Sanayi, Bolu Çimento, Bursagaz, Çimtaş Boru İmalatları Ticaret Şirketi, Kütahya Porselen, Soyak Yapı İnşaat; kamu kategorisinde de, Antalya Koleji, Erenköy İlköğretim Okulu, Özel Kültür Lisesi, Avukat Mail Büyükerman Anaokulu'nun aday olduğunu bildirdi.(ANKA)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title