Haberler

Kalıntıların Son Çarın Çocuklarına Ait Olduğu Kesinleşti

Rusya'da Geçen Yıl Bulunan İnsan Kalıntılarının, Rus Çarı İkinci Nicholas'ın 90 Yıl Önce Öldürülen Tek Oğlu ve Kızına Ait Olduğu Kesinleşti.

Rusya'da geçen yıl bulunan insan kalıntılarının, Rus Çarı İkinci Nicholas'ın 90 yıl önce öldürülen tek oğlu ve kızına ait olduğu kesinleşti.

Rusya Genel Savcılık Soruşturma Bölümü'nden yapılan açıklamada, Urallar bölgesindeki Yekaterinburg kenti yakınlarında bulunan kalıntılar üzerinde yapılan DNA ve diş testlerinin, kalıntıların İkinci Nicholas'ın 13 yaşındaki oğlu Prens Aleksiy ve kızı Mariya'ya ait olduğunu ortaya çıkardığı kaydedildi.

Rusya'da Bolşevik Devrimi'nin ardından Çar ve ailesi Yekaterinburg kentinde bir tüccara ait olan çiftlik evinin bodrumunda kurşuna dizilerek öldürülmüştü.

Bu arada, Yekaterinburg kentinde bugün yüzlerce kişi Çar ailesinin Bolşevikler tarafından kurşuna dizildiği belirtilen bölgede toplanarak, şehit olarak adlandırdıkları son imparatorlarını andı.

Rusya'yı 3 asır yöneten Romanov ailesinin son ferdi olan Çar İkinci Nicholas 1917 yılında Bolşevikler tarafından ele geçirilmiş ve bir yıl sonra çocuklarıyla birlikte kurşuna dizilince Romanov hanedanının sonu gelmişti.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

title