Haberler

Kalın: Kimse Parmak Sallayarak Türkiye'yi Hizaya Getirmeye Çalışmasın (4)

"BU TALİHSİZ AÇIKLAMALARIN ALMANYA'DA YAKLAŞMAKTA OLAN SEÇİMLERE YÖNELİK BİR İÇ SİYASET YATIRIMI OLDUĞUNU DÜŞÜNÜYORUZ. AÇIKLAMALARI ŞİDDETLE KANIYORUZ"

"ULUSLARARASI TOPLUMA ÇAĞRIMIZ, BU YENİ GERÇEKLER IŞIĞINDA İZOLASYONLARIN VE YAPTIRIMLARIN TAMAMEN KALDIRILMASIDIR. KIBRIS TÜRK TARAFI BURADA BM PARAMETRELERİ ÇERÇEVESİNDE SON DERECE YAPICI BİR TUTUM SERGİLEMİŞTİR"

(KUZEY IRAK'TAKİ REFERANDUM KARARI) "UMARIZ IRAK KÜRT YÖNETİCİLERİ YETKİLİLERİ BU KARARI GÖZDEN GEÇİRİRLER VE VAZGEÇERLER"

"BU ADAMIN PENSİLVANYA'DAN BU SUÇ ÖRGÜTÜNÜ YÖNETMEYE DEVAM ETMESİ MÜTTEFİKLİK İLİŞKİSİNİ ZEDELEYEN BİR DURUMDUR"

"ONLARIN AKIL TUTULMASINDAN KURTULARAK RASYONEL BİR ŞEKİLDE DÜŞÜNMELERİ GEREKİYOR"

Hakime TORUN / ANKARA - Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Büyükada'daki soruşturma sonrasında yapılan tutuklamalara Alman makamlarının tepkisinin sorulması üzerine, "Burada soruşturma konusu olan kişiler kimlerdir? Polisin ve yargının tespit ettiği kadarıyla illegal faaliyet içerisinde olan kişilerdir. Bunlarla Alman vatandaşlarını aynı kefeye koymak siyasi sorumsuzluktur. Kabul etmiyoruz. Bu talihsiz açıklamaların Almanya'da yaklaşmakta olan seçimlere yönelik bir iç siyaset yatırımı olduğunu düşünüyoruz. Almanya'da moda haline geldi Türkiye karşıtlığı. Onların akıl tutulmasından kurtularak rasyonel bir şekilde düşünmeleri gerekiyor. Küçük siyasi hesaplarla ekonomik ilişkileri gölgelemeğe çalışmak Türkiye'deki Alman yatırımcıların zihinlerinde tereddüt oluşturmaya çalışmak kabul edilebilir bir şey değil. Ama kimse parmak sallayarak Türkiye'yi hizaya getirmeye çalışmasın. Bu tür popülist çıkışlarla Türk - Alman ilişkilerini gölgelemek yerine reel sorunlara yönelmeleri ve ilişkileri olması gereken raya oturtmaları gerekmektedir" dedi.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın gündeme ilişkin basın toplantısında konuştu. Büyükada'daki soruşturma sonrasında yapılan tutuklamalara Alman makamlarının tepkisinin sorulması üzerine Kalın, şu ifadeleri kullandı: "Bu talihsiz açıklamaların Almanya'da yaklaşmakta olan seçimlere yönelik bir iç siyaset yatırımı olduğunu düşünüyoruz. Almanya'da moda haline geldi Türkiye karşıtlığı. Özellikle sayın Cumhurbaşkanımıza yönelik paronaya düzeyindeki husumetin karşıtlığın Alman siyasetinde pirim yapmaya başladığını görenler şimdi bu vagona atlayarak kendilerince puan toplamaya çalışıyorlar. Onların akıl tutulmasından kurtularak rasyonel bir şekilde düşünmeleri gerekiyor.

BU KONUDA ONLAR BURADAKİ YARGIYA SAYGILI OLACAKLAR

FETÖ'cülerin en çok gittiği yer Almanya oluyor. Bununla ilgili dosyaları önlerine koyduğumuzda yargı bağımsızlığı var diyorlar. Türkiye'de niye saygı duymuyorlar. Türkiye'de yargının sürekli talimat alan bir kurum olmasını istiyorlar talimatı da kendileri verecekmiş. Bu bir kere her şeyden önce Türk yargısına bir saygısızlıktır. Türkiye gibi bağımsızlığını, egemenliğini kimseyle paylaşmayacak bir ülkeye karşı saygısızlıktır. Bu konuda onlar buradaki yargıya saygılı olacaklar.

AÇIKLAMALARI ŞİDDETLE KANIYORUZ

Türkiye'ye giden Alman vatandaşlarının güvende olmadığı, Türkiye'deki Alman firmalarının tereddüdü olduğu yönündeki açıklamaları şiddetle kanıyoruz.

İLİŞKİLERİ FEDA ETMEK DEMEKTİR BUNA ASLA RAZI OLAMAYIZ

Böyle bir şey asla söz konusu değil. Bugüne kadar herhangi bir Alman firmasına soruşturma yapılmış mı, haksızlık yapılmış mı? Böyle bir şey yokken böyle bir şey ortaya atmak ilişkileri feda etmek demektir buna asla razı olamayız.

ALMAN YATIRIMCILARIN ZİHİNLERİNDE TEREDDÜT OLUŞTURMAYA ÇALIŞMAK KABUL EDİLEBİLİR DEĞİL

Küçük siyasi hesaplarla ekonomik ilişkileri gölgelemeğe çalışmak Türkiye'deki Alman yatırımcıların zihinlerinde tereddüt oluşturmaya çalışmak kabul edilebilir bir şey değil. Biz Türkiye'deki Alman yatırımlarının güvende olduğunu ifade ettik. Alman turistler misafirlerizdir daha çok görmek istiyoruz. Can ve mal güvenlikleri bize emanet.

ALMAN VATANDAŞLARINI AYNI KEFEYE KOYMAK SİYASİ SORUMSUZLUKTUR

Burada soruşturma konusu olan kişiler kimlerdir? Polisin ve yargının tespit ettiği kadarıyla illegal faaliyet içerisinde olan kişilerdir. Bunlarla Alman vatandaşlarını aynı kefeye koymak siyasi sorumsuzluktur. Kabul etmiyoruz. Biz Almanya ile ilişkilerimizin iyi olmasını istiyoruz. Karşılıklı saygı ve çıkar ilişkileri içinde olmalı.

KİMSE PARMAK SALLAYARAK TÜRKİYE'Yİ HİZAYA GETİRMEYE ÇALIŞMASIN

Ama kimse parmak sallayarak Türkiye'yi hizaya getirmeye çalışmasın. Bu tür popülist çıkışlarla Türk - Alman ilişkilerini gölgelemek yerine reel sorunlara yönelmeleri ve ilişkileri olması gereken raya oturtmaları gerekmektedir."

"BİR SÜREKLİLİK VE DEĞİŞİM KABİNESİ" Kabine değişikliğine ilişkin Kalın, "Kabine değişikliği ile ilgili bir çok yorum yapıldı yapılıyor. Bir süreklilik ve değişim kabinesi olarak da tercüme edilebilir. Yeni bir kan tazelenmesi ile hizmetleri daha etkin hale getirmeyi hedefleyen bir kabine var" dedi.

"TÜRK MİLLETİ BUNU UNUTMUYOR. KİMİN DOST, DÜŞMAN OLDUĞUNU NET BİR ŞEKİLDE GÖRÜYORUZ" Terörle mücadeleye değinen Kalın, "Öğretmenimizin şehit edilmesi hepimizi büyük bir hüzüne boğdu. Genç öğretmenimize rahmet diliyorum. Ailesine ve bizlere sabırlar diliyorum. Batı basını, yetkilileri Türkiye'ye her seferinde demokrasi, insan hakları konusunda nutuk atmaya çalışan batılıların yine bu PKK terörü karşısında büyük bir sessizlik içerisinde utanç verici bir sessizlik içinde olduklarını gördük. Üzerini örtmeye çalıştıklarını görüyoruz. Türk milleti bunu unutmuyor. Kimin dost, düşman olduğunu net bir şekilde görüyoruz. Terör örgütleri ile mücadele bundan sonra da çok yoğun bir şekilde devam edecek" ifadelerini kullandı.

"FETÖ'DEN TEMİZLENDİKÇE EMNİYET BİRİMLERİMİZ ASLİ VAZİFELERİNE GERİ DÖNMÜŞ BULUNMAKTALAR" Kalın, "FETÖ'den temizlendikçe emniyet birimlerimiz asli vazifelerine geri dönmüş bulunmaktalar. Özverili bir şekilde güvenlik mücadelesini devam ettiriyorlar" dedi.

ULUSLARARASI TOPLUMA KIBRIS ÇAĞRISI: "İZOLASYONLAR VE YAPTIRIMLAR TAMAMEN KALDIRILMALI"

Başarısızlıkla sonuçlanan Kıbrıs görüşmelerine değinen Kalın, "Bütün yapıcı tutumumuza rağmen Rum tarafının yapıcı olmayan yaklaşımları nedeniyle arzu edilen netice elde edilemedi. Bu Kıbrıs konusunun kapandığı anlamına gelmiyor. Kıbrıs halkının yanında olmaya devam edeceğiz. Uluslararası topluma çağrımız, bu yeni gerçekler ışığında izolasyonların ve yaptırımların tamamen kaldırılmasıdır. Kıbrıs Türk tarafı burada BM parametreleri çerçevesinde son derece yapıcı bir tutum sergilemiştir" açıklamasında bulundu.

"UMARIZ IRAK KÜRT YÖNETİCİLERİ YETKİLİLERİ BU KARARI GÖZDEN GEÇİRİRLER VE VAZGEÇERLER" Kuzey Irak'taki referandum kararına ilişkin Kalın, "Referandumun yanlış olduğunu geri dönülemez bir takım sonuçlara yol açabileceğini tekrar hatırlatmak karardan geri dönmeleri gerektiğini söylemek istiyoruz. Bu referandumun neticeye varması mümkün değil. Hataların yapılmaması içinde umarız Irak Kürt Yöneticileri yetkilileri bu kararı gözden geçirirler ve vazgeçerler" dedi.

"AVRUPA VE ABD'DEN BEKLENTİMİZ TÜRKİYE'YE İADE EDİLMESİNİ İSTİYORUZ" ABD'nin terör raporuna ilişkin Kalın, "ABD Dışişleri Bakanlığı'nın terör raporuna, FETÖ'nün dolaylı yoldan da olsa girmesini önemsiyoruz. Bu terör örgütünün yaptıkları ortada. Üzücü olan FETÖ Avrupa ve Almanya'yı kullanarak Türkiye karşıtı faaliyetlerde bulunmaktalar. FETÖ elebaşı Gülen başta olmak üzere bunların bütün ne kadar militanı, casusu varsa hukuk kuralları çerçevesinde Türkiye'ye iade edilmesini istiyoruz Avrupa ve ABD'den beklentimiz budur. Bu adamın Pensilvanya'dan bu suç imparatorluğunu yönetmeye devam etmesi, terörle mücadelede çelişkidir ve müttefiklik ilişkisini zedeleyen bir durumdur. Gecikmeden bizimle işbirliği içinde olmalılar" ifadelerini kullandı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Almanya Türkiye Kıbrıs Irak Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Turgay Şirin kimdir? Memleket Partisi Ardahan Çıldır Belediye Başkan Adayı Turgay Şirin Kaç yaşında, nereli? Yıldırım Öztuğ kimdir? Memleket Partisi Afyonkarahisar Dazkırı Belediye Başkan Adayı Yıldırım Öztuğ Kaç yaşında, nereli? Hüseyin Yakaryılmaz kimdir? Memleket Partisi Adıyaman Yaylakonak Belediye Başkan Adayı Hüseyin Yakaryılmaz Kaç yaşında, nereli? Hayriye Yıldız kimdir? Zafer Partisi Isparta- Atabey Belediye Başkan adayı Hayriye Yıldız kaç yaşında, nereli? Berat Doğan kimdir? Zafer Partisi Isparta- Aksu Belediye Başkan adayı Berat Doğan kaç yaşında, nereli? Oğuz Emre Gökal kimdir? Zafer Partisi Hatay- Yayladağı Belediye Başkan adayı Oğuz Emre Gökal kaç yaşında, nereli? Akaryakıt fiyatları 3 haneli rakamlara mı çıkıyor? Cumhurbaşkanlığı ne dedi? Suphi Yıldız kimdir? Zafer Partisi Hatay- Samandağ Belediye Başkan adayı Suphi Yıldız kaç yaşında, nereli? Salih Savaşlı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Reyhanlı Belediye Başkan adayı Salih Savaşlı kaç yaşında, nereli? Abdullah Kadayıf kimdir? Zafer Partisi Hatay- Payas Belediye Başkan adayı Abdullah Kadayıf kaç yaşında, nereli? Serhan Yıldırımhan kimdir? Zafer Partisi Hatay- Kırıkhan Belediye Başkan adayı Serhan Yıldırımhan kaç yaşında, nereli? Cengiz Kırgın kimdir? Zafer Partisi Hatay- İskenderun Belediye Başkan adayı Cengiz Kırgın kaç yaşında, nereli? SURİVOR KİM ELENDİ? Survivor All Star 2024 adaya kim veda etti? OY SAYIMINDA İFTAR MOLASI OLACAK MI? YSK iftar arası kararında ne dedi? Vatandaşa yumruk atan Belediye Başkanı kim? Vatandaşa neden yumruk attı?
title